Salutare, dragilor! Recunosc, am scris acest articol cu zile bune în urmă, daaar … nu mai repet cum ideea cu filozofia vieții. La momentul acela, toamna ne sufla în ceafă și își trimitea mesagerii înainte de debutul său calendaristic. Desigur, scopul era ca în cazul în care aromele, coloristica sau capriciile vremii, nu ne-au convins de intrarea sa în drepturi. Între timp, toamna s-a instalat bine iar eu am fost nevoită să adaptez din mers articolul.

În orice caz, pentru mine lucrurile sunt clare în ceea ce privește toamna: de fiecare dată, o reverie. Este bucurie, o deschidere extraordinară și o celebrare a vieții.

Toamna se numără (…) sau se dă start?!?

toamna - deor toamnă

V-am surprins folosind cuvântul celebrare sau v-ați gândit că este o greșeală? Ei bine, nu, nu este! Exact asta înseamnă pentru mine toamna, cu precădere luna septembrie. Căci, în septembrie din toamna fiecărui an, sunt recunoscătoare vieții pentru că o (și mă) pot sărbători.

Iubesc toamna, dar nu e nimic nou în asta! Și nici nu sunt unica! Dacă vorbim despre motivele pentru care iubesc eu toamna, atunci putem considera altfel chestiunea.

La început o iubeam fără să-mi dau seama de ce și fără să caut motive pentru a(-mi) înțelege sentimentele. Iubeam covorul de frunze căzute pe care mă plimbam până oboseam. Noaptea continuam visându-le foșnetul, muzica și dansul lor în căderea liberă din jurul meu.

Iubeam și zilele cu soare blând și culorile aproape ireale pe care le descopeream. Iubeam strugurii și merele, și gutuile … și toate aromele pe care doar toamna le oferă.

toamna - tablou

Am iubit-o pentru începuturile de an școlar (știu ce gândiți, dar nah, nimeni nu-i perfect), ca elev, student și profesor. Apoi, a venit vremea să iubesc toamna și acel septembrie care mi-a adus iubirea. A scos-o în calea mea pe aleile parcului acoperite de covorul moale de frunze, în arome amețitoare și culori divine.

Toamna – anotimpul cu care mă asemăn

De atunci, o iubesc și mai tare și înțeleg de ce sau pentru ce, o iubesc. Este anotimpul cu care mă asemăn cel mai tare! Mă identific cu toamna! Apoi, este și anotimpul în care m-am născut. Și, poate aceasta era explicația pentru care iubeam toamna, dar pe care nu am căutat-o și nu am înțeles-o mult timp.

IMG 20201009 183824 Toamna se numără (...) sau se dă startul?!?

Toamna se numără …

Toamna, anotimpul evenimentelor importante

Dar acestea nu sunt toate motivele pentru care ador acest anotimp. Multe alte evenimente marcante ale vieții mele au avut loc toamna. Fericite și nefericite. Ca și cum aș fi avut nevoie de mai multe pe lista mea, dar și de o consolidare, o reconfirmare a motivelor existente. Așa s-a întâmplat și toamna trecută, care mi-a oferit alte motive puternice să o ador, transformând-o într-una memorabilă.

Toamna nu aduce cu ea doar nostalgie, culoare, sărbătoare, dragoste și arome! Ea poate fi (cel puțin pentru mine) și motiv pentru un fel de bilanț. Da, știu, am făcut deja mid-review year 2021. Dar, poate din cauza (sau datorită) faptului că toamna este anotimpul în care închei un an și încep unul nou, mă comport ca atare.

IMG 20201007 141320 Toamna se numără (...) sau se dă startul?!?

Trag linie la ce-a fost de la o toamnă a alta, fac planuri de viitor și, chiar încep noi proiecte. Pe scurt: număr (nu boboci ci rezultate) și iau startul. Provocări cărora le spun da, oportunități la care nici nu visam, fel și fel de întâmplări de mare importanță în viața mea. Asta reprezintă toamna pentru mine! Exemplific:

Toamna se dă startul

SuperBlog

Fix cu patru ani în urmă (iată încă un motiv de sărbătoare!) aflam despre SuperBlog. Cea mai importantă și longevivă platformă de competiție blogosferică din România m-a atras ca un magnet. Cred că aș putea spune orbește. (:)) Și, evident m-am înscris. A fost prima participare, care mi-a oferit și revelația asupra tabloului complet a ceea ce înseamnă SuperBlog. Și am continuat în alte 5 ediții.

pexels photo 4549409 Toamna se numără (...) sau se dă startul?!?

Hei! Acum îmi dau seama că și SuperBlog s-a născut toamna! Să mai spună cineva că e ceva întâmplător. Oricum, din 2008 și până acum (deși nu are încă vârsta majoratului :) ), competiția și-a consolidat succesul și a stârnit interesul multor branduri care au devenit sponsori.

Altfel, cum ar fi reușit să atragă aproximativ 3 000 de bloggeri care au scris vreo 39 000 de articole? Iar acestea sunt cifrele contabilizate până la deschiderea ediției cu numărul 22 (primăvara 2021).

Start ediția 23 – toamna 2021

pexels photo 839443 Toamna se numără (...) sau se dă startul?!?

De la 1 septembrie (se dă) s-a dat startul ediției SuperBlog cu numărul 23 – toamna 2021. Din acest punct de vedere și-a atins maturitatea. S-au scris și spus multe despre competiție, de-a lungul anilor. Despre ce oferă (și ce nu) aceasta, despre oameni, despre sentimente, despre jurii/jurizare și multe altele.

Cert este un lucru: de la salvarea de vieți la prietenii și colaborări, toți participanții (cred!) au găsit ceva. Acel ceva ce credeau că le lipsește, care le-a îmbunătățit experiența, viața, scrisul, etc. Motivele sunt diverse și nenumărate.

Ar putea fi curiozitatea sau dorința de a încerca doza de adrenalină care o oferă SuperBlog. Pot fi premiile puse în joc sau galele organizate pentru finaliști. Cine știe ce i-au motivat, îi motivează în continuare și îi mână în lupta scriitorilor de conținut creativ? Important este că asta se întâmplă de două ori pe an.

pexels photo 1030983 Toamna se numără (...) sau se dă startul?!?

I′m in!

Eu nu am de gând să mă repet, nici să scriu despre ce înseamnă competiția SuperBlog pentru mine sau alți participanți. Doresc să spun însă că mi-a lipsit. În cele câteva ediții care s-au petrecut fără să particip, nu m-am putut abține să nu urmăresc de pe margine competiția și discuțiile de pe grup. Unii spun că asta se numește dependență. ;-)  

Și, pentru că toamna este cea care mă împinge efectiv spre provocări, fără alte declarații (nici măcar de intenție) anunț decizia luată: I′m in.

Totuși, trebuie să mai scriu despre ceva. Atunci când am luat decizia, gândul m-a dus la primul om care m-a ajutat în întâia mea experiență cu SuperBlog. Din păcate, el a pierdut lupta cu o boală necruțătoare și nu mai este printre noi. Simt însă că aceasta este și o formă prin care îmi pot exprima recunoștința față de prietenul R. Atât. 

La final

Altfel, aștept toamna aceasta cu brațele deschise. Anul acesta voi sărbători cu totul altfel, într-un mod inedit față de anii de până acum. Și desigur, îi declar iubire necondiționată pentru … never mind a câta oară. Nu că ar fi un secret, dar sigur nu vă interesează. :) Și cam așa s-ar traduce răspunsul la întrebarea din titlu: Se numără și se dă start.

Pe voi dragilor vă invit să descoperiți sau redescoperiți competiția SuperBlog. Pentru a vă înscrie și pentru tot ce vă interesează despre competiție puteți consulta site-ul competiției.

 

Până data viitoare, bucurați-vă de toamnă! 

 

P.s. Cer înțelegere și îngăduință pentru gama diversă a articolelor supuse lecturării voastre. De asemenea, îndrăznesc să cer susținerea Măriei Tale Cititorul, deoarece știu că am un public inteligent și select. Cu mulțumiri și plecăciune,

Mulțumesc!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

Articol înscriere SuperBlog