Bun găsit! Deși nu este tocmai politicos, încep prin a vă adresa câteva întrebări: Ce știți despre tichetele de vacanță? Ați făcut vreo vacanță folosind acest tip de tichet? Cum se face o rezervare cu ajutorul lor? Cum se face plată online? Am recurs la acest mod de introducere, deoarece reprezintă doar câteva din frământările cuiva, care a primit primul tichet pentru vacanța sa. Aceasta este și tema articolului pe care o propun astăzi, despre vacanțe cu tichete. Tichetul ”surpriză” și itinerarul de vacanță.

Cuprins

Tichetul ”surpriză” și itinerarul de vacanță

În ziua în care colegii m-au anunțat că vom primi tichete de vacanță, mi-am spus, ”s-a terminat cu distracția”. S-au dus vacanțele noastre frumoase! Eram toți demoralizați de parcă ne-ar fi anunțat diminuarea salariului. Unii, abia așteptau banii de concediu pentru a-și rezolva alte probleme. În cazul meu nu se punea problema așa! Pentru mine (noi), vacanțele erau ”obligatorii”. Dar ce poți face cu un tichet, în loc de bani? Ce idee năstrușnică și asta cu tichete de vacanță! Auzi, tichete,…de..va..can…ță! Strânși ciorchine, ne văicăream cu toții de mama focului ,când am primit plicurile cu ”surpriza”.

 

Tichetul ”surpriză” și itinerarul de vacanță

 

Pusă în fața faptului împlinit, singura soluție era să mă documentez foarte bine. Să renunț la vacanță, cum spuneam, nici nu putea fi vorba. Prin urmare, imediat cum am aflat, am pus totul pe hârtie (laptop).

Tichetele de vacanță sau “vouchere de vacanță”, cum se mai numesc, sunt bonuri de valoare tipărite sau, sub formă de card. Beneficiarii, sunt toți angajații ai căror angajatori aleg să le ofere acest beneficiu. Cu ajutorul tichetelor se pot cumpăra diferite servicii turistice (cazare, masă, programe), în România. Valoarea acestora este de 1450 lei/persoană, anual și au  valabilitate un an de la data emiterii.

Trevelminit

Cel mai interesant lucru pe care l-am aflat însă, este acela al existenței unei platforme online. Se numește Trevelminit și pune la dispoziție peste 1500 locuri de cazare, pentru care se pot folosi tichete de vacanță. Parcă mi-a mai venit inima la loc! Mă și vedeam pierzându-mi timpul în căutarea hotelului/pensiunii care acceptă tichete de vacanță! ”Hai că nu este totul pierdut”, mi-am spus, citind în continuare despre și .

Lista generoasă a cazărilor pusă la dispoziție pe platforma online, îmi oferă posibilitatea să merg în vacanța plănuită. Lucrurile sunt destul de simple: alegi destinația (hotelul/pensiunea etc.) și trimiți solicitarea către alegerea făcută cu specificația ”plata se face prin tichete de vacanță”.

După finalizarea rezervării, se trimit tichetele de vacanță către sediul Travelminit, menționând pe plic numărul rezervării. Tichetele pot fi trimise prin curier  sau prin Prioripost, la adresa Trevelminit. După transmiterea tichetelor de vacanță, de către client, Travelminit garantează că acesta va beneficia de serviciile solicitate la fața locului.

Slănic Moldova

Având deja itinerarul stabilit, cu voucherul de vacanță, în valoare de 1450 lei, pe masă, totul s-a derulat repede și ușor. Primul nostru obiectiv, Slănic Moldova. L-am ales pentru aerul ozonat, apele minerale și termale dar și peisaje extraordinare. Slănic Moldova și localitățile din jur, Târgu Ocna, Poiana Sărată, au atâta verdeață, curățenie și liniște, încât simți că nu ai trăit cu adevărat, dacă nu le-ai văzut. Dacă numele localităților ar fi culori, ele s-ar numi ”Verde”!

Cazarea pentru 2 persoane, 3 zile cu demipensiune (Vila Pufu), am găsit-o la preț de 810 lei. Alegerea tipului de masă, am făcut-o ținând cont de existența păstrăvăriei, multe alte locuri și mâncăruri din zonă, pe care dorim să le încercăm.

 

Tichetul ”surpriză” și itinerarul de vacanță

 

Tușnad

Următorul loc în care ne dorim să ajungem, este Tușnad. Am făcut alegerea, mai ales, pentru zona cu efecte extraordinare de relaxare. Mofetele, apele minerale și împrejurimile pe care le putem vizita (lacul Sfânta Ana), sunt alte câteva din motivele pentru care vrem să ajungem la Tușnad. Vom petrece următoarele 3 nopți, cazare cu mic dejun inclus, plus cină, 450 lei (Pensiunea Iris).

Brașov

Vacanța noastră se va încheia cu un popas pe drumul de întoarcere spre casă, în Brașov. Pentru o noapte de cazare cu mic dejun, am plătit 190 lei. Unitatea de cazare  aflată chiar în Piața Sfatului, ne va oferi odihna necesară și revederea unui oraș minunat.

Am făcut deja rezervările, am primit răspunsul direct de la proprietari, fără costuri pentru intermedieri, fără mediatori. Iată cum temerile mele în legătură cu tichetele de vacanță s-au dovedit neîntemeiate. Am pus tichetul de vacanță în plic, îl voi trimite prin curier, îmi este mai ușor și, gata. Sunt la un pas de vacanța plănuită.

Dacă zilele trecute povesteam cum am hotărât să fac o mini-vacanță la mare, iată cum am reușit să rezerv și o vacanță mare, în adevăratul sens al cuvântului. Odată ce le-am rezolvat pe toate (vacanțele), pot continua pregătirile pentru sărbătorile de Paști.

Sunt curioasă dacă v-ați făcut rezervări pentru vacanțele voastre și dacă știați despre existența platformei Travelminit. Bineînțeles, atât la întrebările acestea cât și la cele din introducerea articolului, aștept răspunsuri în comentarii. 

Până data viitoare, spor și distracție!

 

UniquebyMM

 

Itinerar imaginat pentru vacanța propusă la proba nr. 16 Spring SuperBlog 2019

Rate this post