Salutare, dragilor! Ultimul articol din anul 2021. Aș fi putut să vă scutesc de un efort în plus în perioada aceasta atât de plină. În perioada aceasta ciudată a anului, în care nimeni nu e sigur ce zi e, doar eu lipseam. Totuși, îmi asum riscul. Indiferent de ziua în care credeți că ne aflăm, nu vă temeți, eu am doar câteva gânduri și urări de final.

Gânduri și urări la final de 2021

Gânduri

Vreau doar să vă distrag atenția pentru câteva minute și să vă port cu mine pe un tărâm al bucuriei și al binelui. Sub orice forme! Chiar și sub formă de utopie. M-am cam săturat de atâta ”Nu” cu care începe fiecare propoziție. Nu avem voie să, nu se găsește, nu ai loc în spitale, nu sunt bani, nu e căldură, nu …, nu.

Mi-am propus să fiu optimistă. Măcar pe ultima sută de metri să las doar gânduri bune să pătrundă în minte. Îmi voi imagina că nu există gânduri rele (sau o măcar o parte din ele) în viața asta. Poate în cea trecută, dar despre un trecut trist nu mai vreau să-mi amintesc. L-am șters cu buretele.

Iar despre viitor, cine gândește rău? Cine are gânduri urâte atunci când privește la un nou început? Cel puțin sperăm sau ne imaginăm că va fi bine și încercăm să alungăm astfel de gânduri, care nu ajută cu nimic.

Planuri & gânduri bune

Gânduri

Începem cu planuri mai îndrăznețe decât cele din anul pe care îl încheiem. Avem mai multă determinare, mai multă fermitate și mai multă încredere în reușită. 

Unii dintre noi merg pe același drum, în timp ce alții preferă să schimbe direcția. Și într-un caz și în altul, dacă suntem convinși, avem pasiunea și determinarea necesară, e de bine. 

Mergeți pe drumul pe care l-ați ales (sau îl veți alege) cu inima și mintea. Cel ales de voi, pentru voi. Asta contează mai mult decât oricând, asta am învățat după doi ani de viață trăită în condiții impuse de pandemie. Puneți pasiune, dragoste, dăruire și puțin suflet în tot ce faceți. Apreciați și prețuiți ceea ce aveți, ceea ce sunteți.

pexels photo 2856028 Gânduri și urări la final de 2021

Sănătate

După gânduri, să înceapă urările! Bineînțeles, în capul listei se află urarea de sănătate. Să fiți sănătoși, să fiți protejați și feriți de tot ce înseamnă durere și suferință provocate de boli. De orice val, de orice virus, bacterie etc.

Vacanțe și călătorii

Vă urez să aveți vacanțe și călătorii de neuitat, de poveste (și de povestit). Alegeți zonele în care se poate ajunge cel mai ușor. Destinații în care se poate intra cu ușurință, zone în care poate altfel doar ați visat să ajungeți. Profitați de orice vă este favorabil: reduceri, climă, perioada sau oportunități oferite de destinații.

Gânduri - Tenerife

Mici aroganțe

De asemenea, vă urez să vă oferiți măcar din când în când, câte o mică aroganță. Iar pentru asta vă sfătuiesc chiar să prindeți o sumă în bugetul personal. Habar nu am ce vă place, dar poate fi orice este mai neobișnuit. Acel ceva ce vi-l doriți, dar pare sau chiar este greu de obținut zilnic, săptămânal etc.

Poate fi o escapadă în doi, un film, o vizită la un muzeu, de ce nu, un city break, îmbrăcăminte sau accesorii. Sunt multe alte exemple, dar cum spuneam și la început, vreau să vă rețin cât mai puțin.

pexels photo 1721092 Gânduri și urări la final de 2021

Fiți voioși!

Pentru că mi-am propus să evit pe cât posibil negațiile, vreau să continui cu urarea de a fi voioși. Râsul este sănătos- s-a demonstrat științific-, prin urmare vă urez să râdeți mult. Bucurați-vă de orice glumă, de orice vă face plăcere. Râdeți cât mai mult și cât mai des cu putință.

Chiar dacă pandemia a adus restricții și nu ne mai putem bucura de spectacole sau de petreceri. Sunt multe alte feluri în care să ne umplem sufletul cu bucurie.

pexels photo 712413 Gânduri și urări la final de 2021

Gânduri și urări la final de 2021

Ascultați muzica care vă face plăcere, stați la o cafea cu cineva drag, vizionați un film împreună cu partenerul, iubitul. Petreceți timp cu copiii, pictați, cântați, dansați. Chiar și acasă, în parc, oriunde aveți chef și acces. 

Viața e prea scurtă pentru a fi răzbunătoare sau răuvoitoare – Phillips Brooks

Gânduri

Știți celebrul citat al lui  Phillips Brooks ”viața e prea scurtă pentru a fi răzbunătoare sau răuvoitoare”? Ei bine, e mare adevăr în el. Viața se poate schimba în fiecare moment și ajungem să regretăm că nu am făcut tot ce am fi putut sau am fi vrut să facem.

De aceea viața trebuie trăită cu intensitate, iar eu asta vă doresc pentru 2022: să trăiți fiecare clipă la maximum de intensitate. Fără a regreta, fără a face promisiuni pe care să nu le puteți ține. Doar trăiți. Atât.

pexels photo 3171770 Gânduri și urări la final de 2021

La final

La final vă mulțumesc tuturor: cititorilor, susținătorilor, colaboratorilor, familiei și prietenilor. Mulțumesc pentru susținere, pentru oportunitatea de a ne întâlni, pentru tot!

Vă urez să fiți sinceri cu voi și să iubiți! La fel de intens cum v-am sugerat mai sus. Dăruiți iubire și primiți iubirea oferită! Fiți recunoscători și buni! Un an cu sănătate, cu bucurii, iubire, inspirație și recunoștință!

La mulți ani! 

Până data viitoare, fiți fericiți!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Omenie sau clubul faptelor bune

Decembrie ’89 – Timișoara primul oraș liber

Noaptea dintre ani 2021-2022

Rate this post