Bun găsit! Se întâmplă doar în mintea mea sau și vouă vi se pare, că de la o vreme, viteza cu care trece timpul este fantastică? Eu una, mă trezesc foarte des întrebându-mă când s-a scurs timpul? Și, oare unde se duce?!? Spre exemplu, azi dimineață am realizat că am trecut de mijlocul lunii iulie. Gândurile sau mai degrabă întrebările au început să curgă: Când s-a dus deja jumătate din an? Ce am făcut și ce nu am făcut, din ce mi-am propus sau am plănuit la începutul anului? Un bilanț la jumătatea lui 2021 s-ar putea să fie interesant.
Cuprins
Bilanț la jumătatea lui 2021 (Mid -year review)
După constatarea de dimineață mi-am văzut de programul zilei, păstrând ideea de a nota undeva, cândva, câteva rânduri pe subiect. Întâmplător (sigur nu!), verificând și răspunzând email-urilor am dat cu ochii peste articolul Dianei.
Aha, mi-am spus în timp ce citeam articolul, nu sunt singura care constată evidența. Și, de unde pusesem ideea la păstrare, undeva într-un sertar, articolul Dianei a avut efectul de impuls. Sigur, nu a fost o provocare expresă, dar Diana a lansat-o tuturor celor care ajung pe blogul ei. Iar eu ajung ori de câte ori timpul îmi permite.
Știu clar că nimic din ceea ce mi se întâmplă nu este întâmpltor. Prin urmare, ”coincidența” mi s-a părut un semn și, mai mult de-atât, mi-a dat curaj. De altfel, vă mărturisescsincer: este primul bilanț de jumătate de an sau Mid-Year Review 2021 – cunoscătorii știu – pe care îl fac pe blog. Altfel, se întâmplă să notez câteva idei pe agenda în care îmi planific lucrurile la începutul anului.
Opinii, idei, reflecții
Ei bine, acum că am făcut mărturisirea și am (mai) bifat o jumătate de an, trec la fapte. Am vrut să spun la povestit în scris. Doresc să fac precizare că nu va fi neapărat o preluare a punctelor sau întrebărilor pe sistemul de leapșă blogosferică. Ce veți citi mai departe vor fi doar câteva idei, opinii și reflecții proprii..
2021 a debutat cu niște speranțe și așteptări deosebit de mari pentru toată lumea. Venit după anul în care ne-au fost date peste cap toate planurile, chiar viețile, este de înțeles într-o oareare măsură. Dar viața trebuie să mergă mai departe iar noi suntem singurii care putem face ca acest lucru să se întâmple.
În ceea ce mă privește, deși sunt tipul omului calculat, organizat, cu planuri bine stabilite până la cele mai mici detalii, pentru prima oară, am simțit că vreau să las lucrurile să se întâmple firesc. Primul gând a fost să renunț la obiceiul de mai planifica lucrurile atât de minuțios.
Planurile – în linii mari
Desigur, asta nu înseamnă că am renunțat total la planuri, deoarece, nu-i așa, fără planuri am pluti ca un vas în derivă. Dar am făcut -o într-un mod mai general, în linii mari, ținând cont de experiența anului trecut. An care nu prea ne-a permis să urmăm (aproape) niciunul dintre planurile pe care ni le propuseserăm.
Totuși, lucrurile s-au întâmplat și eu (noi) am fost nevoiți să răspundem tuturor provocărilor. Pornind de la aceste fapte și de la lecțiile învățate și cu gândul că detaliile pot veni (și) pe parcurs mi-am făcut agenda.
Spuneam că planul meu pentru 2021 este unul ce cuprinde capitole mari, generale. Concret, sunt cele pe care cam tot omul le are (măcar) în vedere: sănătate, dezvoltare, muncă, bani, relații, evoluție.
Timp pentru întâlniri & relații
Printre acestea, am pus pe unul dintre primele locuri timpul și petrecut cu cei dragi și relațiile. După anul în care întălnirile cu cei dragi ne-au lipsit, am considerat vizitele și întâlnirile cu familia, prietenii și oameni apropiați deosebit de importante. Pe lângă comunicare, am realizat ce beneficii extraordinare avem (și noi, și ei) datorită timpului petrecut împreună.
Cum arată lucrurile în bilanț la acest capitol? Până acum aș putea nota un procent încurajator de reușită. Întâlnirile cu cei dragi din familie și cu prietenii au fost mai multe și mai reușite. Minusul vine din faptul că nu am reușit acest lucru privind întâlnirile cu mama. Motivele au fost independent de voința și dorința mea. Doar despre asta vorbeam și mai sus: neputința de a mă ține de planurile făcute.
Sănătatea
Și iată cum lucrurile se leagă iar eu pot trece la următorul punct din ”masterplanul” meu. Mă refer desigur la sănătate. Un punct care așa cum spuneam nu este nou față de anii trecuți deoarece nu lipsea din planificările mele. Doar că am înțeles mai bine cât de vulnerabili suntem. În fața bolii, a virusurilor, a situațiilor de genul pandemiei, ș.a.m.d.
În sensul acesta am luat măsuri pentru întărirea sistemului imunitar și un stil alimentar natural și sănătos. Cu siguranță informațiile de specialitate și sursele din care mi le iau au importanța lor. Și, nu că aș fi fost vreo ignorantă din acest punct de vedere, dar incertitudinea din ultima vreme m-a determinat să schimb puțin abordarea. Mai am încă de lucrat, dar sunt pe drumul cel bun.
Munca
La capitolul muncă mi-am propus să respect și să mă respect mai mult. Lucrul de acasă ne-a oferit multe provocări și, nu de multe ori am uitat să ne desprindem de birou. Pare lipsit de importanță respectarea unui program bine stabilit și un comportament adecvat celui de serviciu. Mă refer la faptul că acasă putem munci în pijamale, putem mânca pe birou și munci în același timp sau putem sta cu zilele în casă.
“Singura modalitate prin care poti face lucruri extraordinare este sa iubesti ceea ce faci” – Steve Jobs.
Ei bine, deși partea cu pijamalele nu intră în calcul în ceea ce mă privește, anul acesta mi-am propus (și am reușit) să delimitez mai clar lucrurile. Iată cum am reușit eu să folosesc ceva la care spuneam că renunț: organizarea în ceea ce privește munca.
Sigur nu eram dezorganizată, dar cred că îmi lipsea oarece rigurozitate. Treceam cu prea mare ușurință peste limitele admise, muncind până aproape de epuizare. În plus, poate și prioritizarea era un pic greșit abordată.
Care ar fi rezultatul dacă aș privi în propriul bilanț de până acum? Lucrurile arată destul de bine și înclin să mă declar mulțumită.
Banii
Lumea întreagă este dată peste cap, dar indiferent de circumstanțe sau, mai ales din această cauză, veniturile (mărimea acestora), contează foarte mult în calitatea vieții. Avem bani, putem întreține sănătatea, putem avea o alimentație de calitate, putem face vacanțe și avea confort. Cu bani putem investi în educația noastră, în noi și în munca noastră (sau instrumentele muncii). Altfel spus, muncim pentru a trăi o viață decentă, de calitate.
Ce mi-am propus în acest sens? În primul rând am inclus blogul pe lista surselor de venituri. Apoi, am căutat să ajung și în zone de care mă temeam sau în care nu mă simțeam tocmai în elementul meu. Chiar dacă nu am adunat sume colosale, sunt mulțumită de rezultate și pot spune că a fost o decizie bună. Mă felicit pentru asta și bifez un plus în bilanț.
Grija pentru mine
Am reușit până acum să investesc puțin mai mult în mine, să aloc timp doar pentru mine. Ce pot spune? Este nevoie de mai mult efort pentru a reuși să mă pun pe un loc superior celui de până acum. Totuși, constat un mic pas înainte.
Pasiunile mele și tot ce contribuie la starea de bine, ba chiar la încrederea în mine, ocupă loc și timp în viața mea. Mai mult, a fost pentru prima oară, când în planul meu a apărut rubrica la care am trecut ” timp doar pentru mine, meditație și, mici aroganțe”. Și micul pas făcut nu poate fi decât un câștig, din orice unghi aș privi lucrurile.
Bineînțeles, tot aici intră și vacanțe & călătorii. Planul este să am mai multe călătorii și două vacanțe. Jumătatea anului m-a prins cu jumătate din plan realizat. Ceea ce, e de bine, nu?
Proiecte
Construieste-ti propriile visuri sau altcineva te va angaja sa ii indeplinesti visurile
Farrah Gray
Cine nu are proiecte? Dacă mă întrebați pe mine, proiectele ar trebui să existe pentru fiecare dintre noi. Chiar și la modul utopic, de vis. Sunt convinsă că acestea ne deschid căi, viziuni, inimi. Pe scurt: fac bine!
În agenda mea există acest punct fie și doar pentru a mă gândi din când în când la el. Nu mi-am trecut prea multe proiecte noi, dar am unul despre care îmi place să cred că voi reuși să -l împlinesc. Celelalte sunt în desfășurare și merg binișor. Dar, nimeni și nimic nu este perfect!
La final
În concluzie, cu obiectivitate îmi exprim opinia finală cu privire la primul bilanț al acestui an: nu este rău! Foarte adevărat, este loc de mai bine. Perseverez, învăț, mă deschid și sper să fiu (și) mai bună. De asemenea, sper ca planetele să (ni) se alinieze și să (ne) favorizeze mai mult reușita celeui de-al doilea bilanț.
Vouă, cei care ajungeți aici, vă urez numai sănătate și reușite! Apropo: cum arată bilanțul vostru la jumătatea lui 2021? Vă provoc să vă exprimați opiniile, ideile și chiar să preluați ideea propiului bilanț.
Până data viitoare, reușite ăn tot ce vă propuneți!
Cu drag, MM
Mulțumesc pentru vizită!
Dacă v-a plăcut, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.
S-ar putea să vă intereseze și:
Fior – Vinovat Sau Nevinovat? Allie Reynolds
6 Exclusivități Din Noua Colecție Liza Panait
Sursa foto: pexels; borealy; arhiva personală
Mereu este loc de mai bine, însă cu perseverență le facem pe toate! Felicitări pentru articol! :)
Cred ca ar trebui sa îmi fac și eu un bilanț de genul.
Felicitari pentru reusite ! Da, simt cum timpul se rostogoleste cu viteza. Nu mi-am facut bilantul, ma tem ca ies pe minus.
Mulțumesc!
O,nu, sunt sigură că iese bine!
Și, să nu ne entuziasmăm, am și eu minusuri. :)
Pupici și îmbrățișări!
Mă bucur că prima jumătate a acestui an, care, da, fuge ca nebunul, a fost una bună.
Și eu, am bifat cam tot ce mi am propus, o iau mai încetul cu stresul, îmi acord timpul necesar sa fac ce îmi place. Cumva, sa trăiesc pentru mine.
Ca o idee de articol viitor mi ar placea sa stiu evolutia ta dpdv al finantelor ca si blogger, cred ca ar inspira si alte persoane de a se apuca si dezvolta aceasta afacere!
Mulțumesc pentru comentariu și pentru sugestia ta!
Am un articol care se referă oarecum la acest aspect. Eu am evoluat mult din acest punct de vedere, dar nu pot spune că este o afacere. Nu pot afirma că trăiesc exclusiv din câștigurile venite din colaborări și co,petiții.
hugs!
Și eu mă trezesc tot mai des gândindu-mă la viteza cu care trece timpul… Și dacă nu trece degeaba.
Felicitari pentru reușite si multa bafta pe mai departe ca tot ce iti propui sa poti realiza.
Eu am intrat in 2021 cu putine asteptari, asa ca la bilant lucrurile au iesit cumva mai bine decat imi imaginam.
da, timpul nu prea mai are rabdare cu noi! anul meu nu a fost excelent, incerc sa imbunatatesc pe unde pot!