Salutare, dragilor! Zilele acestea mi- am propus să profit de liniștea dinaintea furtunii. Metaforic vorbind, desigur. Începe forfota și febra pregătirilor pentru un nou an școlar. Pentru cei mai mulți dintre noi. Pentru ceilalți, oficial, calendaristic, începe toamna. Pentru mine? Eee- heee… pentru mine începe anotimpul drag, anotimpul meu.

Cuprins

Septembrie 2022.

De la un septembrie la altul

septembrie

 

Iar septembrie- luna de debut- este september more sau, luna pe care o ador. Aș putea spune că este și cea mai importantă din viața mea. Pentru că, de la un septembrie la altul se mai adună un an la cei existenți.

Înseamnă încă un an pentru care sunt recunoscătoare. Pentru care simt să trebuie să mulțumesc tuturor celor întâlniți pe drumul meu. Înseamnă, la fel ca pentru câteva milioane de elevi și studenți, un nou început de an (școlar/universitar).

Ce vrea să spună totuși autorul?  Ei bine, autorul dorește să vă spună o poveste. Bineînțeles, una care are legătură cu toate aceste sentimente și cu septembrie! Vreți să o aflați? V-o spun imediat. Singura condiție este să rămâneți lângă mine până la sfârșitul poveștii.

Poveste de septembrie

211888041 1011095442628500 7472565526241141686 n Septembrie 2022. De la un septembrie la altul

În septembrie 2020, iată, mai e puțin și se împlinesc doi ani, în goana pregătirilor pentru fericitul evenimentul anului, ne-am oprit la un restaurant. Încă nu se închisese totul, încă nu era nebunia cu programul și dovada că poți merge la o terasă, restaurant, din cauza restricțiilor.

Mi- a plăcut și chiar am scris ulterior un articol despre restaurant, preparate, atmosferă etc. Cum știți, împărtășesc cu voi și astfel de experiențe proprii. Despre aceasta puteți citi- în cazul în care nu ați citit încă- dacă deschideți linkul.

septembrie

Trattoria Adagio Cișmigiu

Apreciez la rândul meu când descopăr experiențe de acest tip. Mai mult, mă ghidez după ele și după review-urile lăsate de cei care calcă pragul restaurantelor.

Cafenea, restaurant, terasă

Timpul a trecut și plăcerea de a petrece sau pur și simplu a mânca la restaurant a cam fost tăiată de pe listă. Exceptând perioadele de vacanță și călătorii, când nu există zi în care să nu mă opresc, măcar la o terasă. La o cafenea, la un restaurant unde îmi place să petrec timp în compania extraordinară a iubitului meu. 

174645915 967766340294744 8709808911556477478 n Septembrie 2022. De la un septembrie la altul

Dar acasă, în acești doi ani, am reușit ”performanța” să ajungem într-un restaurant de maxim 5- 6 ori. Iar asta ne lipsește teribil. Întâmplător sau nu, cu ceva timp în urmă s-a întâmplat să primesc un mesaj privat.

Mulțumiri

Sigur, asta nu face parte din categoria întâmplărilor anormale.  A fost surprinzător faptul că venea din partea cuiva din staff ul restaurantului în care fusesem cu aproape 2 ani în urmă.

Să spun că nu m-au mișcat cuvintele mesajului, ar însemna să mint. Iar asta nu-mi stă în caracter. Dimpotrivă, recunosc și mulțumesc la rândul meu pentru mesaj. Pe lângă asta, mi- am amintit cât de dor mi s-a făcut, să merg la un restaurant.

septembrie

Să savurez o cafea bună, preparată ca la carte, o atenție, o măslină. Să mă bucur de compania celui drag, a familiei, prietenei la un pahar de vorbă.

Dragul meu Septembrie

Dar, se apropie dragul meu septembrie! My september more! Și- atunci, m- am gândit să petrec la restaurantul în care m-am simțit atât de bine, alături de familie și prieteni.

De ce să nu recunoaștem, oricât de bine ne simțim acasă, atmosfera este alta la o terasă sau restaurant.  Cu atât mai mult cu cât anul acesta mi-am propus o schimbare radicală. Aleg să mă simt bine, aleg stările care să- mi umple inima. 

Deoarece, pe cât de drag îmi e septembrie, pe atât mă încearcă tot felul de stări. Unele plăcute, altele mai puțin plăcute. Voi încerca să le gestionez pe toate cât mai bine. Dar voi alege stările care fac bine atât trupului cât și sufletului. 

301762518 1270921603312548 5103245314006329473 n Septembrie 2022. De la un septembrie la altul

Aleg bucuria!

Mult timp, am considerat această abordare ca fiind una egoistă. De la o vreme, am învățat însă cât de important este să trăiești mai intens, să te bucuri mai mult. Să aduni mai multe clipe frumoase care contribuie substanțial la sănătatea ta. Știți voi: 5 minute de supărare, lasă organismul fără imunitate timp de câteva ore. 

Septembrie al meu înseamnă încă un an în care am adunat experiențe, oameni, momente. În care am cunoscut oameni extraordinari, geniali, oameni de la care am învățat. Pe unii, deja existenți în cartea vieții mele, am reușit să- i descifrez mai bine.

septembrie

Dacă trag linie, constat că am trăit sentimente minunate, dar și situații nedorite. Altfel spus, un an cu de toate, așa cum se cuvine unei vieți reale. De altfel, nici nu am ști să prețuim binele la adevărata valoare, fără să cunoaștem cealaltă parte.

Septembrie 2022

 

 

Așadar, povestea de astăzi nu este una cu final previzibil. De fapt, nici măcar nu are un final, ci o proiecție a finalului. Unul pe care mi-l doresc eu. Un septembrie de poveste, pe care nu l- am mai simțit așa de multă vreme.

300099668 1266281780443197 5234011189650825798 n Septembrie 2022. De la un septembrie la altul

La final

În proiecția mea sunt mai multe scenarii. Dar indiferent de protagoniști, scena este aceeași: restaurantul Trattoria Adagio Cișmigiu. Și mai este un element comun: bucuria! 

Dorința și starea de bine, intensitatea cu care voi trăi fiecare clipă a zilei de septembrie. A dragului meu Septembrie! Finalul real îl veți citi într-un articol viitor. Evident, după ce acesta se va petrece. Parol d’honeur! Și știți că am. Onoare, zic.

Până data viitoare, bucurați-vă de fiecare clipă!

Cu drag și prietenie, MM!

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

cafea

influenceri

seniorii

Rate this post