Bun găsit! “Prefer să mor de pasiune decât de plictiseală” – spunea Picasso iar eu am ales să-mi urmez pasiunile. Am avut dintotdeauna neastâmpărul drumului, curiozitatea de a vedea ce se întâmplă de partea cealaltă a “gardului”. Ce e dincolo de orizont? Ce culturi, tradiții, cum trăiesc oamenii în alte părți ale lumii, cum gândesc, ce mănâncă? Cum sunt minunile lumii despre care doar am auzit? Înconjurul lumii în cel mai scurt timp cu Christian Tour, este singurul răspuns.

Zilele trecute, am auzit entuziasmul specific, de copil, pe care cu siguranță l-am avut cu toții când am citit “Ocolul Pământului în 80 de zile” al lui Jules Verne. P. povestea cu atâta patimă încât nu -mi puteam stăpâni mândria recunoscând moștenirea unei părți din pasiunile mele. Din acel moment, gândurile mele  început să se învârtă în jurul aventurii. Pfuiii, ce aventură ar fi … să faci înconjurul lumii! îmi spuneam și, probabil că expresia feței mă trăda.

 

Înconjurul lumii în cel mai scurt timp 

 

Cuprins

Înconjurul lumii în cel mai scurt timp

De ce zâmbești bunica?

-Măă..ă gândeam… la Fogg și Passepartout. Ce frumos povestești, P.! Îți place să călătorești?

-Daaa!!! Știi doar că cea mai frumoasă vacanță din viața mea a fost cu voi.

-Da, știu! Promit să repetăm experiența. 

Doar chiotul de bucurie al nepoțelului l-am mai auzit. Gândurile mele țeseau deja călătoria în jurul pământului. Romanul lui Jules Verne avea la bază revoluționarea transporturilor din secolul XIX și începutul revoluției industriale. Noile modalități de transport (calea ferată, vaporul cu aburi) și deschiderea canalului Suez, au i-au ajutat pe cei doi, Fogg și Passepartout, scurtând distanțele, prin intermediul timpului necesar parcurgerii lor. Astăzi, este mult mai simplu. Doar deschizi tableta, intri pe un motor de căutare și, savurând o cafea, poți alege orice destinație din lume. Iar mijloacele de transport sunt mult mai rapide și moderne. Trebuie să fac un traseu.

Și, imediat după încheierea vizitei copiilor, am început o discuție pe subiect, cu soțul meu. Toate călătoriile le facem împreună, în doi sau, cu familia, prietenii. Toamna însă este mai greu de corelat programele de vacanțe/călătorii, prin urmare, aventura acesta ar fi doar pentru noi.

-Iubitule, ce-ar fi să mergem într-o călătorie în jurul lumii? Mi-aș dori mult să vedem mai multe locuri și obiective!

-Dar cum?… nu avem traseul… ce costuri sunt? Și vizele?, ai nevoie de vize pentru unele țări  … nu știu dacă există șanse!

-Hai să încercăm! Punem totul pe hârtie, facem calcule, apoi luăm decizia.

Pentru împătimiții de călătorii și aventură, nimic nu este mai tentant decât provocările unor noi trasee, locuri… obiective. Adăugăm pasiunea pentru explorare, cultură, curiozitatea și dorința de a vedea cât mai mult din minunile lumii și înțelegem perfect de ce înconjurul lumii este cel mai mare vis.

 

Înconjurul lumii în cel mai scurt timp 

Înconjurul lumii cu Christian Tour

Deschid laptopul și intru direct pe circuite culturale Christian Tour. Se deschid ofertele și destinațiile uneia dintre cele mi populare agenții de turism din România. Cu siguranță aici găsesc traseul pe care mi-l doresc, sunt destinații pentru toate gusturile. Altfel, care ar fi motivul pentru care au rezistat tuturor vremurilor, timp de 22 de ani?

“De 22 de ani, Christian Tour creează câte un drum spre fiecare vis și peste 1 milion și jumătate de români s-au bucurat de vacanțe perfecte în tot acest timp.” 

Cât timp am scutit alegându-mi traseul pentru înconjurul lumii cu ajutorul noilor metode, nu am stat să calculez.  M-am focusat pe ofertele circuite exotice Christian Tour  le-am discutat, le-am combinat, m-am documentat și am reușit să decidem asupra unui traseu. Pariul nostru este acela de a vă (ne) convinge că  reușim să facem înconjurul lumii în timp record. Tocmai de aceea, timpul va fi foarte bine drămuit și vom avea grijă să punctăm cele mai importante locuri.

Traseul nostru pentru înconjurul lumii, va avea ca punct de plecare dar și de sosire, Bucureștiul. Ideea a fost să profităm de destinațiile aflate pe alte continente, deoarece în Europa ne este mai ușor să ajungem în vacanțe, excursii, sau cițy break-uri.

Franța

Anul acesta este unul aniversar pentru noi și, de multă vremea ne-am dorit să ajungem în Franța, la Paris. Din acest motiv, am ales din circuite culturale Christian Tour, Franța. Parisul!!! orașul unde ne vom plimba pe Champs – Èlysées, Podul Alexandru al III-lea, vom admira Versailles și Grădinile Tuileries. Între Champs – Èlysées  și Grădinile Tuileries, se găsește una dintre cele mai mari piețe ale Parisului, Place de la Concorde. Vom avea ocazia să o vedem!

 

 

7famous castle chenonceau view from the garden loire valley franceshutterstock 12637639 Înconjurul lumii în cel mai scurt timp

 

Mi-am trecut pe listă Muzeul Louvre și o plimbare pe Rue du Montparnasse – strada “clătităriilor” :-P . Convinsă că nu voi rezista tentației,  notez un popas pentru o porție de clătite și o cafea. Ca un fel de bonus, mi-am notat și apusul văzut de sus, de pe Turnul Eiffel, pe care sper să-l prindem.

Mexic

Din Paris vom zbura către Mexic. Ah, Mexicul …! Un amestec de culturi străvechi și post hispanice, gastronomie, populații indigene, istorie, tradiții, artizanat. Ce am avea de ales dintre misterul vechilor civilizații și plaje faimoase,  încântătoarele orașe coloniale,  și deșerturi aride sau lagune de mangrove? Între sălbăticia pădurilor tropicale, insule și metropole cu ritm de viață trepidant, tequila și extraordinara bucătărie? 

Dar dintre muzica mariachi și, nu în ultimul rând, ospitalitatea locuitorilor, care fac din Mexic una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume? Greu, tare greu de răspuns. Totuși, nu aș rata vestigiile mayase de la Chichen Itza, plajele de vis cu nisip alb și ape turcoaz din Cancun.

 

vestigiile mayasilor yucatan 7 nopti avion 2019 112 Înconjurul lumii în cel mai scurt timp

 

Mi-ar plăcea sa văd și Rezervația Biosferei de la Celestun unde există o mare varietate de specii unice, și mai multe păsări migratoare și flamingo. Am aflat că dacă ai noroc și mergi dimineața devreme, poți întâlni grupuri de mii, zeci de mii de flamingo. Pe lista mea de documentare figurează și orașul colonial Merida – Yucatan, dar  și cosmopolitul, modernul oraș Cancun.

Înconjurul lumii în cel mai scurt timp

Nici de bucătăria mexicană despre care am citit că este fabuloasă, nu avem cum sta departe. Ingredientele locale cultivate de pe vremea aztecilor – porumbul, fasolea, ardeii iuți chili -, au fuzionat cu dieta impusă de spanioli în perioada de Conquistador, dând naștere mâncării mexicane.

Pe lângă felurile cunoscute, tacos, guacamole sau quessadilla, neapărat de încercat sunt: enchiladas, tamales sau cochinita pibil – mâncarea preferată de Johnny Deep. Toate acestea trebuie însă văzute, simțite și trăite! Desigur, la masă sau la geam, balcon, negreșit, vom asculta muzica mariachi. 

Japonia

Altă destinație la care visez și pe care am găsit-o în circuite exotice Christian Toururmătorul punct pe traseul meu, Japonia. Chiar dacă nu este perioada sărbătorii Sakura – a cireșilor înfloriți, Japonia este o țară frumoasă, spectaculoasă și surprinzătoare.

Am auzit atâtea lucruri despre civilizația, cultura și oamenii Japoniei, încât îmi doresc în primul rând să mă conving.  De la romanele cu shoguni și gheișe, arta ceaiului și splendidele grădini, la industria tehnicii și tehnologiei, trenurile – glonț, îmbrăcămintea, par de domeniul S.F. Vreau să văd dacă mă simt ca pe altă planetă, dacă japonezii sunt oameni sau roboți (ușor umanizați), dacă efectul plimbărilor prin renumitele grădini este așa cum este descris.

 

Înconjurul lumii în cel mai scurt timp

 

Muntele  sacru – Fuji –  este un obiectiv de atins, sper să urc și să am norocul să văd vârful. Spun noroc, deoarece, se pare că e timid, și se acoperă de multe ori în haine de ceață și nori.

Orașul Tokyo, un oraș cu cele mai multe și nebune lumini din lume. Orașul interesant ziua, dar uimitor noaptea, în lumina milioanelor de neoane, incomparabil cu orice oraș luminat din lume pe care l-ai văzut. Apoi, mi-aș dori să vedem cel mai scump bulevard din lume, Ginza și templele care au supraviețuit în mod miraculos celui de-al II-lea război mondial.

Suntem curioși să vedem cum arată piața de pește, dar și cartierul Akihabara. Acesta este locul unde apar pentru prima oară gadgeturile care înnebunesc apoi lumea întreagă.

Dacă ajungem în Japonia, nu vrem să ratăm Kyoto. Orașul care ne întâmpină inițial cu universul său modern, clădiri și magazine, apoi, mergând pe jos, la câțiva pași, descoperim Japonia zen:  o parte a templelor vechi și grădinilor/parcurilor nefiresc de liniștite. Kyoto mai are o parte interesantă de văzut și anume, zona veche a orașului. Este zona prin care ne-am dori să ne plimbăm spre seară. Am putea avea norocul să întâlnim o gheișă sau mayko (gheișă junioară) grăbindu-se către un eveniment. Ce experiență ar fi să iau parte la unul !!!

 

Înconjurul lumii în cel mai scurt timp 

Înconjurul lumii în cel mai scurt timp

Singurul loc în care întâlnești așa -zișii cerbi comunitari, adică o specie de cerbi mai mici decât ai noștri care se plimbă liberi pe stradă, este Nara. Bineînțeles că nu ne-am dori să ratăm o experiența ca aceasta. Și nici vechiul templu din lemn, Todai-ji cu gigantica sa statuie cu Buda.

La capitolul mâncare chiar suntem tare curioși să descoperim și altceva decât … sushi :). Am auzit că în Țara Soarelui Răsare există mâncare foarte sănătoasă, inclusiv dulciuri, deci trebuie încercate. Astfel, de încercat este gyoza, ramen, onigiri, tonkastu, karaage dar și paste cu fructe de mare sau vita kobe și porcul de Hiroshima. Evident, pentru mine dulciurile reprezintă cea mai mare curiozitate deci, voi încerca înghețata cu aromă de ceai verde, înghețată în melonpan și cea cu foiță de aur.

India

Din Japonia vom pleca în India. De ce am ales India, pe lângă faptul că este o destinație fascinantă și o țara a contrastelor? Deoarece octombrie – martie este cea mai potrivită perioadă, nefiind perioadă musonică. Dată fiind varietatea, contrastele și dimensiunea Indiei (i se spune subcontinetul Indian), va fi destul de greu să aleg cele mai importante locuri de văzut. Precizez că nu aleg India ca pe o călătorie spirituală, pentru regăsire de sine, locurile pentru meditație, etc. Nu! Noi vrem să vedem cum am mai spus, cultura, oamenii, tradiții.

Știu că poate părea  lipsă de imaginație, clișeu, dar primul pe lista mea este Taj Mahal. Clădire despre care am aflat că este absolut superbă, care merită s-o vedem împreună, când încă soarele este sus. Atunci strălucește, este alb, apoi, încet- încet, devine galben și apoi roșu, iar după apus, devine bleu fosforescent. Împreună cu mulțimea de oameni adunați în grădina întinsă din fața celebrului monument, găsim un colț de unde să -l admirăm … în liniște.

 

india triunghiul de aur 2020 353 Înconjurul lumii în cel mai scurt timp

 

 

Udaipur  – orașul alb, al  celor mai extravagante palate, printre care și palatul maharajahului de Udaipur. Atăzi hotel, construcția se află în mijlocul unui lac, ca o corabie de marmură. De fapt, toate palatele construite pe mal sunt o sarabandă de artă inegalabilă. La doi pași de colecția de palate, se văd femeile și bărbații spălând rufele orașului în lac.

Varanasi, orașul sfânt, numit și capitala indiană a mătăsurilor. Se spune că, nu vei putea uita vreodată strălucirea mătăsurilor aruncate într-un fel savant de către negustorii de matase. În lumina neoanelor, acea mătase strălucește ireal și  este imposibil să nu cumperi… până rămâi fără bani. Trebuie să am grijă, îi voi lăsa soțului pentru a nu risca :).

Kerala, Backwaters, am aflat că este echivalentul  paradisului pe pământ: un imperiu verde. Vom  putea face o plimbare cu barca (există hoteluri plutitoare), ne vom bucura de liniștea și  pitorescul loc.

 

Înconjurul lumii în cel mai scurt timp

Înconjurul lumii în cel mai scurt timp

Mai sunt multe altele de văzut! cetatea din Jodhpur,  bazarul din Delhi sau atmosfera mistică din Amritsar. Templele jaine, “goticul plouat” din Mumbai, capitala sfântă a sikhilor, reacția spectatorilor la filmele de la Bollywood și spectacolul de culori al mirodeniilor din bazaruri.

Gastronomia indiană îmbină valorile spirituale cu alimentele. Lipsește carnea de vacă, vaca fiind considerat animal sacru. Din preparatele indiene  aș încerca: samosa, pui tandoori, chutney, pani puri, desert ladoo și chai – cea mai populară băutură.

Din India, înapoi acasă, în București. Cu toate datele pe masă, întreb:

– Ce spui iubitule, te-am convins? Uite, am scos și un timp bun ;-) (36!?!)

–  Îmi place! Hai să vedem și costurile. Dacă ne încadrăm în buget, merită.

– Sigur! și fericită, contactez deja agenția. Și când mă gândesc de la ce am pornit…!!!

 

Pe voi v-am convins că puteți face înconjurul lumii? Răspunsurile, ideile, opiniile, le aștept în comentarii.

 

Până data viitoare, călătoriți cât mai mult!

 

 

UniquebyMM

 

Călătorie în jurul lumii imaginată pentru proba nr.5 SuperBlog

Rate this post