Forfota din magazine, discuțiile pe tema cadourilor sau temperaturile mici, ne amintesc cât de aproape e Crăciunul și sărbătorile de iarnă. Listele de cadouri și cumpărături specific sărbătorilor sunt și ele pregătite, practic am intrat în linie dreaptă. Dar pentru că am ajuns aici, la liste, candori și dorințe, bucătăria mea are o scrisoare către Moș Crăciun cu accesorii și ustensile pe care și le dorește.

În familia mea,  Crăciunul se află printre cele mai iubite și așteptate sărbători din an. Magia pe care o aduce Crăciunul este unică și ne cuprinde pe toți, de la mici la mari. Abia așteptăm cadourile, bradul și decorarea casei, dar și cele mai bune preparate din ”bucătăria bunicii”.

Cuprins

Accesorii și ustensile Dajar – scrisoare către Moș Crăciun

Accesorii

Plăcerea de a pregăti preparatele cu care știu că nu voi da greș și care sunt așteptate cu nerăbdare este extraordinară. În plus, ador să-mi surprind familia și prietenii cu un decor adecvat, cu masa aranjată și decorată cu bun gust.

Mă inspiră candoarea copiilor, colindele și verdele crud al brazilor, copilăria și aromele din bucătăria mamei. Atmosfera caldă, aroma de scorțișoară, decorațiuni confecționate de mine, accesorii și ustensile Ambition România, vor face Crăciunul perfect.

Dar pentru a trece la fapte și face acest Crăciun special am nevoie de câteva trucuri, cărora eu le-am spus ”mic unelte”. Bineînțeles că acestea fac parte din pregătirile care se desfășoară în inima case: bucătăria. Iar când vine vorba de sărbători, bucătăria poate fi numită chiar laboratorul din inima casei. Iar bucătăria mea tânjește pur și simplu după accesorii, oale și tigăi noi.

Accesorii și ustensile – dorințele bucătăriei

Accesorii

Ambition Dajar

Cremele și preparatele fine, sofisticate, dar și mâncărurile tradiționale specific Crăciunului se prepară în oale și tigăi de calitate. Cele existente în bucătăria mea sunt ”obosite” (era să le spun ”expirate”:)). Mai mult, nici nu se mai potrivesc gustului bucătăriei proaspăt reamenajată și bine garnisită cu aparatură electrocasnică de ultimă generație. Probabil, dacă ar putea vorbi, bucătăria i-ar cere Moșului accesorii și ustensile în ton cu stilul său.  Parcă văd cum ar arăta scrisoarea ei către Moș Crăciun:

”Dragă Moș Crăciun, am fost cuminte și mi-am îndeplinit cu brio toate sarcinile pe care mi le-a cerut stăpâna casei. De la o vreme însă, se întâmplă să dau mici erori din cauza strii precare pe care unele accesorii și ustensile le-a cam trecut vremea. De aceea, te rog mult de tot Moșule să îmi aduci în dar oale și tigăi noi, de calitate și un set de tacâmuri elegante. Mi-aș dori și tăvi de copt pentru cozonac, oală sub presiune,  pentru piftie și sarmale, față de masă și alte accesorii…”

Accesorii

Cadouri  de Crăciun în avans

Dar știți ce? Îi voi scrie eu Moșului scrisoarea din partea bucătăriei pentru că prietenul la nevoie se cunoaște. Iar pe noi ne leagă o prietenie minunată. O voi trimite apoi, odată cu celelalte scrisori adresate Moșului. Ar fi minunat dacă ”mic uneltele”  ar ajunge însă înainte să coboare Moșul pe horn, căci preparatele și masa de Crăciun trebuie să fie gata. Cum să -l primim pe Moș fără turtă dulce, cornulețe, cozonaci și alte bunătăți aflate lângă cana cu lapte cald?

Ei, nu-i nimic, cred că nu e o tragedie. Mai ales că relația specială pe care o avem îmi va permite să -i explic bucătăriei situația. Cu siguranță va înțelege și va accepta să-și primească cadourile în avans. Odată stabilită înțelegerea, pornesc să aleg mic uneltele (pardon, cadourile) bucătăriei mele.

Dajar magazin

Printre preparatele favorite se află și cele tradiționale cum sunt piftia și sarmalele. Preparate pentru care am nevoie de oale noi. Cele mai potrivite sunt cele pe care le-am descoperit pe Dajar magazin*.

accesorii

Oala Ambition din oțel inoxidabil

  • Oala Ambitions din oțel inoxidabil cu o capacitatea de 6.1 litri

Aceasta are fondul capsulat în cinci straturi și o scară  în interiorul vasului care ajută la măsurarea cantității adecvate de lichid. Oala are capac din sticlă temperată și mânere confortabile din oțel inoxidabil. Apreciez  de asemenea finisajul oglindă atât la interior cât și exterior.

  • Oala cu capac sticlă cu înveliș efect piatră

Oala are capacitate de 1300ml și are  proprietăți ideale de transmitere a căldurii, făcând gătitul  mai rapid, dar și mai economic. Fundul gros cu inducție, din mai multe straturi, face vasul sa fie foarte rezistent la deformare. Interiorul este acoperit cu 4 straturi PFLUON Cookmark, rezistent la lipire, cu un aspect care imită piatra. Exteriorul de aceeași culoare este rezistent la căldură si are o textură aspră. Este prevăzută cu mânere din oțel inoxidabil, potrivite pentru utilizarea la cuptor la o temperatura de pana la 180 ° C.
accesorii

                          Oală cu înveliș aspect piatră

Ambele produse mi se par foarte potrivite  atât pentru reușita preparatelor mele cât și stilului bucătăriei. Sarmalele mele în foi de viță vor fi extrem de gustoase după ce vor forfoti la cuptor în oala cu înveliș efect de piatră. 

Accesorii și ustensile Dajar – scrisoare către Moș Crăciun

Continuu alegerea produselor de pe lista de dorințe a bucătăriei mele, navigând din fotoliul meu confortabil. Prefer să scrolez și să trec prin multitudinea de produse oferite de site-ul Dajar magazin, deoarece timpul este foarte prețios. Altfel, aș putea alege ustensilele necesare din magazinele partenere ale Dajar: Carrefour, Cora, Mega Image, Metro, Auchan. De această dată, prefer să fac o singură comandă cu toate produsele de care am nevoie.

După sarmale și piftie, cozonacii moldovenești din ”bucătăria bunicii” sunt cei mai așteptați. Iar pentru ca același timp prețios să-l pot economisi, ar mai fi nevoie în bucătăria mea de cel puțin 2 tăvi. Desigur, și acestea se află pe lista de dorințe a bucătăriei.

Formă de cozonac

Îmi este de mare ajutor site-ul Dajar magazin, foarte bine structurat și împărțit pe categorii, branduri, colecții, culori etc. Și pentru că cheltuielile de sărbători sunt substanțiale, voi aplica un truc: voi lua 2 tăvi care se pot utiliza în mai multe feluri.

forma cozonac termorezistenta 28cm glass bakeware 40617 Accesorii și ustensile Dajar - scrisoare către Moș Crăciun

                          Formă cozonac sticlă termorezistentă

  • Forma cozonac termorezistenta 28cm sticla Bakeware

Forma termorezistenta pentru cozonaci – un produs Ocuisine fabricat în Franța- este  din sticla foarte rezistentă, care asigură durabilitatea. Forma poate fi folosită la cuptor cât și la cuptorul cu microunde, având o rezistență la temperaturi între -40 si +300 grade C. De asemenea, tava din sticlă termorezistentă poate fi introdusă în congelator și poate fi curățată cu ajutorul mașinii de spălat vase.

Privesc scrisoarea bucătăriei pentru Moș Crăciun și văd că și-ar mai dori un set de tacâmuri elegante. Ei bine, da, sunt întrutotul de acord. Pentru ca masa de Crăciun (și de Revelion) să arate impecabil, așa cum ne dorim, e nevoie de accesorii noi.

Set de tacâmuri și alte accesorii

Fața de masă, șervețelele, runner ul cu tematică adecvată Crăciunului, cât și tacâmuri și farfurii sunt absolut necesare. Chiar dacă încerc să țin în frâu bugetul, de această dată nu pot face rabat la calitate, aspect și eleganță. Alegerea mea cred că va satisface gustul și dorința bucătăriei.

set tacamuri 72 piese valiza selene 83859 th Accesorii și ustensile Dajar - scrisoare către Moș Crăciun

         Set tacâmuri 72 piese Ambition Selene

  • Set tacâmuri 72 piese + valiza Selene

Setul de tacâmuri din oțel inoxidabil de înaltă calitate este alcătuit din 72 de piese. Așezat într-o valiză elegantă, setul aparține brandului propriu, Ambition România –  Colecția Selene.  Setul conține tacâmuri cu aspect elegant, satinat, dar simplu și aduc un plus de stil oricărei mese. Este un set foarte complet, ușor de curățat și un mod perfect de a întregi propria bucătărie.

La final

Finalizez comanda și fericită că am reușit să-i împlinesc dorințele bucătăriei, trec la următoarea fază. Am de ales cadourile pentru cei dragi, de căutat ingredientele și materia primă pentru preparate. Știu deja ce bunătăți vor sta pe masa amenajată cu gust, cu accesorii și decoruri elegante, în stil unic. Să vină Crăciunul!

Voi cum stați cu pregătirile pentru Crăciun? Gata listele cu meniuri, cu cadouri, cu alte cumpărături necesare? Ați cumpărat produse de pe Dajar magazin online sau dintr-unul din magazinele partenere? Aștept comentarii cu idei și sugestii.

accesorii

                                        Masă amenajată de Crăciun

Dajar
*În 1989 erau puse bazele Dajar, companie care, în timp, a devenit unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața produselor pentru casă și bucătărie din Europa Centrală și de Est.

Produsele Dajar, disponibile pe site, vă sunt puse la dispoziție atât prin portofoliul propriului brand, Ambition, cât și prin parteneriatele cu marii producători din domeniu, prin branduri precum Luminarc, Disney, O’cuisine, Rotho, Aquaphor. 

În mai bine de trei decenii de existență, inovația, tehnologia revoluționară de producție și apropierea de public au stat mereu la baza conceptului Dajar. Astfel, am evoluat de la un business de familie la dezvoltarea parteneriatelor cu nume importante în industrie, ajungând să lansăm propriul nostru brand, Ambition.

Până data viitoare, spor la cumpărături!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Cristale și povești din lumea mea reală (StoneMania)

Shopping și economisire – cashback cu CashClub

Sursa foto: dajar; pexels

Rate this post