Iubim vacanțele și ni le dorim cât mai multe și mai dese. Dar cum ar fi să aducem vacanțele la noi acasă? Cum ar fi să ne bucurăm de apă, plajă și distracție ori de câte ori ne dorim? Vă spun eu cum putem împlini toate aceste dorințe: construind piscina proprie.

piscina

Cuprins

Piscina proprie – vacanța continuă de acasă

Acum nu mai pare un vis greu de atins. Cu ajutorul unui constructor de piscine bun, cu experiență, vacanțele noastre pot fi prelungite. Funcție de bugetul pe care ni-l permitem și de spațiul pe care îl avem în curtea casei, piscina nu mai reprezintă o utopie. Sau un lux.

Mult mai accesibilă decât în urmă cu câțiva ani, construcția piscinelor necesită doar o bună documentare în alegerea celei mai bune oferte. Piața s-a dezvoltat mult în acest domeniu, dar cum nu construim o piscină în fiecare zi, nu putem alege constructorul la întâmplare.

Visul 

Când am luat decizia de a ne construi casa cu piscină proprie, mi se părea greu de realizat. De ce să nu recunosc, aproape irealizabil. Ori de câte ori venea vorba despre piscină, nu puteam să nu asociez scene din filme. Dive care se aruncau în piscine cu apă atât de albastră și de curată.

IMG 20210726 095304 Piscina proprie - vacanța continuă de acasă

Sau, stând la taclale cu prietenii și paharul de cocktail (limonadă) în mână. Dar petrecerile acelea extraordinare la piscina din curtea casei? Mă voi putea bucura și eu, împreună cu familia și prietenii de toate acestea?

Cu gândul la astfel de scene am început să-mi imaginez cum va arăta piscina mea. Cum voi decora spațiul din jur, ce mobilier, ce plante și lumini voi folosi. Cum ne vom bucura de plaja și apa curată, tratată corect, fără teama îmbolnăvirii, la noi acasă.

Cum ne-am pregătit pentru construcția piscinei

Pe principiul ”sunt prea sărac să cumpăr lucruri ieftine”, nu ne puteam lăsa păcăliți de ”cea mai bună ofertă”. Pregătisem bugetul, știam exact unde va fi amplasată, cât și tipul piscinei. Dar nu era suficient.

piscina

Citisem zeci de reviste (încă mai am colecția!), materiale care ne ajutau să înțelegem ce anume să cerem. Tot ce aflam, tot ce găseam despre construcția piscinelor ne ajuta la o minimă documentare. Cu un astfel de ”bagaj” am pornit în căutarea unui constructor de piscine.

Aveam nevoie de profesioniști cu experiență, de materiale de calitate și prețuri bune.  Trebuia să luăm în calcul, dacă oferta primită conține detalii despre costul manoperei dar și al transportului. De asemenea, dacă erau prinse toate accesoriile necesare pentru tipul de piscine din beton.

Elcora Piscine

piscina termoizolata isoblok 4 Piscina proprie - vacanța continuă de acasă

La vremea aceea erau doar câteva firme specializate în construcții de piscine. Ne-ar fi plăcut să lucrăm cu Elcora Piscine– firmă specializată în construcția piscinelor publice și rezidențiale, a centrelor spa și a parcurilor acvatice.

Cu o experiență de 15 ani pe piața din România, ElcoraPiscine.ro oferă o gamă variată de produse. Printre acestea: piscine supraterane gonflabile, piscine îngropate cu pereți metalici, piscine termoizolate, piscine Isoblok, piscine din beton etc.  Prețurile variază și ele de la 20 de euro până la peste 25. 000 de euro.

De ce Elcora Piscine?

De ce mi-aș fi dorit să lucrăm cu Elcora Piscine? În primul rând, pentru că indiferent cât de mult am citit și ne-am documentat, am fi avut mare nevoie de consultanță. Ne-am lovit de atât de multe probleme pe care nu le înțelegeam!

Am fost nevoiți să așteptăm după comenzile de materiale din străinătate. Ne-am trezit cu materiale care cedau pe parcursul construcției și altele. Cu alte cuvinte, calitatea produselor nu era cea promisă.

IMG 20210904 100259 Piscina proprie - vacanța continuă de acasă

Concluzia: Elcora Piscine ne-ar fi fost un prieten, un partener, nu doar un comerciant care dorește să-și încaseze banii.

Experiența mare și expertiza în domeniul construcțiilor de piscine m-ar fi scutit de multe neplăceri. Materialele de calitate, care se află în stocul propriu, scurtează timpul acordat lucrării. 

Spre exemplu, ghidul beneficiarului de piscină pus la dispoziție și consultanța permanentă sunt elemente importante în parteneriatul cu firma. Așadar, dacă ați ajuns la concluzia că doriți o piscină la voi acasă și ați decis să o construiți, iată câteva recomandări.

Recomandări sau pași pentru construcția piscinei

  • Alocați bugetul maxim dedicat construcției piscinei. Porniți prin a căuta informații despre prețurile orientative ale piscinelor. Gândiți-vă bine la ceea ce vă doriți, ce așteptări aveți și cât de mult veți folosi piscina. Abia apoi fixați un buget maxim pentru construcția piscinei.
  • Stabiliți locul în care veți amplasa piscina. Este absolut necesar să alegeți locul potrivit pentru construcția piscinei pe care v-o doriți. În funcție de forma și mărimea terenului, veți putea decide tipul de piscină. Pe lângă acestea, trebuie să mai țineți cont de câteva aspecte la fel de importante.

IMG 20200703 111239 Piscina proprie - vacanța continuă de acasă

Aspecte de ținut cont:

Locul ales trebuie să aibă puțină vegetație, spre deloc. Sigur nu vă doriți ca apa limpede și curată a piscinei voastre să fie afectată de frunze, insecte și alte crengi. Și nici să vă distrugă filtrele și skimmerul piscinei.

Țineți cont de asemenea, o piscină să nu fie umbrită de casă sau construcțiile din jur. Nu vă doriți ca apa să fie rece și să nu vă bronzați, nu?

Iar ultimul aspect este cel legat de conductele care ar putea fi îngropate exact în spațiul ales.  Ținând cont de toate acestea, noi am ales amplasarea piscinei în curtea din spatele casei. Aici sunt întrunite condițiile despre care v-am povestit.

piscina - cămin piscină

Următorii pași importanți

  • Alegeți tipul de piscină, finisajele și accesoriile adiacenteAlegeți tipul de piscină cel mai potrivit, în funcție de buget, suprafață, destinație, formă etc. Alegerea noastră a fost piscina îngropată din beton cu liner (membrană PVC). Un preț mediu (între 10 000 și 20 000 euro) pe care ni l-am permis.

Ca echipamente, noi am ales o scară interioară și una exterioară și sistemul de iluminat subacvatic. Consultantul Elcora Piscine vă va ajuta să alegeți și să înțelegeți ce vi se potrivește cel mai bine.

  • Solicitați oferta de preț pentru construirea piscinei. Din propria experiență am învățat să obțin mai multe oferte de preț ale firmelor specializate. Recomand sincer să nu acceptați prima ofertă primită sau ”super-oferta, cel mai bun preț”.  De asemenea, fiți pregătiți cu temele foarte bine făcute, pentru a explica exact ce vă doriți.

Studiați, comparați, abia apoi alegeți

  • Studiați și comparați ofertele, apoi alegeți firma care va construi piscina. Recomand să aveți mare grijă când comparați costurile: cu manopera, cu transportul, costul echipamentelor de bază și al celor opționale. Fiți cu băgare de seamă la garanțiile oferite, la cantitățile exacte de materiale, la servicii, dar și la condițiile de plată.

IMG 20200703 111151 Piscina proprie - vacanța continuă de acasă

În cazul în care nu regăsiți toate acestea în ofertă, fie le cereți, fie eliminați oferta. Abia apoi selectați oferta și contactați constructorul de piscine.

  • Semnați contractul. După o întâlnire și o primă discuție în care vă veți edifica în privința firmei, bateți palma și semnați contractul. Din acest moment ar trebui ca lucrurile să urmeze un curs clar de desfășurare.
  • Concret: proiectul tehnic, obținerea autorizațiilor și demararea lucrărilor de construcție.

Piscina proprie – vacanță continuă acasă

Urmează etapele de construire a piscinei dorite. Acestea nu sunt însă întotdeauna aceleași, deoarece depind de tipul de piscină ales.

Până la urmă, am reușit să construim o piscină așa cum ne-am dorit. Deși am trecut prin multe experiențe, mă bucur de tot ceea ce credeam că doar bogații pot. Sau, că doar în filme se întâmplă așa ceva.

piscina

Piscina îmi oferă relaxare și posibilitatea de a petrece cu familia sau prietenii. Mă pot arunca în apa curată și bine întreținută, în siguranță, ori de câte ori doresc. Avem parte de o vacanță continuă!

Între timp am aflat de ElcoraPiscine și materialele necesare întreținerii piscinei mi le iau de aici. Mai mult, ne-am gândit să achiziționăm și un sistem de încălzire, tot de la acest constructor de piscine.

Piticii noștri s-ar bucura și mai mult timp de bălăceală și distracție. Nu vă ascund, și mie mi-ar prinde bine. Cu toții ne-am putea bucura o perioadă mai mare de bălăceală și de jocurile în piscină.

La final

Dragi prieteni care ați ajuns până aici, așa cum v-am obișnuit, în urma experiențelor mele, vin recomandările. De data aceasta recomandarea mea este aceea de a vă gândi să investiți în construcția unei piscine.

piscina

Veți avea parte de vacanță tot timpul verii, vă veți răcori înotând în apa clară și curată. Veți petrece și vă veți distra în siguranță, la voi acasă. Veți privi viața cu alți ochi iar investiția, credeți-mă pe cuvânt, nu doar că merită, dar este sigură și se va amortiza în destul de scurt timp.

Dacă v-am convins, cu siguranță ați înțeles și ce constructor de piscine să alegeți.

Până data viitoare, investiți în visurile voastre!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2022

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Buburuza și termometrul non contact (Geratherm)

Second-Hand și experiența mea cu moda SH

 

Rate this post