Fiecare copil visează la o meserie de ”om mare”. Eu îmi doream să fiu farmacistă. Mă fascinau curățenia, ordinea, halatele imaculate și farmacistele. Eram convinsă că era mediul perfect, în care nu aveau ce căuta virusurile, bacteriile, bolile. Visul meu a ținut până la examenul de intrare în liceu.

Cuprins

Echipamentele de protecție – rol și importanță

echipamentele de protecție

Dar nu despre visul meu de a deveni farmacist vreau să vă vorbesc. Chiar dacă nu am ajuns să îmi împlinesc visul, pasiunea pentru chimie a rămas. La fel și  grija pentru sănătate, protecție și prevenție.

Ei bine, despre acest subiect propun să vorbim. Concret, despre echipamentele de protecție, rolul și importanța acestora în viața noastră. Desigur, cel mai bun exemplu este cel personal. Experiențele proprii din care învățăm iar mai apoi le împărtășim.

Prevenția este mai bună ca tratamentul. – Erasmus

Prin urmare, încep (de fapt continui) cu experiențele mele. Și, nu întâmplător am început cu visul din copilărie. Sincer, nu știu dacă e legat de genetică sau un cumul de factori care mă definesc din acest punct de vedere. Știu însă, că tot ceea ce admiram la farmaciste și farmacii fac parte din ”construcția” mea.

Când am simțit cu adevărat importanța echipamentelor de protecție a fost la primul născut. Aș fi vrut să am halate de unică folosință, botoși sau, cel puțin mască și mănuși pentru vizitatori. Toți voiau să ia copilul în brațe, să-l atingă, dar fără să respecte minime măsuri de precauție. Invitația de a spăla și dezinfecta mâinile cu spirt înainte de a intra la copil, păreau cel puțin ciudate. La fel li se părea și persoana care le solicita așa ceva (adică eu :)).

manusi nitril basic blue Echipamentele de protecție - rol și importanță

Echipamentele de protecție și pandemia

Desigur, nu am făcut rabat și nu am cedat în fața lamentărilor și prejudecăților. Am devenit o persoană nepopulară, dar sănătatea copiilor, a familiei este mai presus de orice. Atunci, acest lucru m-a ajutat să-mi protejez mica minune de eventuale contaminări. 

Igiena și curățenia spațiilor de locuit sau a celor în care ajung, altă provocare. Cu sau fără copii, exigența este la fel de ridicată. Saloanele de cosmetică, cabinetele medicale, de stomatologie, clinici, spitale etc.?! Mărturisesc sincer, dacă nu mă conving de calitatea produselor de protecție, igiena, curățenie, nu merg. 

Probabil vă imaginați că sunt o persoană exagerată. Hmmm, aș putea veni cu explicații în apărarea mea, dar știu că v-aș jigni inteligența. Mai ales dacă aduc povestea în prezent, când deja avem experiența pandemiei 2020. Când nu știam cum să procedăm, Cum să facem rost de echipamentele de protecție, de dezinfectanți, măști, mănuși, covorașe antibacteriene.

Greu de uitat cât ne-am zbătut să strângem măști pentru medicii din spitale. Era o nebunie, nu făceau față solicitărilor. Echipamentele de protecție insuficiente – măști, mănuși, halate, combinezoane-, acutiza criza anunțată.

echipamentele de protecție

Medicale Shop – calitate premium

Ulterior, am avut plăcuta surpriză de a descoperi Medicale Shop*.

*De peste 20 ani Adar Unic Solutions (proprietar Medicale Shop) oferă o gamă largă de consumabile de protecție de calitate. Importă și distribuie:

  • consumabile medicale: mănuși chirurgicale, seringi de unică folosință, ace seringă, leucoplast, plasturi, branule, perfuzoare, fașă din tifon, tifon, comprese sterile, spatule (abeslanguri), electrozi EKG/testare efort, hârtie termică, hârtie EKG, gel ecografii etc.
  • consumabile pentru laborator: sisteme de recoltare, eprubete, urocultoare, coprorecoltoare, tampoane exsudat faringian; recipient PP înțepătoare, saci pericol biologic, cutii incinerare deșeuri.
  • articole de unică folosință: halate de protecție, botoși, bonete, mănuși chirurgicale, mănuși examinare latex/nitril, huse din material nețesut
  • articole din hârtie: cearceaf din hârtie, prosoape de hârtie pliate, role prosop din hârtie, hârtie igienică, șervete, aleze, scutece etc.
  • dezinfectanți medicali: dezinfectant pentru mâini (Softaman, Promanum), dezinfectant pentru suprafețe și instrumentar (Ventisept M+), șervete dezinfectante Clinell etc.

Colaborează cu multe societăți private: clinici, centre medicale, laboratoare, ambulanțe, saloane de înfrumusețare, ONG-uri etc.

A implementat Sistemul de Management Integrat (Calitate – Mediu – Sănătate și Securitate Ocupațională – Calitate pentru Dispozitive Medicale), în conformitate cu cerințele standardelor ISO 9001:2008 – RO10782.

boneta bonete cu banda elestica Echipamentele de protecție - rol și importanță

Echipamentele de protecție – siguranță și încredere

Echipamentele de protecție, consumabilele medicale au un rol foarte important în viața noastră. Avem nevoie de siguranță și încredere cu toții. Începând de acasă și terminând cu saloane, cabinete, spitale, etc. Indiferent în ce ipostază ne aflăm, atât cea de client, cât și cea de angajat.

Nimeni nu-și dorește să se infecteze cu vreun virus după o intervenție chirurgicală. Nici cu vreo bacterie, într-un salon de cosmetică, hair styling, manichiură, pedichiură și așa mai departe. Până aici, e limpede de ce echipamentele de protecție sunt importante. Desigur, cu toții suntem de acord, nu?

Calitatea acestor produse contează însă la fel sau chiar mai mult. Degeaba există role de cearșaf pentru patul de consultație (sau tratament), dacă s-a rupt imediat ce te-ai așezat. Un exemplu simplu, la îndemână. În același timp și personalul specializat, angajații au nevoie de protecție.

echipamentele de protecție

Experiențele – cele mai bune lecții

Un exemplu pe care vi-l voi  vine tot din sfera personală. De altfel, acestea sunt cele mai bune lecții. Mi s-a întâmplat să renunț să frecventez un salon de înfrumusețare. Motivul este fără drept de comentarii. Se întâmplase în timpul unui tratament, când mănușile de calitate inferioară au permis infestarea personalului.

Din fericire, s-a acționat din pripă și totul s-a terminat cu bine. Imediat au comandat și echipamentele de protecție cu o calitate net superioară. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat de la început, nimeni nu ar fi avut de suferit. Pentru mine însă, decizia luată a fost irevocabilă.

La final, repet proverbul bine cunoscut: ”Sunt prea sărac  să-mi permit lucruri ieftine.” Cu alte cuvinte: este primordial ca echipamentele de protecție să fie de calitate superioară. Deoarece este vorba de sănătatea noastră.

Iar așa cum spunea Anne Wilson Schaef: ”Sănătatea nu se poate cumpăra. Dar poate fi un cont de economii foarte bun…”  În schimb, echipamentele de protecție, consumabilele medicale de calitate, pot, trebuie cumpărate.

Până data viitoare, aveți grijă de siguranța și sănătatea voastră!

Articol înscris în Spring SuperBlog 2024

Sursa: Medicale Shop + canva

 

Cu drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile despre articolul ți-au plăcut, vin din nou pe acest blog și oferă-i editorului o  cafea .
Găsești ceva interesant/util și aici:
Rate this post