Curățenie cu aspiratorul pentru geamuri Kärcher

Bun găsit, prieteni! Sărbătorile de Paște aduc cu ele niște sentimente extrem de puternice și profunde. Și nu mă refer doar la partea de credință. Simțim parcă nevoia de ”primenire”, dacă e să folosesc exact cuvântul care îmi vine primul în gând. Poate, din cauză că sărbătorile pascale se află în anotimpul în care totul se trezește la viață, primăvara. Anotimpul în care soarele cu doza lui de energie și căldură, dăruiește și trezește voioșia și pofta de viață.

d0 Curățenie cu aspiratorul pentru geamuri Kärcher

 

Din copilărie, apropierea sărbătorilor de Paști îmi păreau legate – mai mult decât cele de iarnă -, de curat (curățenie), de înnoire. E foarte adevărat, vedeam toată lumea făcând curățenie: zugrăveau casa, pomii, își pregăteau grădinile pentru semănat, plantat etc. Și-apoi, noi, copiii primeam îmbrăcăminte și încălțăminte noi. 

În vremurile noastre, nu știu dacă se mai întâmplă la fel, dar curățenie generală de sărbători știu că a rămas așa, ceva neapărat de făcut. Bine, curățenie se face oricând și ori de câte ori simțim nevoia, nu cred că e o regulă generală, dar, de sărbători vine cumva, ”la pachet”.

Dar, gata cu amintirile (din copilărie) căci motivul care m-a determinat să scriu articolul este alata. Legată însă de curățenie și sărbătorile apropiate: experiența cu Kärcher. Aspiratorul de spălat geamuri Kärcher, mai exact. Bineînțeles, povestea are un început iar acesta îl aflați dacă rămâneți în continuare aici.

Povestea aspiratorului pentru geamuri Kärcher

Anul acesta am ratat înscrierea în competiția blogosferică SuperBlog, ediția de primăvară  Cum nu te poți desprinde definitiv de acest ”microb”, am urmărit de pe margine competiția și pe colegii mei. Am citit o parte dintre articole, am văzut probele și sponsorii și, nici nu se putea altfel, comentariile de pe grup. 

Așa mi-a atras atenția sponsorul Kärcher, ale căror produse pentru casă și grădină le cunoșteam, deoarece am deja două produse pentru grădină. Când ești mulțumit de produsele unui brand ești interesat de altele, nu?  Produsul pe care pusesem ochii de ceva vreme era aspiratorul pentru curățenie (spălat geamuri, oglinzi, faianță), dar din diverse motive, nu reușisem să-l cumpăr.

Acum însă, după toate articolele citite mi-am făcut o imagine și mai clară asupra aparatului și, l-am comandat. Am intrat pe site-ul lor, mi-am ales modelul dorit, care spre bucuria mea era la reducere și am lansat comanda.

Curățenie -Kärcher

Comanda

Confirmarea comenzii preciza că voi primi comanda în 3-5 zile, ceea ce era foarte bine pentru că îmi planificasem curățenia generală. Din păcate nu s-a întâmplat așa, ceea ce a fost un pic (mai mult) deranjant pentru că, întârzierea mi-a dat planurile pese cap. În plus, aveam așteptări mari.

Desigur, nu m-am lăsat pradă decepției, am trecut peste supărare imediat ce aparatul a ajuns și am început să testez noul meu aparat. Primele încercări nu m-au dat pe spate, dar asta s-a întâmplat numai după ce am înțeles cum stă treaba. 

Aspiratorul pentru geamuri Kärcher

Modelul ales, aspiratorul WV 5 Plus N Black Edition, este compus din aspirator și un recipient pentru pulverizare combinat cu suportul pentru laveta de ștergere. Mânerul aspiratorului este moale și ușor de manevrat și duza de aspirare este interschimbabilă. Pachetul conține și o duză îngustă care este foarte utilă în cazul ochiurilor de geam, spre exemplu. 

Curățenie cu aspiratorul pentru geamuri Kärcher

Nu știu cum decurg lucrurile în cazul vostru când trebuie să spălați geamurile, dar, pentru mine devenise o mare problemă. Numărul geamurilor și forma unora dintre ele, dar și faptul că, mai ales vara, cele de la parter le spăl săptămânal, pur și simplu mă dădeau gata. Deși am avut un obiect eficient, lamelele s-au uzat iar dimensiunea lui nu-mi permitea să -l folosesc pentru geamurile tip vitralii. Mereu aveam degetele lovite și unghiile rupte din cauza asta.

În sfârșit, problemele mele au dispărut, pot spune asta foarte sincer, deoarece aspiratorul Kärcher chiar m-a ajutat. Nu mai spun de timp! Toată treaba pe care o făceam într-o zi, am reușit să o termin în jumătate de zi, ceea ce este extraordinar.

Curățenie Kärcher

Deci, am povestit despre cât de bun este aspiratorul pentru spălat geamuri și ce conține pachetul ales de mine. Apropo de pachet, acesta are și o doză de detergent concentrat pentru geamuri, 20 ml. peste care se adaugă 230 ml. apă.  De asemenea, pachetul are o lavetă de micro fibră pentru curățare, cartea cu instrucțiuni, schița și acumulatorul.

Cum se folosește aspiratorul pentru geamuri

E drept, instrucțiunile nu sunt chiar instrucțiuni, ci mai degrabă niște atenționări, dar, ne descurcăm, doar suntem inteligenți. Ce trebuie să mai știți este faptul că aspiratorul se pune la încărcat (185 min maxim) iar timpul de lucru este de 35 de minute. Dacă vi se pare puțin, cum mi s-a părut mie, nu vă faceți griji pentru că puterea de curățare cu acumulatorul încărcat este de aproximativ 105 m², adică 35 de ferestre.

Cum se folosește efectiv aspiratorul de spălat geamuri Kärcher? Foarte simplu! După ce s-a încărcat acumulatorul, știm asta când cele trei leduri albastre de pe mâner nu mai pâlpâie, și după ce am pregătit soluția, pulverizăm pe suprafața geamului.

Ștergem cu laveta din capul pulverizatorului apoi pornim aspiratorul. Acesta aspiră apa și mizeria iar suprafața rămâne lună. În doi timpi și trei mișcări!

Curățenie Kärcher

Din experiența mea

Atenție: rezervorul care adună apa cu mizeria are o capacitate de 100 ml. Curățați rezervorul după fiecare cantitate strânsă. 

Încă ceva ce am observat eu este faptul că nu trebuie să aspirați de mai multe ori dacă suprafața nu mai este umedă. În cazul în care nu s-a curățat bine, pulverizați din nou soluție și o luați de la capăt. Personal nu cred că este cazul, dar mi s-a întâmplat la început să rămână niște urme pe oglindă. 

Și dacă am ajuns la oglinzi, aspiratorul Kärcher poate fi folosit și pentru acestea, pentru faianță și alte suprafețe netede sau cabine de duș. 

Dacă e să-i dau o notă pentru ajutorul meu în curățenie, aspiratorul pentru geamuri Kärcher primește 10 cu felicitări. Am spus ce face, ce are, ce m-a deranjat sau ce mi-ar fi plăcut, deci aveți toate datele necesare unei decizii proprii. 

În concluzie

Acesta a fost punctul meu de vedere și cred că am făcut o alegere bună când am decis să achiziționez acest aparat. Îl recomand sincer! Eu va trebui să mă grăbesc să comand și kitul extensie, pentru că voi avea nevoie la geamurile înalte. :-) 

Cu ajutoare ca acestea, sunt mult mai bine poziționată în graficul pe care îl aveam inițial. Mi-a ușurat munca și mi-a dat timp pentru mine. Voi cum stați cu curățenia și pregătirile pentru sărbătorile de Paște? Aveți un aspirator pentru geamuri Kärcher? Care este experiența voastră? Știți despre acest aparat?  Aștept comentariile!

 

Până data viitoare, ușurați-vă munca și viața! 

 

Sursa: Kärcher; arhiva personală

 

Citiți și: Noutăți, planuri & recomandări de vacanță

Elemente ajutătoare pentru munca de acasă

Cum l-am cunoscut pe scriitorul George Șovu

Mulțumesc pentru vizită!

Reveniți și veți găsiți lucruri interesante despre experiențe, călătorii, carte & cultură etc.

Cu drag, 

UniquebyMM

Rate this post