Hello, my dears! Uneori am de spus atât de multe încât nu mă opresc decât din teama de a nu (vă) plictisi. Alteori, cum este astăzi, aș vrea să scriu doar câteva cuvinte. Cele mai concludente. Cele mai simple, dar care să exprime exact ceea ce simt: still in love. Pornite din inimă, fără să țin seama de indexare, cuvinte cheie sau optimizare SEO.

still in love Dar, se pare că taman aceste cuvinte nu le găsesc. Știu și din ce cauză. O explozie de sentimente mă izbesc din toate părțile. Mă învăluie și mă înfășoară, mă copleșesc. E plăcut, dar și puțin înfricoșător. Ca atunci …, ca atunci când m-am îndrăgostit

E iubire, e … still in love ! E aceeași, deși mai plină, mai bogată, mai rotundă. Aceeași, dar înmulțită, adunată, îmbogățită. 

Cuprins

38 & still in love

Sunt cuvinte simple și totuși, cum să explic toate acestea? Cum să spun că iubirea nu ține doar 2, 3, 5 ani? Într-o lume a statisticilor, a cercetărilor și a decoperirilor științifice în care iubirea nu mai are loc, cum să spun: .”..și totuși există iubire…”?

DSCF0612 38 & still in love sau pledoarie pentru iubire

Când ne aflăm într-o continuă alergare și preocupare pentru carieră iar iubirea e pe ultimul loc. Sau, e la ”și altele”. Când mai nou, suntem forțați să facem față diversității de probleme absolut presante și de neignorat. În acest context, am putea spune că e de înțeles. Unde să își mai găsească loc iubirea?

Printre toate, să vorbești despre iubirea care încă există (să folosesc cuvântul ”rezistă”?) într-o relație care depășește 10, 20…30 etc. ani pare imposibil. Cei mai mulți ar considera că este o discuție deplasată. Un nonsubiect. Să vin acum cu argumente să conving de contrariu? Știu și eu dacă are rost?

Iubirea adevărată, sănătate curată

Pe de altă parte, cred că este de datoria mea să pledez pentru dragostea care durează. Cea adevărată. Iubirea care face față tuturor celor spuse mai sus și multor altora nespuse. Iubirea aceea îmbogățită, care nu înseamnă camaraderie, prietenie, obișnuință. Înseamnă iubire în toate sensurile și definițiile care există. 

 still in love

Am citit zilele trecute un articol al prietenei mele (dacă îmi este permis să o numesc ala), Cristina. Sper să nu deranjeze menționarea. M-a mâhnit! Cum și Cristina a fost mâhnită când a descoperit că aparențele au înșelat-o atât de tare. În același timp, mi-a dat un imbold și un motiv în plus să-mi exprim opiniile.

Vedeți voi, dragii mei, speciliștii în medicină spun mereu că ura, lipsa iubirii, ne macină organismul. Mai mult, îl îmbolnăvesc. Explicația? 5 minute de supărare (sau ură) lasă organismul descoperit, lipsit de imunitate câteva ore. Măcar și pentru atât, cuplurile ar trebui să înțeleagă câtă nevoie au de iubire.

Parteneriat formal, de compromis ?!?

De multe ori am vrut să abordez subiectul acesta, still in love în cuplurilor care rezistă în timp. Tot de atâtea ori am renunțat și gândurile au rămas în draft. La ce bun? Doar să -mi aprind paie în cap? Sau să stârnesc valuri de răutăți, poate chiar mizerii? 

pexels photo 7810950 38 & still in love sau pledoarie pentru iubire

Las la o parte conceptul pe care îl îmbrățișează o mare majoritate conform căruia peste  40 de ani nu mai valorezi nimic. Ce să mai vorbim despre sentimente de iubire sau still in love la aceste vârste? Niște moși care s-au obișnuit unul cu altul, cu tabieturile, obsesiile lor etc. Se tolerează sau se urăsc până la moarte, ca cei din articolul Cristinei.

Rămân sub același acoperiș doar de formă, de complezență sau din considerente sociale. Ei bine, nu sunt de acord! Consider un rău enorm astfel de relații. Fie că sunt cu acte, fie că nu, un parteneriat formal, de compromis, nu este ceva benefic. Ura nu are ce căuta într-un cuplu în care, se presupune că a existat cândva, iubire.

Still in love exist & rezist

Eu nu vin să spun că nu există și astfel de cazuri. Dar nici nu pot spune că nu există iubire adevărată, care rezistă. Vă spun eu, din experiență: still in love exist! Realitatea ne demostrează că dragostea peste niște zeci de ani nu înseamnă colegi de cameră. De pat sau de apartament. Nu înseamnă prietenie sau trai la comun.

 still in love

Înseamnă să tresari când primești o floare, fără vreun motiv. Să te trezești dimineața cu un sărut sau să suferi când partenerul suferă. Să știe să te facă să te simți în al nouălea cer, dar și să te sprijine atunci când ai căzut. Dragoste (or still in love) este și atunci când știi să taci pentru că ai putea aduce suferință cu ceea ce spui.

Mai înseamnă o îmbrățișare, un ”te iubesc” șoptit sau strigat fără jenă. Înseamnă bucuria reîntâlnirii, scânteia din ochi și recunoștința pentru încă o zi petrecută împreună. Mici (sau mari) surprize care fac plăcere partenerului. Indiferent dacă există motiv sau doar așa, pur și simplu. 

Iubire adevărată 

Înseamnă să- ți amintești ziua aniversării cununiei și a zilelor importante pentru partenerul tău. Și invers. Desigur, asta nu înseamnă că nu există discuții contradictorii. Nu înseamnă să  pozezi în cuplul perfect. Și nu doar din cauză că perfecțiunea nu există iar noi suntem oameni, suntem unici. Astfel de situații există în fiecare cuplu.

Ce ar fi de remarcat în aceste cazuri? Nu capacitatea de a masca, de a ascunde, ci înțelepciunea de a nu crea un război. De a calma pentru moment lucrurile și a lăsa pentru mai târziu discuțiile. În niciun caz nu se va putea rezolva ceva, cu nervii întinși la maximum și cuvinte grele aruncate unul altuia. 

Eu vorbesc despre iubirea care rezistă tuturor acestor situații. A obstacolelor oferite cu nonșalanță de viață. Vorbesc despre still in love indiferent de anii petrecuți în doi. Despre dragostea care are atâta putere, încât nu dispare după primul hop. Înainte de toate însă, omul este cel care gestionează totul.

pexels photo 11166361 38 & still in love sau pledoarie pentru iubire

Respect, încredere și înțelegere …

Cum spuneam mai devreme, înțelepciunea, calmul sunt esențiale. Omul este cel care știe să dozeze cantitatea de sentimente potrivită fiecărei trăiri. Astfel încât, nu rămân descoperite nici perioadele grele, neplăcute. Adică, exact atunci când e nevoie de mai multă iubire.

& still in love!

Tot el, omul poate face în așa fel încât monotonia să nu-și facă loc într-un cuplu. El este cel care se poate reinventa, re … îndrăgosti…! Still in love nu sunt doar niște cuvinte care să sta mereu pe buzele noastre. Trebuie să crezi în sentimentul de iubire și în puterea lui. Mi-a plăcut ce a spus Keanu Reevs la împlinirea celor 58 de ani.

“Nici unul dintre noi nu pleacă de aici în viață, așa că va rog să va gândiți. Mâncați ce vă place. Umblați prin soare. Săriți în valurile mării. Spuneți adevărul din inima voastră. Fiți prostuți. Fiți buni. Fiți copii. Faceți lucruri ciudate. IERTAȚI. Bucurați-vă de viață. Nu este timp pentru nimic altceva.” 

Prin urmare, ce-ar fi să ne gândim puțin la spusele actorului? Să aducem câte puțin din toate acestea în viața de cuplu. Credeți că e greșit? Eu cred, de fapt sunt convinsă, pentru că deja am adoptat această gândire de ceva timp, că dimpotrivă. Contribuie la consolidarea iubirii. Ajută la acel … still in love.

IMG 20220726 234646 643 38 & still in love sau pledoarie pentru iubire

La final

Și mai e ceva de spus. Pentru ca iubirea să reziste, are nevoie de trei aliați puternici: respect, încredere și înțelegere. Fără respect, nimic nu există. Deci, nici iubire. Căci cea care se stinge repede este orice altceva, dar nu iubire adevărată.

Well, bineînțeles tot ce spun eu aici reprezintă opinii proprii despre iubirea din cuplul nostru. E adevărat, toți cunoscuții au apreciat întotdeauna relația noastră ca fiind deosebită și frumoasă. M-a surprins că oamenii din jurul nostru observau acest aspect. În mod deosebit din partea celor de la care nu mă așteptam.

pexels photo 6577281 38 & still in love sau pledoarie pentru iubire

38 & still in love

Noi am considerat că este o relație normală. Una bazată pe iubire, respect, încredere și înțelegere. Și da, ne-au plăcut aprecierile lor, nu și invidia și ura, dar nu asta a contat. De altfel, de aceea am și spus: 38 & still in love. And… to be continued! Până la marele final.

Îmi doresc să întâlnesc cât mai multe cupluri cu o iubire adevărată, care să reziste mulți, mulți ani. Vă doresc să fiți cel puțin la fel de fericiți și iubiți cum suntem noi. Vă mulțumesc că ați ajuns până la finalul pledoariei pentru iubire!

Până data viitoare, iubiți-vă mult!

Cu drag și cu iubire,

MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

beneficii

zaharurile

septembrie

5/5 - (2 votes)