Fior – Vinovat sau nevinovat? Allie Reynolds

De curând am terminat de citit o carte extraordinar de potrivită, nu doar gustului meu în materie de stil, ci și perioadei prin care trec. Cartea este scrisă de Allie Reynolds, fosta sportivă de performanță clasată între primii zece sportivi ai Angliei și reprezintă debutul său ca scriitoare.

Fior - editura rao

Fior – Vinovat sau nevinovat? este titlul cărții pe cre am primit-0 de la Editura Rao și căreia îi mulțumesc. Este o carte prezentată drept un thriller captivant, acaparator și un debut excepțional.

În opinia mea (evit să numesc recenzie ceea ce exprim după lecturarea unei cărți) cartea este una care te ține cu sufletul la gură. Pur și simplu nu o poți lăsa din mână până nu afli deznodământul. Eu am terminat-o în trei zile și am regretat că nu am avut timp doar pentru ea.

Acțiunea

IMG 20210624 135755 Fior - Vinovat sau nevinovat? Allie Reynolds

Milla este numele sportivei care întruchipează în carte personajul scriitoarei. Aceasta descrie o acțiune care reușește să îmbine perfect realitatea vieții sportivilor cu suspansul. Unii dintre ei, situați în primele locuri sunt dispuși să meargă până la crimă pentru a câștiga competiția.

Într-un stil extrem de captivant, scriitoarea prezintă în paralel acțiunea petrecută în cadrul competiției desfășurată în urmă cu zece ani și cea din prezent. Șase cei mai buni sportivi care au concurat în competițiile de snow-bording din Munții Alpi formează un grup din care face parte și Milla. Alături de Saskia, Curtis, Dale, Heather și Brent, Milla învață, greșește, ia decizii greșite și asistă fără să vrea la întâmplări cu totul incredibile.

Între ei, pe lângă spiritul competitiv și dorința de a se clasa pe primele locuri, se creează legături, relații și chiar prietenii. Autoarea redă exact fiorul și emoțiile prezente în sufletul fiecărui sportiv aflat într-o competiție.

Fior cartea

Contradicții

Din păcate, în competiția pe care o descrie scriitoarea, are loc un accident tragic și dispariția în condiții misterioase ale Saskiei. Considerată favorită la locul întâi, sora lui Curtis este la fel de cunoscută pentru răutatea ei. Declarată moartă, familia Saskiei, mai ales părinții nu se pot împăca cu ideea. Cu atât mai mult, cu cât apar unele indicii care ar putea duce la concluzia că sportiva trăiește.

Fiecare dintre cei șase sportivi din grup, dețin anumite secrete care și-ar dori să rămână nespuse și nedescoperite. La fix zece ani după tragedie, fiecare dintre ei primește invitația la o reuniune de weekend. Locul de îmtânire, același: Clădirea Panorama, ghețarul du Diable, Le Rocher. Mai exact, totul se petrecea după ce fusese declarată moartea sportivei dispărute în urmă cu zece ani.

IMG 20210624 133209 Fior - Vinovat sau nevinovat? Allie Reynolds

Ei nu știu ce am făcut. Vreau să rămână așa.

Din momentul întâlnirii, lucrurile încep să ia o întorsătură ciudată și complicată, de-a dreptul înfricoșătoare. Descoperind că email – urile sunt semnate diferit, Milla își imaginează că fratele Saskiei și-a dorit o comemorare.

Suspiciunile însă apar la fiecare pas, nimeni nu mai crede în nimeni iar jocul ”Spărgătorul de Gheață” îi pune și mai mult la încercare. Amintirile revin în minte într-o prelungire perfectă a întâmplărilor pe care, sportivii le trăiesc în prezent.

Adevărul e că îmi e frică. Dar din momentul în care mi-am pus echipamentul, nimic nu mai contează.

IMG 20210624 140218 Fior - Vinovat sau nevinovat? Allie Reynolds

Fior este o carte despre fior: fiorul iubirii, fiorul fricii, fiorul durerii, al speranței…! Se simte implicarea, descrierea cu exactitate și lux de amănunte a mișcărilor, pozițiilor și echipamentelor specifice acestui sport, dar și talentul scriitoricesc. De altfel, fosta sportivă de snow-bording a renunțat la acest sport, mutându-se în Australia unde s-a aoucat de surf și de scris.

Recomandare

Recomand din suflet cartea Fior, deoarece mi se pare o carte completă. Din punctul meu de vedere, are toate ingredientele unei cărți de succes: este scrisă cu nerv, cu implicare, are aspecte care pot fi confundate lejer cu cele care ni se întâmplă în viață.

Autoarea descrie în amănunt sentimentele pe care le trăiește ca sportiv, dar și ca om, prieten sau iubit. Prezintă greșelile pe care le putem face, deși suntem perfect conștienți că trebuie să le evităm. Luptă cu aceleași arme ale ”dușmanului”, deși are alte principii și o logică obiectivă. Dar… ”așa e în tenis!”

”În imensitatea albă a unei ierni din Alpii francezi, răzbunarea – și poate chiar crima – amenință să distrugă totul. Acest thriller plin de suspans al unei foste sportive are atât stil, cât și substanță.”  Kircus Reviews

Vă las însă pe voi să descoperiți această carte, din care, cu siguranță, toți avem de învățat.  Lectură plăcută!

Până data viitoare, lecturi păcute și vacanțe perfecte!

 

Cu drag, UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită!

Vă aștept cu articole interesante și despre:  sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

Citiși și ultimele articole: Icon Beauty Salon – poveste și experiență

5 modalități pentru o bucătărie spațioasă

5 grupe de alimente benefice pentru inimă

Sursa foto: arhiva personală

Rate this post