Lia ardea de nerăbdare să se mute în noua lor casă. Visa la momentul în care se va ralaxa și toate frământările, grijile, calculele vor rămâne în urmă. Cedase în cele din urmă insistențelor lui Geo și renunțase la parchet pentru living. Deși, nu argumentele au fost cele care au convins-o, în cele din urmă a acceptat.

Cuprins

Parchet, gresie? Parchet Curb 10

parchet

Poveste, moștenire, parchet

Era fericită că va avea parchet masiv în toată casa, cu excepția băilor și a bucătăriei. La care se adăuga deocamdată linvingul. Pentru acesta, Lia își dorea ceva deosebit, de calitate, foarte frumos. În același stil cu întregul interior al casei. Dar, nu reușise să se mobilizeze suficient pentru a căuta ce își dorea. Astfel, îl lăsase pe Geo să creadă că obținuse o (mică) victorie și acceptase varianta lui. În realitate, câștigul era de partea ei.

Vizita la casa bunicilor o ajutase să-l convingă să aleagă parchetul din lemn în casa lor. Aceasta avusese un impact extraordinar asupra lui Geo. Podeaua din lemn masiv, de peste o sută de ani, din camera bună a bunicii, arăta impresionant. Chiar și pentru Geo, care prefera stilul modern, trendy cu gresie sau marmură. 

În timp ce pentru Lia, lemnul era legătura cu natura, cu familia, cu rădăcinile. Dușumeaua din camera bunicii nu îi trezea doar amintiri dragi Liei. Îi dădea sentimentul de trăinicie, de siguranță și căldură, și chiar mai mult de-atât. Simțea că lemnul este un element de rafinament, unicitate, de bun gust și eleganță. O parte definitorie a ființei sale. Un fel de moștenire la care ținea foarte mult.

Parchet masiv 

Blue Delicate Baby Photo Collage 1 Parchet, gresie? Parchet Curb 10

Cei doi și-au văzut visul cu ochii și au început viața în noua lor căsuță. Toate bune și frumoase până la prima iarnă, atunci când au apărut și problemele. Evident, mărul discordiei a fost livingul. Chiar dacă arăta foarte bine, gresia scumpă din living nu oferea căldură.

Fără încălzire în pardoseală, livingul îi dădea fiori reci Liei. La propriu. Ori de câte ori punea piciorul jos, simțea disconfortul. Disconfort care se propaga ca o undă, afectând starea de bine și chiar sănătătatea. Greșiseră, asta era clar, dar nu era vorba de a găsi vinovați, ci o rezolvare.

Ce era de făcut? Era păcat ca armonia din familia lor frumoasă să fie distrusă din acest motiv. Prin urmare, cei doi au decis să schimbe situația. Și, iat-o pe Lia, din nou pusă pe cercetat (și prospectat) piața și alegerea parchetului potrivit. Se subînțelege, ei îi revenise rolul de ”căutător” datorită răbdării.

parchet

Inedit, unic, deosebit!?!

De data aceasta, era exclus din start parchetul din lemn masiv. Nu din cauză că tehnic nu ar fi fost posibil, dar deranjul era mult prea mare. Mai mult, experiența șantierului deschis în casă, încă nu fusese uitată. Totuși, nu putea renunța la materialul ei preferat, lemnul. Nici la nota de modern, rafinat, elegant, pentru a nu știrbi din stilul casei. Și aspectul unitar al casei era un aspect la care țineau mult.

Lua în calcul parchetul stratificat din lemn, dar nu era deloc simplu. Avea o listă destul de lungă cu aspecte și caracteristici de care trebuia să țină cont. Pentru nimic în lume nu și-ar fi dorit să-i scape ceva din vedere. Astfel, Lia își acordă mai mult timp special pentru această misiune. Iar când Geo lansa întrebarea (deja agasantă) ”Cum stăm cu parchetul?”, răspunsul său era: răbdare.

Lia punea mare preț pe calitate. Învățase și își însușise expresia ”Sunt prea sărac pentru a-mi permite lucruri ieftine”. Cam în aceeași cheie, dar cu alte cuvinte auzise și în familie: ”nu te spumpi la tărâțe și ieftini la făină”. Cu alte cuvinte, Lia avea nevoie de liniște și claritate pentru a alege ce e mai bun pentru ei.

Parchet margini curbe 5 Parchet, gresie? Parchet Curb 10

Parchet cu tăietură deosebită

O alegere ca aceasta nu se face pentru o zi, două, și nici la întâmplare. Se face cu implicare de emoții și trăiri, cu creierul inimii. Ba, cred că și cu un pic de contribuție a planetelor. Altfel, cum să traducem lumina, zâmbetul și explozia de bucurie de pe chipul Liei? Întreaga-i ființă parcă transmitea satisfacția învingătorului.

Yeee, am găsit! Asta e: Alma Parchet, parchet stratificat cu tăietură deosebită. Parchetul curb. Se potrivea perfect cu cerințele de pe lista ei. Preț de minute bune, Lia a simțit că plutește de fericire. Se gândea că cineva acolo sus o iubește și i-a apărut în minte chipul bunicii. Cum întreținea podeaua ei din lemn masiv, toate poveștile legate de lemn, de pădure, de moștenirea transmisă…! Dar ce să aleagă din oferta atât de bogată și diversificată?

Stejar stratificat Curb 2 Parchet, gresie? Parchet Curb 10

Parchetul Curb 10

Pe măsură ce descoperea parchetul deosebit, curb, parchet dublustratificat de stejar, încântarea era tot mai mare. Și legătura, extraordinar ce legătură cu trăinicia pardoselii din casa bunicii! Parchetul Curb 10 (nu curbat!) este un parchet din lemn stratificat și modular. Spectaculos datorită liniilor curbe, din lemn de calitate superioară și aspect asemănător pardoselilor.

Liniile aduc aminte de copacii care nu respectă decât regula naturii. Transmit mesajul clar de natural, trainic, curat, înviorător. Parchetul cu tăietură deosebită din lemn de stejar, lemn de esență nobilă, este prelucrat cu atenție la detalii. Impresionează prin tăieturile unice și calitate, etalând grația firească a fiecărei fibre de lemn.

parchet

Caruselul emoțiilor

Ușor-ușor însă lumina din ochii Liei se stingea, zâmbetul dispărea iar încruntarea le lua locul. După extaz, agonie, înțeleg, dar chiar e obligatoriu să fie așa?!? Nu se poate să nu existe și alte culori ale acestui parchet. Pur și simplu nu se poate! Asta se întâmplă când te lași cuprins de tot entuziasmul posibil!  

Lia se oprise din documentare înainte să termine de citit toate informațiile. Abia după ce a trecut printr-un adevărat iad al emoțiilor a descoperit ce o interesa. Putea alege orice culoare și-ar fi dorit. Era nevoie doar să-și exprime dorința în scris și să o trimită echipei de specialiști. Lia și Geo ar fi cumpărat parchetul din lemn nefinisat, iar de restul de ocupau specialiștii.

Parchet de lux curb Parchet, gresie? Parchet Curb 10

Uite-așa a ajuns din nou sus, sus de tot în caruselul emoțiilor. Dar nu s-a mai lăsat copleșită și a început să discute cu un consultant. Știa ce vrea. Dar de aici, la măsurători, cantitate, materiale de montaj și chiar armonizarea parchetului cu decorul și mobilierul, era cale lungă. Dacă ar fi reușit să rezolve totul, inclusiv montarea parchetului Curb 10 deosebit pe care îl descoperise! Geo era plecat la un congres, iar asta îi dădea ocazia să-i facă o surpriză.

Surprinzător, select, spectaculos!

Cum spuneam, uneori și planetele ajută. În cazul Liei, s-au aliniat astfel încât totul i-a fost favorabil. Evident, tot oamenii sunt cei care pun lucrurile în mișcare. Profesionalismul și disponibilitatea consultantului cu care a interacționat Lia, au avut un rol foarte important.

A ajutat-o să înțeleagă mult mai bine caracteristicile, detaliile, chestii de finețe. Convinsă de tot ceea ce citise, Lia a crezut că este suficient. Ei bine, nu era așa. După ce consultantul i-a vorbit și răspuns la întrebări ce apăreau în timp real, Lia avea imaginea corectă. Dacă mai avea vreo urmă de îndoială, acum era sigură că făcuse alegerea perfectă.

Parchet stejar curb de la montaj 2 Parchet, gresie? Parchet Curb 10

Echipa a făcut măsurători, a pregătit culoarea parchetului și materialele necesare. În timpul convenit a executat lucrarea de montaj, adică foarte repede. Transportul materialelor  a fost asigurat și inclus în preț, împreună cu montajul. Neașteptat de bine! Totul a mers ca pe roate.

Natură în casă și în suflet

Rezultatul? Mai mult decât spectaculos, poate fi? Evident, nu, și totuși mai era ceva: ecologie. Lia se întreba dacă visează sau e aievea. Livingul ei era ca un vis incredibil! Totul arăta impecabil: montaj, îmbinat (cu nut și feder), finisat. Iar finisajele realizate manual alese de Lia, arătau excelent!

Însă dincolo de impresii, Lia trăia momente de fericire ce nu pot fi descrise în cuvinte. De parcă toată bucuria și frumusețea naturii explodase în casa și în sufletul ei. Pașii i s-au transformat în dans, dorindu-și să simtă îmbrățișarea caldă a lemnului. Confort, natură, ecologie, lux, căldură. Era convinsă că putea transmite mai departe moștenire primită.

parchet

Când Geo a ajuns acasă, și-a dat seama de schimbare de cum a deschis ușa. De la mirosul de lemn, la entuziasmul și îmbrățișarea Liei, a înțeles că era vorba de living. Dar când a ajuns în living, pur și simplu a amuțit de uimire.

Lia ai avut dreptate! îi spunea Geo plimbându-se prin tot livingul, neîncetând a se minuna. Abia acum livingul casei arăta la adevărata sa valoare. Ce bine se simte, ce cald și prietenos este! Aproape că pot dansa fără muzică- mai spuse Geo. Nicio clipă nu și-a imaginat că ar fi putut exista un parchet atât de deosebit. 

Spectaculos din punct de vedere al aspectului, efect extraordinar asupra simțurilor. Armonia și sentimentul de ”nicăieri nu-i ca acasă” erau acum mult mai profunde. Era un vis împlinit al celor doi. 

Până data viitoare, alegeți natura(l)!

Cu bucurie și drag,

MM

Articol înscris la Spring SuperBlog 2024

Sursa: Alma parchet, arhiva personală, edit Canva

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile din articol ți-au plăcut, vino din nou pe acest blog și oferă-i editorului o cafea .
Găsești ceva interesant/util și aici:
5/5 - (1 vote)