Timpul face ce ştie el să facă cel mai bine: curge. Chiar dacă nouă ni se pare că uneori trece prea repede, alteori foarte greu, de fapt, timpul nu-şi iese din ritm. Noi suntem cei care îl percepem în funcţie de stările, de problemele sau activităţile noastre. Aş fi tentată să spun, că anul acesta timpul a trecut extrem de repede. Mi se pare că nici nu am simţit când anul a ajuns aproape la final. Gândindu-mă mai bine, realizez că nu-mi pot susţine opinia, deoarece lunile de la începutul anului s-au scurs foarte greu.

pexels photo 269561 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Şi totuşi … Sărbătorile de iarnă se apropie!

Aşadar şi prin urmare, c(eea) c(e) t(rebuia) d(emonstrat) şi anume, că percepţia noastră asupra trecerii timpului este legată de ceea ce ni se întâmplă, s-a demonstrat.

Cu bune şi rele însă, anul aproape s-a dus şi ne aflăm, practic la mică distanță de sărbătorile de iarnă. Hmmm … Să fie oare contextul în care ne aflăm de vină, că nici nu ne-am dat seama de realitate?

Acum doi ani pe vremea asta 

Facebook mi-a amintit cu ajutorul unor postări, fotografii cam cum stăteau lucrurile la aceeași dată, dar în urmă cu doi ani. Desigur, nu-i o știre! Știm că rețeaua de socializare în cauză face asta adeseori. Am fost surprinsă însă să descopăr că la data aceea din calendar aveam cumpărate deja decorațiunile şi Floarea Crăciunului. Ei bine, asta a fost ceva notabil, ceva ce m-a pus serios pe gânduri. Probabil îmi veţi spune că era normalitate.

IMG 20201121 102354 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Categoric, anul acesta a ieșit din tiparele celor trecuți. Vor lipsi petrecerile obișnuite, cu mulţi invitaţi, colindătorii, destinații şi locații la care ne gândim şi pe care le căutăm un an întreg. Farmecul unic dat de prezența celor mai dragi oameni, a întregii familii strânse în jurul bradului de Crăciun sau la trecerea dintre ani, vor lipsi de asemenea. Vor fi noi încercări şi provocări cărora suntem nevoiți să le facem faţă. Şi, vom reuși!

Spiritul sărbătorilor trebuie păstrat

Cu toate acestea, cred că trebuie să păstrăm spiritul, bucuria şi frumuseţea sărbătorilor care vor veni, pentru că, ele vor veni indiferent de ce (ni) se întâmplă. Doar am spus: timpul îşi vede de treaba!

IMG 20191126 205253 scaled e1606680904987 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Nimeni şi nimic nu ne poate lua toate acestea, ca şi puterea noastră de a rămâne pozitivi şi încrezători. În noi, bineînţeles!

Şi totuşi … Sărbătorile de iarnă se apropie!

Astfel că, m-am scuturat un pic şi hotărăsc să îmi suflec mânecile şi să trec la fapte, adică, la treabă. Primul lucru pe care îl fac de obicei, pentru că sunt genul omului organizat, întocmesc lista cu priorități. Procedez la fel şi acum, chiar dacă situația este alta. Unele lucruri şi obiceiuri e bine să le păstrăm indiferent de vremuri.

Bănuiți desigur ce am trecut la primul punct. Nu-i nimic, vă destăinui eu oricum despre ce anume este vorba: scurt inventar al decorațiunilor pe care le am şi achiziționarea altora noi.

IMG 20181226 123123 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Sărbători cu adevărat speciale

Well, dragii mei, eu una mi-am propus ca anul acesta să decorez casa şi bradul în concept şi culori diferite faţă de cele din anii trecuţi. Decizia am luat-o deoarece nu vreau să mă las intimidată, să sufăr, să mă izolez total. Mi-am propus să transform aceste sărbători în sărbători cu adevărat speciale, altfel, de neuitat, dar în mod plăcut. A venit vremea să reaprindem stelele!

IMG 20191119 132025 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Știu, bugetul nu ne prea ajută nici el, e cam lipsit de generozitate, am putea spune că e şi el “virusat”. Tocmai de aceea, vom face în aşa fel, încât să rezolvăm problemele într-un mod cât mai puţin, dăunător. Ne descurcăm noi şi cu un buget mai auster.

Lucruri handmade

M-am gândit deja la anumite trucuri de reinterpretare, de confecționat în casă a unor decorațiuni. Îmi face plăcere să fac singură decoruri, tot felul de lucruri handmade.

De asemenea, voi alege dintre ofertele magazinelor, produse la prețuri accesibile. Nu vă gândiți că e nevoie doar de accesorii scumpe pentru un decor reuşit al casei, bradului, locului în care vă veți petrece sărbătorile.

IMG 20191119 131635 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Contează relaţia cu noi înşine

Vă asigur că nu acesta este cel mai important lucru, ci felul în care vă implicați, dorinţa de a realiza lucrurile cu mâinile voastre, folosindu-vă imaginaţia. Contează relaţia cu noi înşine, să nu lăsăm viaţa să treacă pe lângă noi, să scoatem la suprafaţă copilul din noi.

Desigur, vă aşteptaţi acum să vă spun care sunt aceste noi idei, culorile şi conceptul, dar, de această dată vă voi dezamăgi, deoarece vreau să fie o surpriză totală. Ce pot să dau din casă e doar ceva despre culori şi anume, faptul că îmi doresc culori care să îmi transfere din energia lor, care să -mi transmită speranţă şi încredere, dar şi veselie.

78535033 2426000370851300 8764722649797492736 o Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Cadourile

Buuun. La următorul punct pe lista mea sunt  cadourile. Nu ştiu pentru voi, dar pentru mine, acestea ocupă un loc important, deoarece îmi place mult de tot să dăruiesc, să mă bucur de bucuria şi strălucirea din ochii celor care le primesc. Îmi vor lipsi aceste clipe, dar nimic nu mă împiedică să îi rog să-mi trimită o fotografie sau, poate să stabilim o întâlnire online a momentul deschiderii cadourilor.

6005300conf cmyk 4975 573578 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

 

Procurarea cadourilor o voi face în mare parte de pe magazinele online, dar şi din cele fizice. Pentru acestea din urmă, îmi programez vizitele în perioada din zi mai puţin aglomerată, ţinând cont de reguli şi respectându-le cu stricteţe. Am pus pe listă câteva oferte pe care le găsesc la unele dintre magazinele mele preferate.

 Sărbătorile de iarnă se apropie!

Ador să aleg cadouri pentru fiecare în funcţie de personalitate, dorinţă şi nevoi. Astfel că le personalizez şi le pregătesc în detaliu, adăugând câte ceva surpriză, ceva haios care să stârnească zâmbete, veselie. Care este cea mai plăcută melodie pentru urechi, dacă nu râsul celor dragi, ca nişte clinchete de clopoţei?

IMG 20191221 101056 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Ah, era cât pe ce să uit de aranjamentele pe care le fac cu această ocazie! Şi doar îmi trecusem pe listă! :) Da, va trebui să mă gândesc foarte bine, atât la confecţionare, cât şi la transportul lor. Cred că mă voi îndrepta spre un mini-brăduţ sau ceva de acest fel. Mă mai gândesc.

IMG 20201121 205907 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Livrarea cadourilor

Dacă v-aţi gândit că am omis să iau în calcul cum vor ajunge cadourile celor dragi, aflaţi că v-aţi înşelat. Sigur că am luat în calcul acest aspect de bun început, de aceea am ales pentru unele livrarea online direct la adresa celui căruia îi este destinat cadoul.

Am găsit unele magazine online care oferă împachetare şi cutii cadou gratuit, chiar şi felicitări sau plăcuţe personalizate. Celelalte cadouri le voi trimite prin curier (poştă) sau le vom duce personal, până la uşă.

Fapte bune

Nu aş vrea să trec peste un aspect pe care l-m trecut tot la capitolul cadouri, cel al coletelor pentru copii şi oameni fără posibilităţi. În fiecare an fac ceva în sensul acesta, atât cât pot şi vă spun sincer că nu pot exprima în cuvinte ce bucurie simt.

pexels photo 755043 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Dar nu pentru a ieşi în evidenţă în vreun fel am făcut asta, ci numai pentru a vă îndemna să nu uitaţi nici voi de astfel de fapte. Ştiu că sunt mulţi printre voi, prietenii mei de aici cu inimă mare şi sensibili la astfel de lucruri. De aceea am şi înserat aceste rânduri printre celelalte despre sărbătorile care se apropie.

Sărbătorile de iarnă se apropie!

819d231692fec3c3ce1983ca8eb5ca88 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Eiii, dar să trecem mai departe la lista lucrurilor pe care le am de făcut în vederea pregătirii şi petrecerii sărbătorilor 2020 … speciale.

Vreau să fiu sinceră cu voi, altfel cum v-aş mai putea cere să reveniţi aici, în locul meu drag şi uniq(ue)? Iată confesiunea: Iniţial am refuzat să mai fac cozonaci, cornuleţe şi alte dulciuri cât şi  preparate specific Crăciunului sau Revelionului.

Arome de Crăciun

Motivul mi se părea evident şi corect din punctul meu de vedere: pentru cine să (mai) fac toate astea? Dar, mi-am revenit repede şi mi-am dat seama că nimic nu poate fi mai special şi deosebit ca aromele pe care le emană o casă de sărbători. Cum ar fi Crăciunul fără aromă de cozonac, scorțișoară, portocală, brad etc.?

61a91fe9fdf7ffc3a6bce4ad5489df15 e1586776771177 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Şi-apoi, nu pot trimite şi copiilor bunătăți de casă, făcute de mama? Curierii sau chiar tatăl pe post de curier, abia așteaptă să ducă bucuria până în uşa lor. Are mama grijă să simtă şi ei că sărbătorile acestea trebuie să fie şi vor fi speciale!

Ce-a mai rămas de făcut

Considerând că am decorat casa, am împodobit bradul, am pus la punct cadourile pentru toți cei dragi, am expediat coletele, decorat şi încărcat masa etc. Credeți că ar mai fi ceva de făcut?

photo 1510223861799 1b97de838135 Şi totuşi ... Sărbătorile de iarnă se apropie!

Mai că îmi vine să vă las pe voi să ghiciți despre ce este vorba. Dar, știți ce? M-am hotărât pe moment şi, chiar asta voi face. Scrieți-mi în comentarii răspunsul la întrebarea : ce credeți că mai figurează pe lista de priorități pentru pregătirea şi petrecerea sărbătorilor?

Până data viitoare, spor la pregătirile pentru sărbătorile care vin!

 

UniquebyMM

 

Mulţumesc pentru vizită! dacă v-a plăcut povestea, mai poftiţi!

Pentru a nu le pierde pe următoarele, luați în calcul abonamentul la blog sau, dați like paginii de Facebook.