Bun găsit, prieteni! Dacă m-am grăbit să fac “un fel de bilanţ” al anului 2020, am făcut-o pentru că am vrut să-mi rezerv timp (şi spaţiu) pentru lucruri mai … altfel.

Cum au decurs colaborările în 2020

Decembrie este o lună extrem de încărcată emoţional, dăruirii, bucuriei şi binelui, luna magică. Într-un an de normalitate, în această perioadă sentimentele de recunoştinţă, de bunătate, empatie, ies mai mult la suprafaţă. În 2020 însă, sănătatea, dragostea, echilibrul, emoţia n- au mai venit de la sine, ba, mai mult, au devenit mai vulnerabile şi mai fragile.

pexels photo 4436700 Cum au decurs colaborările în 2020

Cu toţii am urmărit cu înfrigurare tot ce ţine de cuantificabil, de imediat, pentru a ne salva viaţa, fără a mai vedea inefabilul care ne dă trăirea. Dar lucrurile nu trebuie să rămână în memoria noastră sub acest aspect ci, într-un mod optimist, unul de învingător.

Susţin brandurile româneşti

Că îmi sunt tare dragi oamenii care reuşesc să facă lucruri, indiferent de greuţăţi, de vremuri, de situaţii, nu mai e un secret. Meritele lor, munca lor, trebuie făcute cunoscute, trebuie susţinuţi. Iar eu susţin ori de câte ori am ocazia, brandurile, afacerile româneşti şi îmi doresc să pot face mai mult.

118375650 3348215755217766 1272462275338419762 o Cum au decurs colaborările în 2020

Tocmai de aceea, m-am gândit să scriu despre antreprenorii, afacerile româneşti cu care am avut onoarea să colaborez anul acesta, indiferent de forma agreată. Acest nebunesc, haotic an şi plin de incertitudini, în care afacerile mai mult s-au închis.

Principala sursă de promovare

Multe branduri, chiar dacă au fost serios afectate şi veniturile li s-au redus drastic, au înţeles că adaptarea şi reorientarea sunt esenţiale. Au ştiut că, odată cu mutarea muncii la domiciliu, online-ul este prima opţiune şi cea mai importantă sursă de promovare.

Noua “strategie” era să ajungă nu doar în comunităţile mari şi foarte mari, ci în toate comunităţile, mai ales în cele mici şi mijlocii. Iar cine a înţeles rolul nostru şi ce înseamnă colaborarea dintre brand, companie, afacere şi blogger, vlogger etc. nu au avut decât de câştigat.

57127006 2309091846036530 8074831403184816128 o Cum au decurs colaborările în 2020

Ajută ca să fii ajutat!

În acelaşi timp însă, noi (bloggeri, vloggeri, influenceri) trebuia să ne adaptăm la rândul nostru. Şi, nu ştiu cum au procedat alţii, dar eu am crezut foarte tare în “ajută ca să fii ajutat”. Fapt pentru care, am apelat la o metodă în acest sens şi pe care am pus-o în aplicare.

Cum au decurs colaborările în 2020

În asemenea perioade este bine să ajuţi iar eu mi-am oferit sprijinul, mai mult decât o fac de obicei, pro bono. Pentru început, am trimis emailuri în care îmi ofeream ajutorul (gratuit) colaboratorilor cu care lucrasem. Apoi, am căutat şi urmărit fiecare ştire nouă despre acţiuni care ar fi fost utile şi o dădeam mai departe.

Sub o formă sau alta, oamenii au început să răspundă, să se replieze şi să acţioneze. Era timpul să atragă atenţia asupra muncii lor, a serviciilor, mai mult decât până în acel moment, cu ajutorul social -media. Cu ajutorul online-ului.

IMG 20200727 140859 Cum au decurs colaborările în 2020

Mărcile şi bloggerii

Mărcile reuşeau astfel să-şi atingă repede obiectivele şi, cu ajutorul experienţei bloggerilor să pătrundă, să se facă cunoscuţi pe piaţă. Iar pentru cele foarte cunoscute, să ajungă acolo unde încă nu reuşiseră, în comunităţile mici şi mijlocii. A fost marea provocare – dacă pot spune aşa- şi anume, aceea de a transmite mesajul lor de accesibilitate.

Astfel, am reuşit să promovez  prin articolele mele branduri, oameni, afaceri cunoscute sau proaspăt deschise. În cele ce urmează, veţi citi prima parte a povestirii despre câteva nume cu care am avut onoare să colaborez anul acesta. For free or not.

Cum au decurs colaborările în 2020

Cele mai frumoase, de nedescris momente sunt cele în care intră un copil în viaţa noastră. Din clipa venirii sale pe lume, viaţa noastră, a părinţilor capătă alt sens iar evoluţia omuleţului reprezintă noul univers pe care ni-l dorim imortalizat. Little sunshine studio este studioul foto profesionist care poate face ca momentele speciale să fie surprinse în şedinţe relizate cu dragoste şi pasiune.

fotograf sedinta studio foto nou nascut bebe copii bucuresti ema 13 Cum au decurs colaborările în 2020

Am scris cu drag pentru oamenii aceştia deoarece, nu cred că poţi munci într-un studio de acest fel, fără pasiune şi fără a iubi copiii. Deşi am apucat să scriu un singur articol înainte de declanşarea “nebuniei” (mi-am oferit disponibilitatea şi ajutorul), mi-a plăcut colaborarea şi aş face-o oricând cu drag. Le urez mult succes în tot ce fac!

Produse şi calitate de top

Colaborarea care mi-e tare dragă şi pentru care scriu mereu cu plăcere, este cea cu salonul ISV Beauty Room. De când am descoperit oamenii şi salonul unde mă simt extraordinar de fiecare dată, mi-au rămas în suflet.

Salonul este modern decorat, cu un aer reconfortant şi primitor, aparatura la fel iar produsele (au exclusivitate), calitatea sunt de top. Atât produsele cât şi tehnicile provin tocmai din Brazilia.  Şi numai dacă ţii la părul tău şi te vei lăsa pe mâinile Iuliei vei înţelege ce însemnă asta.

IMG 20191217 WA0006 Cum au decurs colaborările în 2020

Profesionalism şi pasiune

Mă repet, dar cuvintele acestea sunt, nu ştiu altele, nu pot inventa altele care să descrie profesionalismul, pasiunea, dragostea pusă în tot ceea ce au construit. Nu am făcut un inventar al articolelor, nu acesta este scopul, ci faptul că îmi este drag să scriu despre oamenii care reuşesc, cum spuneam şi mai sus. Succes şi putere le doresc! Eu, voi scrie cu mare plăcere ori de câte ori simt că am ceva de spus.

Colaborări 2020

În plină pandemie industria turismului şi companiile aeriene au fost printre cele mai afectate. Pierderile foarte mari dau fiori şi celor neinteresaţi, dar companiilor. Ei bine, cine ar fi crezut că în asemenea condiţii, când situația pieței aviatice mondiale este teribil de grea, o nouă companie aeriană îşi deschide aripile în România: Animawings. Câte felicitări merită? Mii!

IMG 20200721 163643 Cum au decurs colaborările în 2020

Pe tot parcursul anului, de la lockdown încoace, evenimentele offline s-au mutat în online. Prin urmare, mi-au lipsit enorm, atât participarea şi evenimentul, dar şi întâlnirea cu prietenii, colegii din social media. În acest context, imaginaţi-vă ce a însemnat un eveniment de “talia” acestuia: lansarea aeronavei Boeing A320 200 YR AGA cu ceremonie “water salute”.

Recunoscătoare pentru oportunitate

Doar cine nu adoră călătoriile nu poate înţelege ce înseamnă toate acestea! Eu le iubesc, prin urmare, sunt recunoscătoare pentru bucuria şi oportunitatea oferită. Mai mult, a fost “pista de lansare” pentru vacanţa mea. :) Sper ca situaţia să se schimbe în bine, să se bucure de succes şi multe zboruri!

La final

Mă opresc aici cu prima parte a acestui subiect, dar voi reveni în cursul acestei luni magice. Voi cum aţi perceput această perioadă şi care au fost metodele pe care le-aţi folosit în strategia colaborărilor?

Până data viitoare, fiţi buni şi ajutaţi!

UniquebyMM

 

Mulţumesc pentru vizită! dacă v-a plăcut povestea, mai poftiţi!

Pentru a nu le pierde pe următoarele, luați în calcul abonamentul la blog sau, dați like paginii de Facebook.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0