Bun găsit, prieteni! Sărbătorile Pascale sunt un încă un prilej de a petrece împreună cu cei dragi. Mai este foarte puțin timp iar pregătirile au intrat în linie dreaptă. Mă gândesc că ați pregătit deja cadourile pentru cei dragi, pentru prieteni, mari și mici. Dar niciodată nu e prea târziu pentru o idee grozavă, nu-i așa? Ideea de cadou gustos, crocant, colorat, sănătos, mixat: Mixit.

Cuprins

Mixit – Set cadou de Paște gustos și crocant

mixit

Cum nu rezist tentației de a povesti ultima experiență, mă grăbesc să v-o împărtășesc. Cu atât mai mult cu cât pentru mine, a fost o noutate. Am spus noutate? Da, așa am spus, deoarece eu abia acum am aflat despre Mixit. Adică, odată cu primul Cadou de Paște pe care l-am primit, un Set cadou de Paște.

Setul cadou de Paște Mixit conține: Mix de Paște, Festin de Paște, Ouă de Paște și Terci de Paște. Toate, într-o cutie drăguță de cadou, cu motive de primăvară. O surpriză foarte plăcută de la prima vedere au foat desenele de pe cele 3 tuburi. Culorile vesele și desenele cu animăluțe haioase și copii, în nota Sărbătorilor Pascale, încântă pe oricine.

Așa am descoperit eu produsele Mixit pe care le pot introduce și în regimul meu alimentar. Pot prepara rețete sănătoase, gustoase care îmi oferă vitamine, fibre, proteine și energie. Ba chiar mă pot ajuta la scăderea în greutate.

Mă refer la ingrediente ca: fulgi de ovăz, semințe, ceai verde, oleaginoase, fructe liofilizate etc. Ale căror valori valori energetice, conținut de vitamine și minerale și beneficii sunt bine cunoscute. Ingrediente atent selecționate, care pot fi consumate de oricine. De la copii, la adulți și vârstnici sau sportivi, cât și în diete sau orice stil alimentar. 

20230330 095805 Mixit - Set cadou de Paște gustos și crocant

Ce/cine este Mixit

Pentru ca beneficiile să fie maximizate, mai este un element extrem de important: calitatea produselor. Sigur că musli, semințe și oleaginoase, fructe uscate sau congelate etc. mai găsim. Dar câte dintre produsele existente pe piață, fie ea și internațională, sunt cu adevărat sănătoase? Fără e-uri, fără ulei de palmier sau chiar vegane, fără zahăr și pentru copii. Câte sunt cu certificat HACCP (standard internațional de management al calității alimentelor)?

Ei bine, pot să vă spun unde găsim produse care întrunesc toate aceste elemente: la Mixit. Care se află și în Romania, începând cu decembrie 2020. Cine și, sau ce este Mixit? Mixit este o companie de origine cehă care produce amestecuri personalizate de musli, nuci, terci și fructe liofilizate*. Ineditul constă în faptul că se pot comanda amestecuri gata preparate sau putem face propriile amestecuri. Ceea ce, în opinia mea este o experiență nemaipomenită.

20230330 095520 Mixit - Set cadou de Paște gustos și crocant

Bineînțeles, nu am rezistat tentației și am încercat fiecare produs Mixit. Hei, știu că mai este până la Paște, dar fiți blânzi cu mine! Apoi, să privim partea bună a lucrurilor. Cum altfel ați fi aflat despre amestecurile pe care le-am primit?

Așa spuneam și eu: nu pot inventa opinii. Ar însemna să vă (mă) mint iar eu nici nu vreau, nici nu pot. Așadar, să vedem împreună ce conțin cutiile și punguța care fac parte din Setul cadou de Paște.

Mix de Paște

Mixul de Paște (550g) este un tub cu musli cu fructe uscate, nuci și ciocolată. Ingredientele amestecului: fulgi de ovăz, caise uscate, mere uscate, fulgi de porumb, biluțe crocante ciocolață albă cu ceai verde, merișor, ciocolată Ruby, fulgi de porumb în ciocolată cu lapte, fulgi de porumb, ciocolată albă cu fulgi de porumb, migdale feliate. Amestecul are o valoare energetică de 410.18 kcal/100g.

mixit

Cum am folosit eu mixul de Paște? În lapte, în iaurt și chiar simplu. Dacă mă bănuiți de subiectivism (am mărturisit că îmi plac fulgii de ovăz), celelalte ingrediente îi depășesc cu mult. Prin urmare, nu vă va surprinde opinia mea. Mi-a plăcut acest amestec și l-am folosit la mic dejun sau gustarea de după amiază.

În topul preferințelor mele este Mixul de Paște cu iaurt, căruia i-am adăugat afine. De asemenea, se poate adăuga o linguriță de miere. Rețeta regimului meu așa este, dar alegerea vă aparține. 

20230401 202230 2 Mixit - Set cadou de Paște gustos și crocant

Festin de Paște

Festin de Paște (300g) conține un amestec de nuci, nuci în ciocolată și fructe uscate.  Principalele ingrediente întâlnite sunt: migdale în ciocolată,  nuci braziliene, pernițe de cacao, miez de caju, alune de pădure, felii de cocos, miere de banană. Mixul Festin de Paște are o valoare calorică de 569.04 kcal/100g. L-am consumat ca gustare între mesele principale. În același timp a fost perfect de ronțăit în timp ce vizionam un film sau mă delectam citind.

Dacă eu am reușit să mă limitez la acestea, ai mei erau atrași ca de un magnet de bolul de pe masă. Nu prea știu cum să vă spun, dar adevărul este că l-au cam dat gata. Așa stând lucrurile, mai trebuie să vă spun opinia?

mixit

În ceea ce mă privește, mi-a plăcut mixul. Dar, dacă aș fi făcut propriul amestec, poate aș fi pus mai mult miez de caju. Iar  în loc de banane aș fi preferat papaya, fructul dragonului sau afine. Bineînțeles, este doar o opinie strict personală, funcție de preferințele mele.

Ouă Mixit de Paște

Ouă Mixit de Paște este a treia cutie din setul cadou primit. Are 240g este și cea mai atractivă și cea mai apreciată, de la mic la mare. Colorate în diverse nuanțe, ouțele crocante și haioase sunt super gustoase. Cum ouăle sunt reprezentative pentru Sărbătorile de Paște, cele Mixit sunt și un real deliciu.

mixit

Ce ascund ouăle colorate în diverse culori? Migdale prăjite în ciocolată cu lapte, ciocolată roz și albă cu fructe liofilizate și ceai verde zdrobit în diferite proporții. Cele mai importante ingrediente: migdale în ciocolată, migdale prăjite,  ciocolată cu lapte, ciocolată albă cu caramel, zahăr caramelizat, cocos ras, frunze de ceai verde măcinat. Valorea energetică pentru 100 g este de 576.92 kcal.

Probabil este inutil să vă spun cât succes au avut, dar o voi face. Fie că doream să ne îndulcim, fie că le consumam la cafea (eu), fie ca ornament pentru diverse preparate, ouăle Mixit de Paște au fost vedetele setului. Pur și simplu am fost nevoită să ascund cutia pentru a folosi câteva la pasca de Paște. Celelalte, le voi împărți (mai ales copiilor) la masa de Paște.

20230330 095628 Mixit - Set cadou de Paște gustos și crocant

Terci de Paște

Terciul de Paște este punguța de 60g cu un amestec pentru prepararea terciului din orez cu fructe uscate, cocos și ciocolată. Principalele ingrediente: orez, merișor, banană cu miere, cocos ras, mere uscate, biluțe de ciocolată albă cu ceai verde, biluțe de grâu, frunze de ceai verde măcinate. Spre deosebire de celelate amestecuri, terciul l-am preparat doar pentru mine.

Am folosit mixul din punguță și lapte. După ce amestecul s-a hidratat, am adăugat 2 linguri cu Mix de Paște. Iar ”bomboana” (sau răsfățul total) a fost un ouț. Ei bine, a înlocuit masa mea de seară. A fost sățios, gustos și sănătos. În concluzie, Setul de Paștle Mixit a fost un cadou surprinzător de gustos, crocant și sănătos. 

mixit

La final

Pot spune că amestecurile cu ingredientele lor m-au cucerit. Vi le recomand sincer! Atât pentru voi și familie, cât și pentru a oferi un cadou gustos, inedit, plăcut și sănătos. În plus, cutiile (tuburile) pot și reutilizate (eu le-am găsit deja destinația). Să nu uit de cutia cadou, care se poate folosi pentru ambalarea unui cadou de Paște.

A, apropo de cadou, grăbiți-vă să comandați seturile de Paște sau cutiile cu ouă de Paște în ediție limitată. Iar dacă doriți un cadou și mai deosebit, adăgați și puișorul mascotă Mixit. Este pufos, drăguț și, cu siguranță o mare bucurie pentru cei mici. Eu, așa voi face.

Acestea fiind noutățile mele, sunt tare curioasă dacă voi ați aflat de produsele Mixit. Dacă da, le- ați încercat? Abia aștept să aflu opiniile și ideile voastre!

Până data viitoare, alegeți inteligent & sănătos!

*Fructele liofilizate sunt fructe naturale 100% uscate în camere speciale, la temperaturi de -60° C în vacuum. Prin acest procedeu se elimină apa, adică are rolul de deshidratare (prin îngheț). Astfel, se obțin fructe aproape identice  cu cele proaspete, păstrând până la 98% din valoarea nutritivă a acestora.

Cu bucurie și drag, MM!

Sursa foto: arhiva personală

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

mediul

puzzle de sticlă

paste

Rate this post