Bun găsit, prieteni! Am citit ”Cu ochii pe tine” scrisă de Samantha M. Bailey. Pe nerăsuflate. Ceea ce nu aș fi crezut, deoarece am refuzat să citesc ceva despre ea. Mai procedez astfel, atunci când pur și simplu vreau să mă las surprinsă. De intuiția mea sau doar de carte. Ei bine, da! Cartea aceasta m-a surprins și m-a ținut captivă în lectură până la ultima sa pagină. Evident, mi-a dat și satisfacția de a fi ales-o, fiind a doua carte primită de la Editura Rao.

Cuprins

Lectură: Cu ochii pe tine – Samantha M. Bailey

cu ochii pe tine

Sarah are o familie frumoasă și o casă pe care a reușit să o transforme într-un cămin. Este femeia care și-a dedicat tot timpul, și- a canalizat energia, grija, atenția, iubirea asupra fiului, Jason și soțului, Daniel.

Simte însă că a obosit. Începe să-și simtă anii, nemaifiind chiar tânără. Are nevoie de timp pentru ea, de mai vechea ei pasiune, fotografia. Pe scurt, are nevoie de ajutor. Trebuie să facă și altceva decât să se ocupe de casă, de copil și soț.

Cu ochii pe tine – personaje

Personajele din cartea Cu ochii pe tine sunt destul de multe. Eu vi le voi prezenta doar pe cele mai importante. Daniel observă și el că Sarah are nevoie de ajutor și de o schimbare a rutinii. Membru în clubul de cros al marilor afaceriști, află că fiica lui John Monroe este dispusă să lucreze ca bonă pentru vară. John Monroe, nimeni altul decât președintele Health ProX- o mare companie farmaceutică. 

20240201 165553 Lectură: Cu ochii pe tine - Samantha M. Bailey

John își implicase deja fiica în afacerea familiei. Concret, fata era responabilă cu strângerea de fonduri pentru cercetarea și fabricarea medicamentelor. Convins de potențialul fiicei sale, John dorește ca Holly să preia afacerea familiei. În sensul acesta își îndrumase fiica să urmeze cursurile facultății de medicină. Holly însă are cu totul alte planuri. 

În vârstă de 22 de ani, Holly este încântătoare, frumoasă, deșteaptă și bogată. Rămasă fără mamă încă de la naștere, cu o mamă vitregă cu care nu se înțelege, Holly își dorește atenția și dragostea tatălui său. Singura sa alinare este să-l facă pe tatăl său să o observe, să o iubească ca pe unica sa fiică. 

Adevărata familie

Pentru asta, tânăra Holly din romanul Cu ochii pe tine este dispusă să facă orice. Inclusiv să convingă bărbații cei mai bogați să finanțeze proiectele tatălui său. Se subînțelege prin ce metode, de care mama vitregă nu era străină. Dimpotrivă, o împingea să facă astfel de fapte reprobabile, pentru ”binele companiei și al familiei.”

cu ochii pe tine

Studentă în anul doi la medicină, fata are de gând să abandoneze studiile. Ține pentru ea deocamdată planurile și acceptă slujba de bonă la familia Goldman. O place din prima clipă pe Sarah și pe Jason.  Mai mult, fata se simte foarte bine în casa și în familia acestora. Descoperă un cămin adevărat, cald și primitor. Spre surprinderea ei, are senzația că și-a găsit locul și adevărata familie. 

Dar, tot omul are lucruri pe care le ascunde. Cu toții avem anumite pe care nu ni le dorim aflate de alții. La fel și personajele din Cu ochii pe tine semnată de scriitoarea Samantha M. Bailey. Sarah începe să-și fotografieze bona pe ascuns, Holly este cleptomană și Daniel are probleme cu jocurile de noroc.

Alegerea

Holly fură colierul mamei sale vitrege, care valora 2 milioane de dolari. Descoperită, în momentul ”judecății”, fata își mărturisește intenția de a abandona studiile. Consecința: este dezmoștenită și alungată din casă, la 2 noaptea. Unde ar putea să se ducă în miezul nopții?

20240201 105952 Lectură: Cu ochii pe tine - Samantha M. Bailey

Sigur, ar putea merge la sora sa vitregă, Alexis. De altfel, și singura persoană din familie pe care o iubește. Aceasta se și oferă, prezentă fiind la consiliul de familie constituit ad-hoc.  Holly o refuză politicos, spunându-i că se descurcă. Hotărăște să se întoarcă în casa familiei Goldman, acolo unde se simte cu adevărat acasă.

Sarah o primește, deoarece și ea a plăcut-o pe Holly de la bun început. Este fata pe care ar fi putut-o avea și cea care îl face fericit pe băiețelul ei. Sarah pierduse o sarcină la 6 luni, o fetiță. De la venirea lui Holly în casa lor, lucrurile se schimbat în bine. Jason, băiețelul ei în vârstă de 6 ani este fericit și o adoră pe Holly.

Cu ochii pe tine – situații și întâmplări ciudate

Numai că Sarah nu este persoana care se încrede ușor în oameni. O urmărește pe Holly și realizează că aceasta ascunde ceva. Apar întrebări și incertitudine, nesiguranța. Lucrurile se complică și Sarah ia decizia de a lăsa totul în urmă, mutându-se din oraș.

cu ochii pe tine

Citind Cu ochii pe tine ai sentimentul că se conturează un anumit deznodământ. Ca cititori suntem tentați să mergem pe un anumit fir. Iar acesta duce spre un anumit personaj. Totuși, lucrurile nu stau deloc așa. Filele sunt efectiv devorate și dorința de a afla deznodământul, cât și curiozitatea ating cote maxime.

Sarah trece prin întâmplări care pe orice om normal l-ar transforma într-un paranoic. Cu ochii pe tine este însă o poveste care pune cititorul în gardă. Este vorba despre linia fină dintre pornire și obsesie, și pericolul de a face lucruri incorecte. Odată sesizată, linia aceasta ne poate ajuta să intuim adevăratul final.

Recomandare

Intuibil deja, cartea despre care v-am povestit un pic, mi-a plăcut mult. Din punctul meu de vedere este o carte bine scrisă, plăcută, ce stimulează imaginația. Bineînțeles, recomand sincer Cu ochii pe tine, celor ce își doresc o lectură plină de suspans. Alegerea, vă aparține.

Sunt curioasă dacă voi ați citit cartea Cu ochii pe tine sau ceva de aceeași autoare. De asemenea, ce altceva mai citiți și puteți recomanda? Aștept răspunsurile și, nu vă temeți, pe mine nu mă deranjează sub nicio formă recomandările!

Până data viitoare, citiți!

„Cărţile bune nu îşi dezvăluie secretul de la început.“ – Stephen King

Cu bucurie și drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile din articol ți-au plăcut, vino din nou pe acest blog și oferă-i editorului o cafea .
Găsești ceva interesant/util și aici:

 

5/5 - (1 vote)