Vara trecută, când pandemia își făcea de cap iar noi nu eram pregătiți pentru așa ceva, printre toate relele se întâmpla ceva incredibil. Zic incredibil și nu este o greșeală de exprimare, deoarece așa părea pentru oricine auzea despre ce era vorba. Lansarea unei companii aeriene noi în contextul dat, să fim cinstiți, nu era privită cu doza de încredere în reușită așa cum s-ar fi întâmplat în condiții normale.

Animawings compania care își respectă promisiunile

Animawings aeronava

Invitată la evenimentul de lansare și la ceremonia water salute Animawings, m-am bucurat din plin. Cu atât mai mult cu cât evenimentele, de orice fel, nu existau. În plus, Memento Group format din Christian Tour, TUI TravelCenter, MementoBUS și Hello România, mi-a inspirat mereu încredere.

Dar nu despre amintiri vreau să vorbesc în articolul de astăzi, ci despre continuarea acestei frumoase povești. Despre încredere, despre respect, despre lucruri bune care se pot întâmpla.

Astfel, mi-am propus să urmăresc activitatea primei companii aeriene din lume care obținuse AOC (certificat de operator aerian) după declanșarea pandemiei Covid-19. Animawings, cea mai nouă companie aeriană românească.

Animawings - water salute

Primele curse

Animawings a efectuat vara trecută curse charter către Grecia (Insula Creta, Insula Zakynthos și Salonic), conform planului declarat. În regulă, mi-am spus, dar să vedem dacă își vor respecta promisiunea de a zbura către destinațiile atât de populare și iubite de români.

Spania, Turcia, Egipt sau Tunisia erau câteva dintre destinațiile promise pentru perioada în care situația sanitară o va permite. Bineînțeles, eu eram interesată în mod direct și special (prietenii  știu de ce!!!) de cursa București (OTO) – Tenerife (TFS). Nici nu vă spun vreo noutate cu asta, după cum îmi imaginez, dar am ținut să specific pentru noii veniți.

Teide tenerife

Primele promisiuni 

Pentru a ajunge în destinația mea preferată cu o cursă directă, cu aterizare pe aeroportul din sudul insulei, singura opțiune era Wizz air. Desigur, există și alte soluții dacă alegem pachete prin agenții sau, dacă alegem partea de nord a insulei. Tenerife are două aeroporturi: Tenerife Nord – TFN- și Tenerife Sud – TFS.

În funcție de alegerea stațiunii (nordul sau sudul insulei), se face și alegerea aeroportului, cum este și firesc. Și cum costurile reprezintă și ele un aspect de luat în calcul, dacă stațiunea se află în sud iar zborul este către nord (pe TFN), costul transportului (cu taxi) de la aeroport la destinație este aproximativ 50 de euro.

Valabil și în sens invers, desigur. În timp ce din aeroportul aflat în sud (TFS) până la destinație, costul cu taxi este aproximativ 25 de euro până în Playa de las America (exemplu). Pentru mine, care aleg partea sudică a insulei, nu exista altă soluție de zbor direct.

IMG 20191108 190549 Animawings compania care își respectă promisiunile

Compania care își respectă promisiunile

Apoi, interesul vostru exact pe acest subiect, al curselor aeriene către Tenerife, exprimat în comentarii a fost extrem de motivant.  Prin urmare, motivele mele sunt justificate și puternice pentru a urmări cu atenție noua companie de zbor. Și, mai apoi, să pot împărtăși cu voi  noutățile și experiențele legate de zbor și servicii.

Ei bine, sunt în măsură să vă spun acum ce am constatat. Animawings este o companie care, cel puțin până acum și-a respectat promisiunile. Încă nu am zburat cu o aeronavă de tip Airbus A320-200 și nici în compania unui echipaj aparținând acestei companii. De aceea, încă nu pot spune mai mult. Sper însă să o pot face cât mai curând. Până atunci, vă spun care sunt veștile ”momentului”.

IMG 20190518 110822 Animawings compania care își respectă promisiunile

Noi destinații de zbor 

Animawings are zboruri directe către Tenerife Sud începând din luna mai, o dată pe săptămână, sâmbăta. De asemenea are curse către alte destinații de interes turistic ridicat, pe care le-a indicat la lansare.

Catania, Hurgada, Zanzibar, Krabi, Napoli, Helsinky sau Antalia sunt câteva destinații spre care Animawings are zboruri. Destinații de vacanță pe care turiștii români le adoră. Iar asta mă îndreptățește să spun că este o companie serioasă, care își onorează promisiunile.

Platformă web

De asemenea, cea mai tânără companie de zbor din România are o platformă web dedicată achiziționării biletelor și gestionării activității specific unei companii aeriene. Și aceasta era anunțată la momentul inaugural, tot din categoria ”to do” (we will do).

Închei cu încredere: lucrurile vor reveni la normal și ne vom putea bucura de călătorii, vacanțe, lucruri bune și frumoase. Toate, cu și în sănătate!

 

Până data viitoare, fixați centurile, relaxați-vă și bucurați-vă de zbor!

 

Cu drag,

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită!

De asemenea, găsiți lucruri interesante despre: călătorii, carte și cultură, modă, sănătate

Citiți și: 3 locuri din România pentru o escapadă de weekend

Q&A blogosferic cu și despre mine

Cum am ales blugii de pe LaMajole

Sursa foto: arhiva personală