Salutare, prieteni dragi! Când am spus că voi ține ”cald” subiectul evenimentelor, nu a fost deloc o aroganță. Ați putut constata și singuri până acum că este cât se poate de reală afirmația.

Așa e toamna (mea)! De aceea o iubesc! Știe să folosească toate nuanțele și tonurile din paleta de culori. A sentimentelor.

Seară aniversară la Trattoria Adagio Cișmigiu

trattoria adagio

Trattoria Adagio Cișmigiu

Au fost evenimente de lifestyle, evenimente culturale, mondene sau personale. Ce veți citi în continuare este povestea unei seri de toamnă petrecută la Trattoria Adagio Cișmigiu.

Scriam că mi- am propus să fac o nouă vizită restaurantului care mă cucerise în 2020, Trattoria Adagio Cișmigiu. În scenariul pe care mi-l imaginasem, era despre petrecerea unei seri de toamnă aniversară. Fix în data zilei de naștere.

Fără tam- tam, fără invitați, ceva simplu, mai pe lejerescu așa. Anul acesta atât de plin și de nebun, cu toate câte a adus și câte s-au întâmplat, m-au obosit. Simt că nici sărbătoarea nu mai e sărbătoare, nici bucuria nu mai e bucurie.

20220914 202135 Seară aniversară la Trattoria Adagio Cișmigiu

Povestea sau scenariul

Simt eu așa, o senzație că aceste sentimente nu mai vin de acolo de unde te aștepți. Sau, de acolo de unde până mai deunăzi, părea o normalitate să fie.

Sory, my friends! m-a luat valul și m-a dus în altă direcție. Dar voi mă înțelegeți, nu-i așa? Tocmai ce am mai adăugat un an existenței mele pe Planeta Pământ. :)

Așadar, îmi rămăsese cumva (mental) agenda stabilită: seară aniversară la Trattoria Adagio. Până să mă gândesc la o eventuală listă (scurtă) cu invitați am aflat că mi se pregătește ceva. Și cum am aflat!!!

trattoria adagio

Surpriza deconspirată

Bine, oricum dacă îmi pun în cap să aflu, aflu. Cred că v- am povestit despre deconspirarea cadoului surpriză al unei aniversări. Ei bine, se pare că acum mi se pregătește o petrecere surpriză. Cu invitați surpriză.

De fapt, doar o parte dintre invitați, căci cei din familie sunt obligatoriu prezenți. Fie că sunt invitați, fie că nu, prezența lor este mai mult decât binevenită și știută. Dar așa este normal, nu?

Finely, dacă tot am aflat, m-am gândit să păstrez secretul, adică să intru în joc. Dar asta însemna să pice scenariul meu cu seara la restaurant. Iar mie chiar mi se făcuse dor să petrec o seară la un restaurant în care m-am simțit bine.

20220914 194910 Seară aniversară la Trattoria Adagio Cișmigiu

Planul B: aniversare în doi

Petrecerea surpriză urmează să se desfășoare la sfârșit de săptămână, așa am putut trece la planul B. Fără să mai stau pe gânduri, am acționat.

De ce să nu-i fac și eu o surpriză iubitului meu? mi-am zis. Și am scris imediat un mesaj prin care am rezervat o masă la restaurantul Trattoria Adagio Cișmigiu.

Cum ziua mea a picat în mijlocul săptămânii, nici nu aș fi avut șansa să am alți invitați. Prin urmare, după confirmarea rezervării i-am adresat invitația iubitului (de fapt l-am pus în fața faptului împlinit). L- am luat prin surprindere (normal! hi-hi), dar nu avea cum să mă refuze. (:))

trattoria adagio

Ziua de naștere, cea mai importantă

Sincer, îmi lipsea entuziasmul ieșit din comun, starea de sărbătoare și voioșia debordantă. Nu aveam mari așteptări, dar până la urmă asta îmi dorisem: o seară normală, simplă, în doi.

Bine, bine, recunosc: undeva într-un colțișor al inimii îmi doream o floare, un pahar de șampanie, o felie de tort etc. Ceva care să aducă aerul de sărbătoare. Soțul meu fusese luat pe nepregătite, deci nu mai putea face nimic. În plus, conducea și nu putea consuma alcool.

Am învățat 

Fac o paranteză. Tata a fost cel care m-a învățat să mă respect. El a fost cel care mi-a spus că ziua de naștere trebuie să fie cea mai importantă. Să o transform dintr-o zi normală într-o zi specială, importantă. Iar eu să mă simt la fel: specială, sărbătorită. 

20220914 202150 Seară aniversară la Trattoria Adagio Cișmigiu

Poate că și în memoria lui țin ca ziua mea să fie neapărat marcată. Nu cu surle și trâmbițe, ci așa cum mă simt cel mai bine. Dacă nu aș fi aflat că îmi pregătesc o petrecere, aș fi fost împreună cu familia extinsă.

Trattoria Adagio Cișmigiu 2022

Așadar, seara pe care îmi propusesem să o petrec la Trattoria Adagio Cișmigiu, o gândisem cam în această notă. Abia așteptam să văd dacă restaurantul descoperit cu aproximativ doi ani în urmă, avea același farmec, aceeași bună servire și atmosferă. 

Ei bine, odată ajunși, soțul meu, care nu fusese la Trattoria Adagio Cișmigiu, a apreciat foarte mult locația. Mi-a dat dreptate: este deosebită, așa cum o descrisesem.

Atmosferă, servire, preparate

trattoria adagio

Atmosfera, să spunem că a fost cam aceeași, în stil italian. Deși muzica italiană nu prea se auzea. Dar poate era din cauza unor clienți mai zgomotoși. Așa cum sunt italienii de fapt. 

Disponibilitatea și servirea, aceleași. Timpul de servire la fel de bun. Iar preparatele, ei bine, preparatul comandat de soț m-a făcut să salivez și să regret că am comandat (tot) carbonara.

Surpriza

20220914 194755 Seară aniversară la Trattoria Adagio Cișmigiu

Am trecut repede peste regrete, când am fost ”acostată” de o domnișoară foarte frumoasă și grațioasă. M- am emoționat și mai că mi- au dat lacrimile, când mi- a oferit un buchet de flori și mi-a urat ”La mulți ani”. Mulțumesc încă o dată, Oana

Cu alte cuvinte, s-a creat și atmosfera de sărbătoare. Florile sunt și vor rămâne cel mai bun mesager al sentimentelor. Le iubesc și au reușit și de această dată să-mi schimbe starea. M-au făcut să mă simt sărbătorită.

Iar de la flori și urări până la desert nu a mai fost decât un  pas. Tortul casei, cheese cake, canolli cu cremă și dulceață au fost grozave. Doamne, ce delicii! Păcat că nu mai puteam mânca!

20220914 202930 Seară aniversară la Trattoria Adagio Cișmigiu

Seară aniversară la Trattoria Adagio Cișmigiu

La aproape doi ani de la prima vizită la restaurantul cu aer boem, lucrurile nu s-au schimbat. Nici măcar prețurile nu au crescut în trendul bine cunoscut al vremurilor. Spun asta deoarece, pentru tot ce am consumat am plătit o sumă acceptabilă și accesibilă. Decentă chiar.

Și nu v-am povestit nimic despre meniu diversificat pe care îl au restaurantele. Exact, am spus restaurantele, pentru că există un lanț de restaurante Trattoria Adagio. Dar voi știți cu siguranță acest ”amănunt”.

La fel și despre faptul că preparatele din meniu sunt pregătite de un chef italian.  Ce pot spune în plus este că mi-am propus ca data viitoare să ajung la Trattoria Adagio Horoscop. De ce nu, să trec pragul și celorlalte restaurante, să experimentez și să vă povestesc.

20220914 203718 Seară aniversară la Trattoria Adagio Cișmigiu

La final

Seara petrecută așa, fără mari eforturi sau planuri a fost minunată. Am plecat cu impresia că la Trattoria Adagio Cișmigiu se întâmplă ceva care îți influențează starea.

Are acel ceva care te atrage, care te face să-ți promiți că vei reveni. Că mai ai de descoperit ceva din istoria clădirii, din aerul boem sau din preparatele oferite.

Merităm din când în când să petrecem timp de calitate. Să savurăm preparate gustoase, să ne delectăm cu muzică bună și atmosferă deosebită. Cu siguranță noi vom reveni. Parol!

Până data viitoare, îndrăzniți să (vă) sărbătoriți!

Cu drag și bucurie, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

concursul internațional

divas

sleepover party

5/5 - (1 vote)