Zilele acestea au fost teribile, pline de liste cu multe lucruri de făcut, astfel încât am reușit “performanța săriturii” peste mesele principale. Pentru ca tacâmul să fie complet, fondul emoțional a fost pus și el la grea încercare. Iar toate astea, trec și prin stomac, o știți sigur și sunt convinsă, v-ați dat seama unde bat. Unde mai mâncăm sigur și bine în București.

Unde mâncăm sigur și bine în București

Las deoparte emoțiile și treburile de rezolvat, dar numai pentru moment și, vă povestesc despre locuri în care mai putem mânca sigur și bine în București.

Cel despre care urmează să vă vorbesc, pentru mine a fost o surpriză plăcută, de la un capăt la altul. Am avut ocazia să descopăr rând pe rând locul, locația, atmosfera, decorul,  mâncarea, servirea și prețurile.

București - Adagio

Ziua la care fac referire se numără printre ultimele în care depășisem cu mult ora decentă a mesei principale de prânz. Se făcuse deja ora cinci  după amiază, prin urmare era explicabilă amețeala pe care o simțeam.

După o zi plină 

Eram lihnită de foame, mă pricopsisem cu o durere de cap care mă chinuia cumplit, iar gândurile care mă frământau făceau trimitere la ce mai am de făcut. Setasem deja mental o amânare a la long a orei de masă. Eram pregătită sufletește pentru încă o bucată bună de drum, drumul până acasă.

119127187 825374424533937 935814165689758176 n Unde mâncăm sigur și bine în București

Străduța cu aer boem din București

Mașina s-a oprit pe o străduță cu aer boem ce amintea de “Micul Paris“,  nereușind să identific pe moment, zona  în care ne aflam. De altfel, “trezită” din gândurile mele nici nu înțelegeam de ce ne-am oprit.

Mă alătur tăcută celorlalți membri ai familiei din grupul de astăzi, facem stânga pe lângă clădire. Acum descopăr, că suntem în zona parcului Cișmigiu, pe Știrbei Vodă nr. 50. Locație în care se află Trattoria Adagio Cișmigiu București.

IMG 20200915 163940 Unde mâncăm sigur și bine în București

Trattoria Adagio Cișmigiu – București

Trattoria Adagio Cișmigiu din București este unul dintre restaurantele care fac parte din lanțul Trattoria Adagio. Adică, restaurantul despre care auzisem în urmă cu un an. Îmi fusese recomandat și luasem în calcul atunci, să -mi sărbătoresc ziua de naștere. Doar că planurile au fot schimbate.

Am realizat că era vorba despre aceeași locație însă,  abia când am intrat în restaurant. Atunci când am descoperit atmosfera plăcută, decorul și muzica italiană care se auzea în boxe. Cu alte cuvinte, exact așa cum suna descrierea din recomandare. 

Unde mai mâncăm - Interior restaurant

Experiența la Trattoria Adagio Cișmigiu din București

Staff ul s-a mișcat foarte repede. Am fost conduși la masă, oferindu-ne informații și meniuri. Recomandările ne-au fost făcute și, în funcție de preferințele fiecăruia comanda a fost lansată pornind către bucătărie.

Până ce mâncarea comandată să fie preparată și gata pentru mâncat, ne-au fost aduse antipasti din partea casei. Bruschete cu roșii și busuioc proaspăt, cașcaval și măsline, au fost absolut delicioase. Ați putea spune că aprecierea vine din cauză că nu mâncasem de dimineață și, vorba cuiva drag: “de foame mănânci orice și ți se pare forte gustos”.

Totuși, trebuie să menționez asta, la mine lucrurile stau altfel: exact în astfel de momente, nu pot mânca orice.  Papilele mele gustative sunt mult mai sensibile iar standardele se ridică la nivelul maxim posibil. :)

București _ Adagio

Paste carbonara – vis împlinit

Comanda mea a fost ceva ce îmi propusesem de multă vreme să mănânc. Pe principiul mănânc ce nu gătesc acasă, am luat paste carbonara. Deschid o mică paranteză, pentru a  vă spune că ziua întreagă a fot una specială. O zi în care mi s-au împlinit dorințe neașteptate. Închid paranteza.

Pastele carbonara îmi plac forte mult. Cred că de aproximativ un an le caut, dar de câte ori am dorit să comand (mănânc), fie nu reușeam, fie nu aveau deloc în meniu. Prin urmare, după ce am citit ce conțin pastele carbonara preparate de bucătarul de la Trattoria Adagio, nici nu am vrut să mă mai uit la altceva din meniu. Aceasta a fost alegerea mea “definitivă și irevocabilă”.

Aspect, atmosferă, decor

Prima notă maximă aș acorda pentru curățenie, aspect și atmosfera plăcută, caldă și intimă pe care am simțit-o în restaurant. Aș vrea să punctez de asemenea decorul, care mi-a plăcut mult de tot. Iar după ce veți privi cele câteva fotografii, cred că veți fi în asentimentul meu.

București - Adagio

Unde mâncăm sigur și bine în București

Comanda a venit în timp rezonabil. Atât cât necesită prepararea acestui fel de mâncare, pastele fiind alegerea și pentru celelalte două fete din grup. A patra opțiune a fost pizza, iar la desert am ales milles feuilles și tiramisu. La masa noastră s-a mai comandat: cafea (2), bere nefiltrată, apă plată și limonadă (2).

IMG 20200915 164552 Unde mâncăm sigur și bine în București

Pastele carbonara (alegerea mea) au fost grozave! mi-au plăcut foarte mult, iar porția a fot imensă. Aș folosi expresia care îmi place atunci când mâncarea este pe gustul meu: “curcubeu pe cerul gurii”. Și sunt sigură că nu aș greși (sau exagera) deloc.

Cum nu mănânc foarte mult, cu mult regret o spun, nu am reușit să mănânc decât, nu știu, aproape jumătate din porție. Aprecierile au venit și din partea companionilor, pentru celelalte feluri de paste și pentru pizza. Prin urmare, notă maximă și la preparate.

100952355 753048721766508 624509650955403264 n Unde mâncăm sigur și bine în București

Desertul

Ah, desertul! Desertul a fost excelent! De foarte multă vreme nu am mai mâncat milles feuilles atât de gustos, fin, aromat …  divin! Mă gândeam la eșecul avut cu o seară în urmă din Centrul Vechi, când soțul meu a vrut să-mi facă o surpriză de ziua mea.

“Valea plângerii” mi s-a părut că se potrivește cu ceea ce am găsit în Centrul Vechi, pe care nu-l mai văzuserăm din toamna trecută. Atunci cu greu găseai o masă, era plin peste tot, era ofertant, era animat, era … viu.

IMG 20200915 173622 Unde mâncăm sigur și bine în București

Revenind la locația Trattoria Adagio Cișmigiu București, evident nu suportă comparație cu terasa din Centrul Vechi. Singurul lucru bun în comun ar putea fi berea. Restul, nici nu intră în discuție. Diferența este ca de la cer la pământ.

Prețuri

Veți fi poate surprinși dacă vă spun că nici prețurile nu “sar calul” la Trattoria Adagio București. Mi s-au părut chiar foarte bune pentru ceea ce oferă, un echilibru corect calitate – preț. Spre exemplu, porția mea de carbonara- 350 g. costă 28 de lei, un preț acceptabil și accesibil, zic. Nu-i așa?

IMG 20200915 163821 Unde mâncăm sigur și bine în București

În plus, m-am simțit minunat! Aproape că mi-a creat senzația că mă aflu în Italia, dacă nu i-aș fi auzit pe picoli vorbind românește. Plini de amabilitate și solicitudine, plăcuți,  eleganți, servire bună, nota finală 9,5. Explic și de ce nu 10: au încurcat comenzile de cafea și nu m- au întrebat dacă doresc apă în pahar.

Unde mai mâncăm sigur și bine în București

Am plecat cu regretul că nu mi-am sărbătorit ziua la Trattoria Adagio Cișmigiu, dar promițându- mi să revin. Nu știu dacă ar fi fost la fel în condiții de normalitate, dar înclin să cred că nu sunt diferențe majore. Recomand sincer Trattoria Adagio Cișmigiu din București și promit să revin cu noi impresii după o nouă vizită.

Până data viitoare, aveți grijă de voi și faceți din fiecare zi o sărbătoare!

Cu drag, MM!

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Grija pentru farmec(ul) naturii și al meu

Oameni cu inimi de români. La mulți ani!

magic salon

Rate this post