Un furtun de gradina poate fi folosit pentru a vă menține gazonul rezidențial sau comercial un aspect grozav. Există mai multe opțiuni din care puteți alege și toate au caracteristici diferite.

Când selectați cea mai bună opțiune de irigare pentru gradina voastră, va trebui să luate în considerare dimensiunea spațiului , opțiunile de depozitare cu furtun și tipul de plante pe care trebuie să le udați.

Furtunul de grădină: mai important decât crezi!

furtunul

Irigarea grădinii implică utilizarea unei rețele de țevi pentru a prelua apa în jurul grădinii tale. Unele sisteme de irigare folosesc un sprinkler, în timp ce altele folosesc irigarea prin picurare. Tipul de furtun pe care îl selectezi trebuie să fie potrivit pentru sistemul de irigare pe care îl aveți.

Unele furtunuri sunt potrivite doar pentru a transporta apa la presiune scăzută și acestea sunt mai potrivite pentru sistemele de irigare prin picurare. Altele pot suporta presiunea mai mare necesară pentru sistemele de irigare prin pulverizare fără a fi deteriorate.

 

Un tambur pentru furtun de gradină poate fi folosit pentru depozitare și pentru a plasa furtunul de gradină în poziția ideală pentru a-l atașa la restul rețelei de irigare. Toate plantele din gradina voastră pot primi apa zilnic prin aceasta rețea, fără a te pune sub stres. Sistemele de irigare pot fi personalizate pentru a se potrivi cu aspectul grădinii  și nevoilor plantelor.

17. regalfermierul.ro furtune si accesorii pentru irigat corectat Furtunul de grădină: mai important decât crezi

Sistemul de irigare în funcție de grădină

Dacă gradina ta constă în principal dintr-un gazon frumos cu doar câteva plante sau un copac ocazional, un sistem de irigare a grădinii este în general cel mai bun. Dacă ai mai multe paturi de gradină cu flori sau ierburi, un sistem de irigare îi va permite apei să ajungă la rădăcinile plantelor  însetate pe vreme caldă.

Oamenii cu grădinii mici vor alege adesea să folosească un alt tip de sistem de irigare față de cineva care are un acru sau mai mult de pământ. Dispunerea grădinii voastre va juca, de asemenea, un rol în determinarea tipului de sistem de irigare și a furtunului de gradină pe care îl alegeți. Sistemele de sprinklere pot fi inutile, problematice sau pot provoca deșeuri în anumite zone.  

Va trebui să țineți întotdeauna cont de acești factori atunci când alegeți furtune si accesorii pentru irigat :

-Dimensiunea curții voastre;

-Locația plantelor voastre;

-Configurarea grădinii voastre.

furtunul

Furtunul în funcție de grădină

Dacă aveți o gradină mică, un furtun de 15 metri poate fi ideal pentru voi. Acestea vin în mai multe variante, dar multe pot fi folosite direct cu un sistem de irigare de udare sau atașate la un alt furtun pentru a oferi o lungime suplimentara. Furtunul pe care îl alegeți trebuie să permită fluxului de apă să fie constant prin sistem.

Verificați dimensiunea conductelor de irigare, pentru a vă asigura ca presiunea furnizată de furtunul pe care îl aveți în vedere va fi suficientă. Gradina voastră poate avea nevoie de un furtun de 80 de metri sau 50 de metri daca este mare.

În unele cazuri, furtunurile umede tind să fie grele. Dacă doriții, puteți alege un furtun ușor de gradină extensibil care se extinde și până la 75 de metri sau mai mult.

Sistemul de irigare în funcție de plantele din grădină

Dacă tocmai vă amenajați grădina, persoana care vă instalează sistemul de irigare al grădinii va avea nevoie de informații despre ce plante doriți să plasați în anumite zone. Acest lucru le permite să aleagă capetele de irigare potrivite pentru a se potrivi cu anumite tipuri de plante.

In mod similar, furtunul pe care îl utilizați cu acel sistem trebuie să fie capabil să furnizeze apa la ritmul care se potrivește nevoilor plantelor din fiecare secțiune a grădinii voastre.

Va trebui să oferiți informații despre planul pe care îl aveți pentru gradina voastră. Dacă totul în gradina voastră este deja plantat în rânduri, udarea va funcționa cel mai bine, permițând tuturor plantelor cultivate în linii drepte să primească aceeași cantitate de apă.

furtunul

Furtunurile înmuiate

Dacă doriții să faceți modificări și să schimbați plantele pe care le aveți în prezent în paturi, va trebui să vă ajustați sistemul de irigare în consecință. Paturile înălțate vă permit atât să vă udați plantele, cât și să culegeți legumele cu ușurință.

Furtunurile înmuiate sunt ideale pentru o configurație de gradina care include o mulțime de paturi înălțate. Furtunurile de înmuiere atunci când sunt utilizate într-un sistem de irigare, oferă legumelor volumul de apa de care au nevoie pentru a se dezvolta și a rezista secetei.

Furtunurile extensibile

Mulți grădinari preferă furtunurile extensibile pentru irigarea grădinii. Acestea se pot extinde de obicei până la de trei ori lungimea lor inițială atunci când porniți apa. Odată ce presiunea apei este oprită, se contractă imediat. După cum vă puteți imagina, grădinarilor le place faptul că acest lucru le permite să economisească spațiu atunci când furtunul nu este folosit.

Alte beneficii ale folosirii furtunurilor extensibile pentru irigarea grădinii includ: 

-Nu se îndoaie ușor;

-Ele se auto-drenează;

-Nu se vor răsuci sau încurca; 

Furtunurile extensibile sunt, de asemenea, mai ușoare decât furtunurile tipice din cauciuc pe care le veți găsi în aproape orice hardware, astfel încât sunt mai ușor de mutat în gradina voastră dacă doriți să vă deplasați prin gradină fără efort și fără probleme, un furtun extensibil va ajuta să faceți asta. Uneori, alte furtunuri se pot simți ca o povara grea de utilizat.

Furtunul de grădină: mai important decât crezi

Indiferent dacă utilizați un tambur pentru furtun de gradină sau un furtun obișnuit din oțel inoxidabil care furnizează apa la presiune înaltă sistemului vostru de sprinklere, un furtun poate fi folosit împreună cu sistemul de irigare al grădinii pentru a vă menține plantele să arate grozav.

Legumele, pomii fructiferi și gazonul pot beneficia atunci când alegeți furtunul potrivit. Dacă nu primiți suficientă apă pentru plante cu furtunul pe care îl aveți acum, luați in considerare trecerea la un altul care este mai potrivit pentru nevoile grădinii voastre.

Articol guest post

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

tapetul

ladepozit

interfonul

Rate this post