Salutare, prieteni! Bunii noștri prieteni cărțile sunt cei de la care învățăm mereu. Un puzzle de sticlă scrisă de Blue Jeans este volumul 2 din seria Fata Invizibilă tocmai mi-a reconfirmat acest lucru. Cu alte cuvinte este timpul articolului dedicat cărților citite. Bineînțeles, nu orice carte, ci una dintre cele care provoacă și țin mintea deschisă la maximum.

Cuprins

Un puzzle de sticlă – Blue Jeans (carte)

puzzle de sticlă

Scrisă în același stil, cartea este un thriller plin de suspans și de capcane perfecte. Și aceeași categorie, Rao passion. Majoritatea personajelor cu care am făcut cunoștință deja, le vom reîntâlni în romanul Un puzzle de sticlă.

Vom fi așadar prinși de acțiunea din care fac parte: Julia, Emilio, Ivan, Vanesa și Ingrid. Desigur, acestora li se alătură alte personaje, toate având un rol bine definit. Despre ce este vorba de această dată? Stați cu mine până la sfâșit să descoperiți totul. După o explozie la stația de metrou în care sunt surpinși Julia, Emilio și Vanesa, viața lor este dată peste cap.

Personaje 

Julia

Să ne reamintim însă cine este Julia. Julia este tânăra cu inteligență sclipitoare. Dotată nu doar cu un indice IQ mare, ci și o mare iubitoare de șah și care rezolvă un cub Rubik în mai puțin de un minut. Tot ea este cea care rezolvă cele două crime petrecute în primul volum al seriei Fata Invizibilă.

20230318 092703 Un puzzle de sticlă - Blue Jeans (carte)

Pilar

În volumul Un puzzle de sticlă Pilar, bunica fetei are și ea un rol interesant. Chiar important. În primul rând, este un personaj agil și inteligent (se pare că Julia îi seamănă) căreia îi place să dezlege mistere, să joace șah și să o facă pe detectivul. Simpatica Pilar pune la cale tot felul de întâlniri pe care Julia nu le poate refuza.

Puzzle de sticlă la propriu

De altfel, titul cărții Un puzzle de sticlă, de aici vine. Pilar îi dăruiește Juliei un puzzle de sticlă adevărat. Reușind astfel să-și scoată nepoata din starea de letargie și s-o determine să-și pună mintea din nou la treabă.

Cei trei prieteni aflați la locul exploziei încearcă să revină la normalitate. Deși Julia este cea care a scăpat cel mai ieftin din accident, fără răni serioase, se simte pierdută, fără niciun chef. Totul se schimbă începând cu apelul de telefon pe cre îl primește. Este din partea unui prieten al fostului său iubit, Ivan. Hugo este colegul de apartament și de serviciu al lui Ivan Pardo, băiatul cu piercing. 

puzzle de sticlă

Sub pretextul că Ivan lipsește din noaptea de Revelion, Hugo o roagă pe Julia să-l ajute să dea de Ivan. Sceptică și suspicioasă în prima fază, Julia refuză să se vadă cu necunoscutul și să se implice în vreun fel. Ea își aminește cât rău îi făcuse Ivan și nu vrea să mai aibă de-a face cu nimic legat de acesta.

Vizita Juliei

Totuși, văzând adresa trimisă pe Whatsupp descoperă că apartamentul în care locuiau băieții era foarte aproape de locuința bunicii. Astfel, decide să-și viziteze bunica (Pilar) și eventual să afle mai multe detalii despre caz. Se dovedește însă a fi o capcană pusă la cale de cei doi colegi. Ivan voia să găsească o metodă de a se întâlni cu Julia pentru a-și cere iertare.

Alte personaje

Emilio este băiatul cu părul albastru, prietenul Juliei cu care descifrase o parte din mesajele crimelor din primul volum. În volumul Un puzzle de sticlă, relațiile dintre el și Julia se răciseră. După încheierea anului școlar, Emilio alesese să plece la studii în Suedia unde se îndrăgostește de Kersten.

20230330 122448 Un puzzle de sticlă - Blue Jeans (carte)

Tinerii îndrăgostiți tocmai coborâseră din avion,  urmând să petreacă împreună vacanța se Crăciun. Julia și Vanesa vin să-i întâmpine, toți patru fiind surprinși la locul exploziei. Spre deosebire de Julia, suferiseră fracturi: băiatul se alesese cu o fractură la picior iar prietena sa, la braț.

Vanesa, colegă și prietenă cu Julia și Emilio este și cea mai grav afectată de explozie. Aceasta nici măcar nu poate ieși din casă, aspect care împreună cu durerile o fac irascibilă din cale-afară. Nici mărar Ingrid, iubita ei nu reușea să o facă să se simtă mai bine. Cu toții sunt schimbați, speriați și trec prin momente critice, incertitudini sau despărțiri. Crima

La întâlnirea pusă la cale de Hugo și Ivan, lucrurile ies și mai prost. Supărată că i se întinsese o capcană, Julia refuză să-i dea șanse de împăcare lui Ivan. Dar capcanele și necazurile nu se termină aici pentru prietenii noștri din romanul Un puzzle de sticlă.

puzzle de sticlă

Crimă misterioasă

Doar după câteva ore de la vizita Juliei în apartament, Hugo este ucis. Cel care îl găsește înjunghiat pe scaun, în fața calculatorului din camesa sa, este chiar Ivan. Deși locuiește cu încă patru băieți, Duque, Jorje, Hugo, Rafa și Ivan. În dimineața descoperirii, doar el și Jorje  se mai aflau în apartament. Băieții erau colegi de apartament, prieteni și colegi de serviciu, lucrând  la o firmă misterioasă. 

Jorje se sperie când Ivan îi spune de moartea colegului lor și fuge. Speriat la rândul său, rămas singur, Ivan o sună pe Julia cu noaptea în cap povestindu-i grozăvia. Știind-o inteligentă, o roagă să vină la apartament. Așa ajunge Julia din nou în vâtoarea unor evenimente pe care nu le provoacă și nu țin de ea.

Viața Juliei devine din nou complicată

Viața ei se complică din nou, de data aceasta fiind vorba despre o dispariție și o crimă învăluită în mister. Toți sunt suspecți, dar adevărul va ieși la iveală doar după ce este demonstrat. Va reuși oare Julia cu inteligența ei sclipitoare să rezolve acest puzzle din sticlă? Jocul de puzzle de sticlă primit, cu siguranță, dar misterul ce învăluie crima băiatului pe care tocmai îl cunoscuse?

20230330 122402 Un puzzle de sticlă - Blue Jeans (carte)

Ce se va întâmpla cu cei patru prieteni? Dar cu relația dintre Julia și Ivan? Ce întorsătură vor lua relațiile dintre Julia, Emilio, Vanesa, Ingrid. Care este rolul Anei- soția celui care s-a sinucis privocând explozia? Toate acestea și multe alte răspunsuri, personaje, întâmplări etc. le veți descoperi citind Un puzzle de sticlă scrisă de Blue Jeans.

Recomandare de final

Ajungem din nou la finalul în care eu vă fac recomandarea de a citi volumul 2 al seriei Fata Invizibilă. Controversată sau nu ideea recomandării, pe mine sentimentele mă împing să o fac. Dincolo de sentimente, logica îmi spune că o recomandare nu face altceva decât să ne aducă mai aproape sau mai departe de subiectul respectiv. Sau preferința literară, în cazul cărților. Alegerile aparțin fiecăruia.

În concluzie, pentru cei care apreciază thrillerul plin de suspans și mister, mai bine spus genul Aghatei Christie, recomand din suflet Un puzzle de sticlă. Pentru a fi la crent cu noutățile, urmăriți și paginile de socializare ale Editurii Rao. Voi ce ați mai citit?

Până data viitoare, păstrați aproape prietenii (și) cărțile!

Cu drag și prietenie, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

paste

hotel

springmarkt

Rate this post