Despre influența planetelor și alinierea lor asupra noastră, știm cu toții. În fiecare zi căutăm semne, citim în stele sau hărți calculate minuțios de astrologi. Planete, axe, quadraturi, case astrologice și multe elemente doar de ei știute. De la horoscop sau harta personală aflăm cât de bună sau complicată ne va fi ziua. Dar despre influența cristalelor ați auzit?

Cuprins

Cristalul meu salvator – experiență și credință 

cristalul

Ați aflat care este cristalul sau piatra semiprețioasă care vi se potrivește? Cum, ”nu”?!? Vreți să spuneți că nu știați despre legătura dintre cristale și zodii? Bine, sinceră să fiu, nici eu nu știam până să apară inelul cu Ametist în viața mea. De atunci … totul s-a schimbat. 

Da, aveți dreptate. Dacă ați studiat puțin semnele zodiacale, ați aflat că Fecioara este pragmatică. În plus, ca orice zodie de Pământ, este realistă și mai ”cu picioarele pe pământ” decât celelalte. S-ar putea spune că acesta este un privilegiu pentru aceste zodii. Prin urmare, nu m-am lăsat până nu am aflat totul despre cristalele potrivite zodiei mele.

bratara ametist sfere 10mm si argint 925.jpg Cristalul meu salvator - experiență și credințăCristalul și legătura cu zodiile

În antichitate cristalele și anumite pietre semiprețioase erau considerate ființe vii, înțelepte. Anticii erau convinși că acestea respirau o dată la o sută sau două sute de ani. Vindecătorii comunicau cu ele, valorizându-le energia și proprietățile și folosindu-le în diferite afecțiuni și boli. Purtate de persoane patronate de anumite semne astrologice, s-a dovedit că pietrele aveau beneficii deosebite.

În alte scrieri, semnificațiile cristalelor sunt cunoscute din secolul I  și sunt de natură biblică. Savantul evreu Josephus a făcut legătura între cele 12 pietre de pe haina preotului Aaron, lunile anului (12) și semnele zodiacale (12) ale anului. În cartea biblică Exodul găsim descrierea pe larg.

Câteva tratate religioase în care pietrele semiprețioase particulare erau asociate cu apostoli specifici, au apărut în secolele VIII-IX. Numite și ”pietre de temelie”, cine le avea pe toate 12, purta în fiecare lună câte una. cele  12 pietre originale ar fi traduse astăzi ca: Carnelian, Peridot, Emerald, Garnet, Lapis Lazuli, Cuarț, zirconiu galben, agat șlefuit, ametist, Citrine, Onyx & Jasp verde.

Așadar, tradiția de a purta un singur cristal (piatră) simbolic(ă) există de mii de ani.

cristalul

Ametistul – cristalul potrivit Fecioarei

Despre cristale se spune că ele sunt cele care te aleg. Judecând după povestea ametistului din viața mea, așa trebuie să fie. Numai că, meticulozitatea și perfecționismul caracteristic Fecioarei s-au activat instant. De ce să aștept să mă aleagă cristalele pe mine și nu invers?

În vremurile noastre, pragmatic și realist vorbind, studiem și acționăm. Iar experiențele sunt de- a dreptul un atu în alegerea cristalelor în viața noastră. Pentru mine, experiența a avut un rol determinant în relația cu cristalele. 

Ametistul fusese martorul creșterii și dezvoltării mele spirituale. Cristalul care mă proteja ca un scut împotriva energiei negative, ori de câte ori aveam nevoie. Cel care mi-a dat putere, calm și m-a ajutat să trec cu bine prin intervenția grea, urgentă. Începusem să cred în puterea Ametistului meu, iar el mi-a demonstrat efectele benefice.

cristalul

Experiența și credința

Dar atunci, în momentele de după intervenția medicală, s-a produs revelația. Credința în cristal a fost cheia. Îmi venea să strig în gura mare: ”Hei, trăiesc! Cristalul m-a ajutat să trec peste prăpastie!  Voi credeți în puterea cristalelor? Purtați cristalul potrivit zodiei voastre?”

Imediat în clipele următoare m-am gândit la familia și la casa mea. Era important să apelez la celelalte cristale potrivite Fecioarei. Să aflu care sunt cristalele potrivite celor dragi, în funcție de zodia fiecăruia. Beneficiile terapeutice nu mai erau doar o legendă. Simțisem pe pielea mea.

Cristale potrivite zodiei Fecioară

Aveam în continuare nevoie de Cuarțul fumuriu pentru atingerea obiectivelor. Să mă ajute să elimin gândurile negre și anxietatea. De Lapis Lazuli pentru înțelepciune și facilitarea exprimării sentimentelor. Stabilitatea financiară fusese dezechilibrată serios. Muncitoare ca o autentică Fecioară, trebuia să atrag cât mai repede oportunități.

Jadul este cristalul potrivit în acest scop, dar și pentru prosperitate și noroc. Pe lângă acestea, Jadul are și proprietăți vindecătoare. Alături de Ametist, cu siguranță aceste proprietăți se vor amplifica. Puteam face totul, numai cu încredere și curaj. Cine avea proprietățile de care aveam nevoie? Un alt cristal compatibil cu Fecioara: Ochi de tigru.

StoneMania7 Cristalul meu salvator - experiență și credință

STONEMANIA BIJOU

Plină de speranță, am dat peste STONEMANIA BIJOU. O nouă revelație: am constatat încă o dată, că nimic nu e întâmplător. Modestia este una dintre trăsăturile care mă caracterizează. Iar despre începuturile poveștii de succes a brandului se spune că este una modestă.

Să numesc  întâmplare sau coincidență momentul descoperirii și elementele oarecum comune? Spuneți-i cum doriți, dar pentru mine va rămâne un fel de miracol. Poate cristalul bijuteriei pe care o purtam, facilitase intuiția. În orice caz, a fost o bucurie să caut cristalele pentru zodiile Berbec și Gemeni.

Zodiile familiei și cristalele

Berbecul

Berbecul este un deschizător de drumuri, îndrăzneț și isistent, dar nerăbdător. Uneori lipsit de tact, Berbecul este direct și sincer, plin de idei bune și entuziasm. Recunosc aproape toate caracteristicile când mă gândesc la soțul și primul născut. Vor să facă totul, să fie primii și nu știu să spună ”nu”.

StoneMania3 Cristalul meu salvator - experiență și credință

Granatul este cristalul care oferă energie și protecție celor din zodia Berbec. Cu siguranță, ”Berbecilor” mei li s-ar potrivi și pentru menținerea motivației. În timp ce Carneolul este cristalul potrivit pentru îndeplinirea obiectivelor, încredere și depășirea obstacolelor. Plini de energie, celor doi nativi ai mei le-ar prinde bine Cuarțul roz, care calmează energia intensă. De asemenea, cristalul acționează asupra relațiilor interpersonale, oferindu-le o abordare mai calmă.

Guvernați de planeta Marte, Berbecii sunt persoane foarte ambițioase. De ce totuși ar mai avea nevoie de ajutorul cristalelor naturale? Ei bine, pentru a le amplifică caracteristicile cu care sunt înzestrați. Printre cristalele care li se potrivesc Berbecilor se află și Jaspul roșu. Acesta are capacitatea de a le canaliza energia în mod real.

Compatibilitate (nescrisă) de zodii 

Calmul și relaxarea în situațiile dificile sunt oferite Berbecilor de Ametist. Cine ar fi crezut că Ametistul favorizează calmul și chiar somnul de calitate, Berbecilor? Sincer, am citit această informație în cheie personală. Aceea a  compatibilității dintre Fecioară și Berbec, nescrisă, negăsită pe niciunde. În relația noastră s-a demonstrat clar că există, atât prin calitate cât și longevitate. Era ceva cu ”excepția întărește regula”!? Mai degrabă cred în puterea iubirii și a cristalelor.

20230129 131056 e1674991193789 Cristalul meu salvator - experiență și credință

Gemeni și cristale corespunzăoare

Nativul din zodia Gemeni este comunicativ, curios, adaptabil și foooarte vorbăreț. Flexibil, jovial, inteligent și jucăuș, trăiește fiecare clipă cu o bucurie extraordinară. Cunoscuți pentru dualitatea lor, Gemenii sunt guvernați, ca și Fecioarele, de planeta Mercur. Cristalele naturale potrivite nativilor din Gemeni sunt Mossagat, Calcit, Ochi de tigru, Carneol și Aventurin.

Comunicarea, intuiția și înțelepciunea Gemenilor sunt susținute de cristalul natural Mossagat. Energiile negative sunt eliminate cu ajutorul Calcitului, cristalul care oferă vindecare și purificare. Geamănul meu plin de viață, are nevoie și de propirietățile cristalului Ochide tigru pentru încredere și luarea deciziilor. De asemenea, cristalul ajută la echilibrarea energiei debordante a Gemenilor.

Îmbunătățirea relațiilor, creșterea motivației și creativității sunt beneficii oferite acestor nativi de Carneol. În timp ce Aventurinul este cristalul care aduce prosperitate, noroc și menține echilibrul emoțional. Cum se poate observa, anumite cristale naturale se întâlnesc în toate cele 3 zodii.

bratara zodia gemeni cu rudraksha si pietre semipretioase 86 2.jpeg Cristalul meu salvator - experiență și credință

Am ales brățări de pe Stonemania Bijou

Cu toate acestea, voi fi sinceră cu voi: situația financiară din acel moment era extrem de fluidă. Pe scurt, nu-mi permitea mare lucru. Cu atât mai puțin bijuterii, obiecte sau cristale scumpe. Pe Stonemania Bijou însă am avut posibilitatea de a achiziționa produse la prețuri bune.

Diversitatea și multitudinea produselor m-au impresionat din nou la acest brand. Mai mult, am găsit produse pentru fiecare zodie și descrierea proprietăților fiecărui cristal. Astfel, am reușit să aleg brățări pentru toată familia și să le dăruiesc.

Comanda a venit repede, cu instrucțiuni de folosire, întreținere și curățare. Le purtăm cu încredere și le simțim beneficiile. Desigur, fiecare dintre noi avem credință și relații speciale cu cristalele reprezentative zodiilor noastre.

StoneMania6 Cristalul meu salvator - experiență și credință

În loc de concluzii

Eu însă îmi doresc mai mult! Cristale și obiecte pe care să le aduc și în casă. Să le poziționez astfel încât energia bună să circule în toată casa. Să ne protejeze și să ne ajute. Dar pentru acest lucru mai am nevoie de studiu. În domeniul cristalelor,  legătura cu Feng Shue, cu data nașterii etc. Sper ca toate acestea să se împlinească!

Voi ce experiențe și legături aveți cu cristalele? Ce știți despre cristale? Dar despre brandul Stonemania Bijou? Vi-l recomand sincer!

Până data viitoare, bucurați-vă de cristalele potrivite!

Aricol scris pentru SuperBlog 2023

Sursa: info google, cristaloterapia, Stonemania

Sursa foto: Stonemania, arhiva personală

Cu bucurie și drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Sper ca informațiile din articol să vă fie de folos și să reveniți pe acest blog.
S-ar putea să găsiți ceva interesant/util și aici:
Rate this post