Bun găsit, dragii mei! Toamna s-a instalat deja. Odată stabilită, toamna cu bogăția și frumusețea ce ne-o oferă, ne și avertizează. Ne pune în gardă că este cel mai potrivit anotimp pentru a ne pregăti organismul să facă față iernii. Asta nu înseamnă să ne facem provizii de alimente ci și de resurse. 

Cuprins

5 beneficii ale consumului de avocado

beneficii

Tocmai de aceea, articolul care urmează să-l citiți este despre 5 beneficii ale consumului de avocado. Îmi veți spune probabil (sau cel puțin veți gândi) că avocado nu este un fruct autohton. Aveți dreptate, dar numai până la un  punct.

Pe numele său adevărat Persea Americana, origar din Mexic, avocado este unul dintre cel mai prezent pe piața românească. Mai mult, avocado a început să se cultive și pe pământurile noastre. Timid, dar este un început. 

Despre avocado am mai vorbit și vă spuneam că este extraordinar pentru inimă. Acum, vreau să vă povestesc despre alte 5 beneficii pe care le-am descoperit. Despre avantajele sale, mai ales pentru femei. De asemenea, informațiile pe care le-am aflat vorbesc despre consumul zilnic de avocado. Așadar, iată despre ce beneficii este vorba.

pexels photo 1753050 5 beneficii ale consumului de avocado

Avocado numit și super alimentul femeilor

Se spune despre avocado că mai este numit și super alimentul femeilor. Iar asta se datorează faptului că vine în ajutorul nostru îmbunătățind aspectul pielii și al părului. Dar asta nu este tot!

Fructul de avocado protejează organismul de cancer și multe alte boli. Pe lângă acestea, avocado are un gust grozav și este foarte ușor de combinat în diferite feluri de mâncare.

Ușor de consumat 

Spre exemplu, cel mai simplu mod de a consuma avocado este cel pasat și întins pe o felie de pâine. Stropit cu puțin ulei de măsline, sare, lămâie sau piper, după gust. Pentru mine este cea mai rapidă și simplă rețetă de a consuma avocado la mic dejun. Și pentru voi, nu-i așa?

beneficii

Eu îl prefer doar cu puțin ulei de măsline de foarte bună calitate și puțină sare. Iar următorul pe lista preferințelor este cel  în care adaug un ou poșat. Dar, indiferent de combinațiile și de momentul din zi al consumului de avocado, ne vom bucura de cele 5 beneficii pe care le oferă. Care sunt acestea, veți descoperi în următoarele rânduri.

1.Previne cancerul de sân și col uterin.

Unul dintre cel mai răspândit cancer este cancerul de col uterin, plasându-se pe locul patru în lume. Până la acest moment nu s-a stabilit o legătură directă între consumul de avocado și prevenirea cancerului uterin. S- au demonstrat însă beneficiile acidului folic (folat) în reducerea riscului de cancere. Printre acestea: cancerul de col uterin, pancreatic, de colon și stomac. 

Iar acidul folic sau folatul este prezent în conținutul fructului de avocado. Spre exemplu, un avocado conține 59 mcg de acid folic, dar și carotenoizi – puternici agenți în combaterea cancerului- și fitochimicale.

pexels photo 3850626 5 beneficii ale consumului de avocado

2.Repartizează grăsimile periculoase din abdomenul femeii

Studiul efectuat pe un eșantion de 105 participanți cu o pondere de 61%  femei, a demonstrat un lucru foarte interesant. Concret, după 12 săptămâni în care s-a consumat un singur avocado pe zi s-a constatat o redistribuire a grăsimii de pe abdomen la femei.

Experimentul a vizat o reducere a raportului dintre grăsimea viscerală și cea subcutanată. Rezultatul obținut indică repartizarea grăsimii departe de organe. Acest lucru s-a putut observa însă numai la participanții de sex feminin, nu și la cei de sex masculin.

Pe scurt: gradul ridicat al grăsimii viscerale crește riscul de dezvoltare a diabetului zaharat. De aceea, consumul de avocado și o dietă adecvată, sănătoasă pot duce la reducerea grăsimilor periculoase.

beneficii

3.Crește calitatea părului și a pielii 

Cine nu- și dorește un păr impecabil? Sau o piele strălucitoare, catifelată și hidratată? Cu toții ne dorim calitate la cel mai ridicat nivel când vine vorba de aspectul părului și al pielii. Și, am auzit de atâtea ori spunând că suntem ceea ce mâncăm, încât a devenit enervant.

Pe de altă parte, mulți dintre noi spun că au o dietă echilibrată. Probabil chiar așa se și întâmplă. Doar fiecare alege ce crede că este mai bun/bine pentru el. Exact așa este și cu alegerile alimentare. Dar, pe unii digestia îi ajută, în timp ce pe alții îi trage înapoi.

Ei bine, alegerea consumului de avocado poate fi trecută la categoria alegerilor extraordinare. De ce? Datorită conținutului de acizi grași, cât și a vitaminelor E, D și a beta- carotenului. Acestea sunt motive puternice pentru care avocado este benefic pentru păr și piele.

Tips

beneficii

Iată și un tips: dacă vi se întâmplă ca fructul să devină maro, în niciun caz nu-l aruncați. Folosiți-l ca mască pentru ten. Uleiurile naturale ale fructului vor menține pielea hidratată și netedă. Astfel, veți obține un aspect plăcut al tenului.

4.Benefic pentru femeile gravide

Am spus mai devreme că avocado conține folat sau acid folic, în cantitate destul de mare. Acesta nu este benefic doar pentru reducerea riscului de cancer ci ajută la înlăturarea avortului spontan. De asemenea, elimină anomaliile neuronale.

În altă ordine de idei, substanțele nutrivite din avocado sunt importante pentru sănătatea și dezvoltarea fetală și infantilă. Cercetările continuă în vederea determinării beneficiilor pentru fiecare etapă a sarcinii. Până atunci, folosiți aceste beneficii cunoscute ale consumului de avocado și includeți-l în meniurile voastre. Pe toată perioada sarcinii. 

5.Beneficii pentru intestin

pexels photo 2425075 5 beneficii ale consumului de avocado

Fiecare fruct minune – avocado conține și aproximativ 14 grame de fibre. Fibre, care după cum știm sunt atât de benefice intestinului. Pe înțelesul tuturor, acestea reprezintă secretul menținerii sănătății bacteriilor intestinale bune. Un fel de hrană a acestor bacterii și implicit a sănătății organismului. 

Cantitatea de fibre conținută de un avocado reprezintă cam jumătate din aportul zilnic recomandat. Pentru a demonstra aceste beneficii, a fost efectuat un studiu al eficacității consumului de avocado. În sensul acesta s-au ales 163 adulți supraponderali, femei și bărbați.

Timp de 12 săptămâni participanții au consumat zilnic avocado, 140 g (femei) și 175 g (bărbați). La finalul studiului s-a constatat o concentrație mult mai mică de acid biliar în fecale. S-a înregistrat de asemenea o creștere a diversității bacteriilor, ceea ce demonstrează cât de important poate fi consumul de avocado. 

5 beneficii ale consumului de avocado

pexels photo 7664085 5 beneficii ale consumului de avocado

La final

În concluzie, pentru a ține sub control glicemia avem nevoie de fibre naturale din fructe, legume și cereale. Dacă ați citit și ați aflat despre cele 5 beneficii pe care le poți obține din avocado, fiți deschiși la opțiunile alimentare.

Includeți cât mai multe variante sănătoase cărora să le adăugați super alimentul avocado. Combinați grăsimile acestuia, carbohidrații din plante și unele proteine vegetale. Astfel veți obține o masă regească privind energia, frumusețea, puterea, sănătatea.

Până data viitoare, cu bine și sănătoși să fim!

Cu drag și sănătate, MM!

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

zaharurile

septembrie

cafea

Rate this post