Bun găsit, dragilor! După ce v-am spus povestea despre cafeaua care m-a cucerit, aș vrea să vă invit la lectură. Da, din nou! Pentru că am de recuperat, adică de povestit despre lecturile care mi-au plăcut.

Regina șampaniei de Helen Fripp (recomandare)

Regina Șampaniei carte

Cumva am păstrat linia lecturii, a cărților pe care le-am ales în ultima vreme. Cu alte cuvinte este vorba despre o altă femeie extraordinară.  Regina Șampaniei scrisă de Helen Fripp este cartea al cărui personaj m-a fermecat de data aceasta.

Povestea lui Nicole, pe numele ei adevărat Nicole Clicquot se desfășoară în sudul Franței. Ea chiar este Regina Șampaniei, deoarece este cea care a revoluționat modul de fabricare al șampaniei.

Helen Fripp, autoarea cărții scoate în evidență calitățile incontestabile ale femeilor puternice. Regina Șampaniei este prima carte scrisă de Helen Fripp care este fascinată de femeile care își lasă o amprentă puternică. Cartea face parte din Biblioteca Rao și este distribuită de Editura Rao.

Regina șampaniei -

Povestea 

Cartea Regina Șampaniei începe cu povestea lui Nicole pe când aceasta avea 11 ani. Acțiunea din care înțelegem că aceasta dovedea un caracter extrem de puternic, are loc în Franța anilor 1789.

Nicole este martora unor întâmplări șocante din timpul Revoluției Franceze. Ea este salvată de un prieten care nu avea același statut social, Xavier, să ajungă într-o ascunzătoare.

Așa descoperă Nicole un loc magic, ca o peșteră a zânelor în comparație cu ceea ce se întâmpla afară, care era de fapt o pivniță de vinuri. Ceea ce ne aduce din nou în atenție că nimic din ceea ce ni se întâmplă nu este întâmplător. Posibil ca acela să fi fost un moment al destinului?!?

IMG 20220125 222607 Regina șampaniei de Helen Fripp (recomandare)

Să fii femeie în secolul XVIII

Peste 8 ani, când Napoleon se visa cuceritorul lumii și șampania curgea în paharele nobililor ruși, Nicole sfida în fiecare zi câte o regulă impusă femeilor. Câștiga zilnic mici victorii, dar cea mai mare era aceea că nimeni nu o putea împiedica să se autoeduce cu ajutorul cărților tatălui său despre vinuri.

Să fii femeie în vremurile secolului XVIII, însemna să fii supusă, să te îmbraci frumos, să stai acasă, să nu ai opinii proprii. Să te poți frumos, să arăți ca un bibelou.

Dar Nicole nu avea nimic din aceste ”virtuți”. Ea era plină de nerv, micuță, cu ochi strălucitori și nu avea de gând să se alinieze deloc acestor prejudecăți.

IMG 20220126 104448 Regina șampaniei de Helen Fripp (recomandare)

Tânăra Nicole 

În ciuda faptului că pentru o tânără de nouăsprezece ani era cel mai potrivit moment pentru o căsătorie, Nicole își ascultă instinctul și nu recomandările mamei. Pe tată îl avea de partea sa, cel puțin pe jumătate.

Tot la această vârstă, mama, sora și tatăl (cu mai puțină convingere) încercau să o convingă de avantajele unei căsătorii cu Moët. În același timp, tânăra îl cunoaște pe François Clicquot care avea să-i devină soț.

Împreună descoperă podgoriile de vie din Reims, strugurii și aromele lor, pe viu, nu doar din cărți. Dar abia de aici încep provocările și tot ce avea să trăiască Nicole.

pexels photo 760280 Regina șampaniei de Helen Fripp (recomandare)

Fascinația scriitoarei Helen Fripp

De altfel, scriitoarea Helen Fripp este fascinată de personajele feminine care se împotrivesc constrângerilor sociale. De femeile care sunt deopotrivă naturale, ființe cu defecte, dar care obțin adesea și succese remarcabile.

Iar Nicole este exemplul perfect. Văduva Clicquot este femeia care a rămas în memoria urmașilor prin amprenta care și- a lăsat-o asupra fabricării șampaniei.

Regina șampaniei de Helen Fripp 

Ea este considerată creatoarea celei mai romantice șampanii, recunoscută astfel chiar și în prezent. Regina Șampaniei este o carte efervescentă mi- aș permite să spun.

Șampaniei

Date fiind calitățile șampaniei, această nobilă și fină băutură, personajele sunt spumoase și bătăioase precum bulele ce se zbat zglobiu odată ce sticla este desfăcută.

Se citește ușor, cu o plăcere ce poate fi ușor comparată cu cea a savurării șampaniei. Dar să nu vă așteptați că veți citi o carte ca un roman de dragoste al cărui curs îl puteți descifra ușor.

Pentru că Regina Șampaniei este despre strălucire, dar și despre provocări teribile.

șampaniei

Poveste de viață

Veți descoperi iubire, dar și ură, războaie și durere, dar și frumusețe, loialitate, inteligență și înțelepciune. Așa cum s-a întâmplat în viața multora dintre bunicii sau străbunicii noștri. Poate chiar din viața unora dintre noi. Povestea văduvei care a creat cea mai romantică șampanie din lume.

Regina Șampaniei este o carte care merită citită pentru multe lucruri. Dar înaintea tuturor, pentru tenacitatea, pasiunea și frumusețea femeii care și-a căpătat numele de Regină a Șampaniei: Nicole Clicquot.

IMG 20211208 093625 Regina șampaniei de Helen Fripp (recomandare)

Recomandare

Recomandarea mea sinceră este să citiți cartea. Merită pe deplin! Voi ați citit cartea? Ce altceva mai citiți și puteți recomanda?

Până data viitoare, citiți mult!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Food Bloggers Conference 2021

Catalogul provocărilor de toamnă 2021 SB

2 ani de pandemie și vacanțele

5/5 - (1 vote)