Cui nu-i plac călătoriile? Chiar și atunci când sunt mai puțin reușite, mai puțin frumoase sau mai puțin confortabile. Chiar dacă nu avem parte de aventură, de adrenalină maximă, călătoriile ne schimbă. Fiecare excursie, fiecare plimbare, călătorie are efecte pozitive și lasă urme asupra memoriei, conștiinței, a inimii și a corpului nostru.

Să pornești la drum la volanul unei mașini bine echipată, pregătită cu atenție, este plăcere adevărată. Iar dacă tot am ajuns aici, am o poveste despre călătorie și aventură pe patru roți.

Călătorie și aventură pe patru roți

aventura

Povestea unei călătorii cu mașina începe mult înainte de a pleca la drum. Uneori, înainte chiar să plănuiești, deoarece mașinuța noastră trebuie să fie foarte bine pregătită. Aș zice chiar și psihic, dat fiind că uneori habar nu avem ce ne așteaptă la un drum.

Călătoriile pe patru roți sunt de departe cele mai frumoase și mai memorabile. Iar asta se întâmplă pentru că ne permit să admirăm pe îndelete peisajele, să le fotografiem. Să poposim oriunde și ori de câte ori ne dorim și să simțim vibrația naturii. Să vizităm, să cunoaștem oameni, să ne amestecăm printre ei și poveștile lor de viață. Poate și loc pentru mai multă aventură.

aventură - la drum

Libertate, bucurie, aventură?

Imaginați-vă că vă aflați la volanul unei mașini (cea din dotare sau una la care visați), într-o companie plăcută, și porniți către destinația dorită. Sau oriunde, așa cum simt eu uneori când urc în mașină: să merg până … la capătul lumii.

Mașina toarce frumos, are plinul făcut și echipamentă cu tot ce are nevoie pentru drum. Simțiți deja senzația de libertate? Nu-i așa că vă creează impresia de putere, de curaj, de bucurie? De aventură?  Și repet, de libertate – cea după care am tânjit cu toții!

aventiră - cârlig remorcare

Echiparea mașinii

Dacă am reușit să vă captez atenția, urmăriți mă mai departe și imaginați-vă că suntem împreună. Odată urcați la bordul mașinii, fac un inventar mental:  cârligul de remorcare, uleiul, aceesorii încărcare, presiunea în roți – făcut.

Actele, trusa de scule și trusa de prim ajutor – da. Materiale dezinfectante pentru noi și interiorul mașinii, pus. Știu, cele din urmă nu fac parte din clasicul ”echipament” al mașinii, dar trebuie să ne adaptăm noilor condiții.

Am ajuns la suportul de biciclete – deși nu am nevoie, e acolo, cutia de portbagaj – la locul ei. Număr copiii :-) – 1,2, … sunt toți. Mâncare, cafea, apă pentru drum – luat, costume de baie, pălării – da.  Hai că totul e bine. Să înceapă aventura!

aventură - suport biciclete

Destinația: vacanță și aventură

Ajungem în punctul de întâlnire cu gașca de prieteni și pornim în călătoria vacanței de vară. M-am temut puțin că nu voi mai face ce trebuie, ținând cont de situația sanitară care a schimbat totul. Dar, se pare că și pentru călători e ca mersul pe bicicletă: nu se uită niciodată.

Vă întrebați în ce direcție ne-am îndreptat roțile, pardon mașina? Ei bine, ne-am dorit un loc deosebit, ceva nou pentru tot grupul, în străinătate. Da, am avut ”curajul” de a ne aventura! Am respectat regulile impuse, ne-am adaptat, ne-am conformat și totul a fost în regulă. Altfel, cum v-aș mai fi povestit acum despre călătorie & aventură?

Red Bicycle Park on Gray Road uIfMzV3o0Yjs 800 Călătorie și aventură pe patru roți

Aventură și călătorie în străinătate: Slovenia

Împreună cu grupul de prieteni, cu cățel și purcel, cele patru mașini au pornit în prima călătorie lungă din pandemie. Destinația: Stațiunea Bled din Slovenia. Un drum lung, dar foarte bun. Ca de obicei, am făcut popas pentru cafea, dezmorțit oasele, și activat voia bună din dotare.

Fiecare popas are farmecul său, mai ales când vine vorba de călătoriile cu grupul de prieteni. Admirăm peisajele, schimbăm impresii, glume, bancuri (funcționează perfect). Intrăm în vorbă cu alți călători sau pur și simplu constatăm ce frumoasă e viața. Și, ce drumuri bune sunt în alte părți, și ce preț are benzina, și ce idei bune puse în practică, și, și … etc.

aventură - mașină în tunel

Entuziasm și suspiciuni

Mai bine de jumătate din drum l-am parcurs fără să realizăm când l-am făcut, cu entuziasmul la cote maxime. Așteptaserăm atât de mult și ne-am dorit atât de tare această călătorie, încât eram convinși că nimic nu ne va afecta voioșia și entuziasmul.

Și totuși, deveniserăm destul de suspicioși și atenți la fiecare semn sau detaliu! Primul semnal al tabloului de bord ne-a surprins cu fețele căzute, ochii holbați și inimile bubuind. Sigur, pentru cunoscători, care știu să descifreze mesajul (ceva legat de presiunea în roți), nu a fost nicio problemă. Noroc că mașina era pregătită să facă față provocărilor. Iar noi ne-am revenit (la normal) când am înțeles.

Bled – un loc de poveste

aventură - Bled

Și, am ajuns! Bled este o stațiune slovenă care ne-a surprins și impresionat extraordinar de plăcut. Mașinile noastre au urcat frumos, fără probleme, fără surprize, până la destinația de cazare. Când am coborât, ne-am trezit ca într-o poveste. Clădirea frumoasă a hotelului trona în mijlocul brazilor înalți și falnici, ca un amfitrion gata să-și primească oaspeții.

Pădure, munte, verdeață și aer curat. Peisaje care aveau efectul de respirație tăiată, cum este ”insula plutitoare” și un …vechi castel.

Ce m -a impresionat

M-au impresionat foarte mult și oamenii care ne salutau de parcă ne cunoșteam. Parcă eram vecini, amici sau colegi. Mai întâlnisem ceva asemănător la spanioli, dar aceștia sunt recunoscuți pentru asta. Era ceva la care mă așteptam.

Apoi, mai erau și casele. Frumoase din punct de vedere arhitectural, dar ce m -a surprins: nu aveau curți împrejmuite de garduri. Totul era deschis, la ”vedere”, chiar și mașinile. Acestea erau parcate în fața caselor, pe un fel de platouri. Asemenea garajelor (ca cele din fața blocului :-), doar că aveau acoperiș. Mi s-a părut inedit și la fel de neașteptat ca atitudinea prietenoasă a oamenilor.

Photographer in Car ggzmYN3xIurH 800 Călătorie și aventură pe patru roți

Toată stațiunea Bled este o adevărată bijuterie pe care am descoperit-o în această călătorie. Am petrecut un sejur nemaipomenit și, cu siguranță vom reveni și vom explora mai mult împrejurimile. Dar ce-ar fi o astfel de minunăție de vacanță fără ”sare și piper”?

Aventură sau sarea și piperul călătoriei

Doar viața știe să ne poarte de la o stare la alta, ca într-un montagne russe. După atâta frumusețe și lucruri impresionante, pe care însă vi le voi povesti altă dată, a venit piperul. Hei, dar piperul are rolul de a potrivi gustul.

Numai aspectul picant (sau prea picant) este cel care dă o notă aparte, altfel. Întâmplarea noastră (puțin usturătoare) face parte din amintirile de neuitat legate de călătoria în Slovenia. Nicidecum de evitat.

Fazanul buclucaș

Ce ni s-a întâmplat de fapt? Imediat ce am intrat în România, un fazan gras și frumos nu și-a mai găsit traiectoria corectă și s-a izbit de parbrizul nostru. La viteza pe care o aveam, nu puteam face nimic fără să îi implicăm pe cei din spatele nostru.

Ne-am ales cu parbrizul crăpat, dar am reușit să ajungem cu bine până acasă. Din păcate, nu am recuperat fazanul.  Nici pentru a fi salvat, nici pentru a fi preparat și savurat la cuptor.

pexels photo 6558452 Călătorie și aventură pe patru roți

La final

Călătoria pe patru roți de mii de km cu toate câte le-am trăit ne-a îmbogățit. Ador sentimentul care apare atunci când recomand cuiva un loc și se întoarce cu bateriile încărcate, inspirat. Tânjesc după experiențe care îmi lărgesc orizontul, mă lasă fără cuvinte și mă fac mai bună. Asta înseamnă călătoria în general, cea pe patru roți în special.

Dar nicio călătorie cu patru roți nu se poate face în siguranță fără o mașină bine echipată. AutoGedal este magazinul online care poate deveni partenerul ideal în călătoriile noastre. Acesta oferă o gamă extrem de variată de produse pentru accesorizarea mașinii: de la cârlige de remorcare la scuturi metalice pentru protecție motor, cutii portbagaj, suporturi pentru biciclete, covorașe auto, tăvițe de portbagaj etc. 

De ce AutoGedal

– Oferă clientilor posibilitatea montarii in service-uri autorizate in peste 70 de localitati la nivel national, pentru produsele comercializate.

– Toate produsele comercializate sunt livrate impreuna cu kit-ul si instructiunile de montaj ele fiind dedicate fiecarui tip de masina.

– Beneficiaza de livrare gratuita, in 24 de ore, cu posibilitatea de retur in 14 zile.

– Garantia minima oferita este de 24 luni, ea putand ajunge pana la 60 luni.

Care este ultima voastră călătorie? Dar aventura pe patru roți care v-a rămas în amintire? Cum pregătiți mașina pentru drum? Care sunt accesoriile la care nu renunțați? Știați de AutoGedal? Aștept comentariile.

 

Până data viitoare, spor la călătorii și aventură!

 

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

 

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021

Sursa foto: autogedal, pexels, wunderstock

5/5 - (1 vote)