Tudor și Maria aveau o căsuță la marginea unui oraș important din țară și o mică afacere. Totul a mers bine până afacerea s-a împotmolit. Au încercat să o resusciteze, dar datoriile la furnizori și ratele la bănci i-au îngenunchiat. Singura soluție a fost să plece în străinătate să muncească pentru a aduna banii necesari. Le-a fost greu să se despartă de casă, de cei dragi, dar nu au avut de ales.

reconstruim

Cuprins

reConstruim acasă – campania și povestea

Bineînțeles, au luat decizia după multe încercări eșuate de a-și găsi de lucru. Problemele se adunau mai ceva ca ciupercile după ploaie iar la casă mai erau multe de făcut.  Așa au ales să plece în Italia, să lucreze pe salarii mult mai atractive. După ce vor strânge bani se vor întoarce acasă.

Plănuiseră să-și continue lucrările la casă, cumpărându-și materialele de construcții necesare. Să  regândească totul și să reConstruiască acasă, astfel încât casa să poate deservi două familii. Adică, un duplex. Cum anii trec ca vântul, copilul își va întemeia o familie, dorindu-și propria casă.

Socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă, spune un proverb românesc. Perfect valabil și pentru Tudor și Maria. Au muncit mult, dar nu au reușit să adune cât și-au propus. Prin urmare, timpul petrecut departe de casă, de țară și cei dragi s-a prelungit, adunând ani buni.

Home Furniture Instagram Post reConstruim acasă - campania și povestea

reConstruim acasă – povestea

La întoarcerea acasă, căsuța lor avea nevoie de reparații serioase. Meticulos și cât de cât cunoscător în domeniul construcțiilor, Tudor și-a făcut lista cu materialele necesare. A calculat totul și a pornit să caute prin depozite și magazine fizice cu materiale de construcții. A avut un șoc în momentul în care a descoperit costurile și mai ales cât timp i-ar fi luat să le adune pe toate. 

Dezamăgit, și-a adunat familia pentru a expune situația și a decide calea de urmat. De ce să reConstruim acasă în cazul acesta? a venit întrebarea la care Tudor nu se aștepta. Dacă lucrurile stau astfel, nu vom reuși să reconstruim și construim ce ne-am propus. 

Există două soluții, concluzionă Tudor. Unu: terminăm casa începută și amânăm construcția pentru întregul proiect. Doi: plecăm din nou și strângem bani să reconstruim și să construim pentru copii.

Tata, noi nu putem aștepta atâta timp, replică Tea. Vrem casa noastră, dar nu știm cât va dura și dacă vom reuși. Pare că nu s-a schimbat mare lucru aici, în țară, prin urmare, noi vom pleca în Germania. Ne-am interesat, am avut deja câteva interviuri, avem câteva oferte de job, foarte bune. În plus, două dintre acestea oferă și locuință, mașină de serviciu, tot ce trebuie. Poate vă gândiți și mergeți și voi cu noi.

reconstruim

Visuri năruite?!

Punctul de vedere al copiilor Tea și Radu (căsătoriți de un an), i-a pus pe gânduri pe cei doi. Au spus-o franc, tranșant, încât părinților le-a sunat ca o decizie definitivă, de neclintit. Le era foarte clar, doar o soluție rapidă și foarte bună ar fi putut schimba situația.

Visul oricărui părinte este să-și vadă copilul (copiii) realizat(ți) din toate punctele de vedere. Să fie aproape, să-și vadă nepoții născându-se și crescând lângă ei, acasă. Tudor și Maria știau ce înseamnă să fii departe de părinți, de frați, prieteni. Nici în visurile lor cele mai sumbre nu ar fi crezut că vor trăi departe de copii.

Îi durea sufletul la gândul de a-și abandona din nou căsuța pe care și-o construiseră cu atâta drag. Să lase în urmă locurile în care au crescut, oameni dragi. Și singurul părinte pe care îl mai aveau. Odată întorși în țară, simțeau că nu ar mai putea trăi în altă parte. Există potențial să reconstruim și în România un viitor pentru copii. Erau convinși de asta, aveau însă nevoie de mai mult timp.

pexels reymond maliberan 17253425 reConstruim acasă - campania și povestea

Rolul comunității

Trebuia totuși să existe o soluție care să rezolve problema lor. construcției și reconstrucției. Planurile lor de a fi împreună, în sfârșit acasă, nu puteau fi năruite ca un castel de nisip. Nu era drept! Nu pentru ei, care sacrificaseră atâtea, atâția ani. Până să găsească soluția, cei doi părinți s-au gândit să-și contacteze vechii prieteni, colegi, vecini.

Informația este întotdeauna un instrument foarte important, puternic, util. Vor face tot ce este omenește posibil, vor folosi fiecare informație pe care o vor afla. Aveau determinare, voință și dragoste pentru a pune totul cap la cap și a împlini planurile.

Comunitatea din care făceau parte era foarte unită, mereu ajutându-se unii pe alții. Se adunau, își spuneau doleanțele, exprimau ideile, alegeau soluții. Împreună reușeau să  ajute, să facă posibile lucruri ce păreau fără sorți de izbândă. Asta este puterea comunității: să facă lucrurile să se miște. Să devină mai puternici, mai convingători.

reconstruim

reConstruim acasă – promovarea ideii de comunitate

Deși locuiseră ani buni în afară, Tudor și Maria au ținut legătura cu o parte din comunitate. Și-au amintit de Dan și Marina care construiseră de curând o casă de vacanță. Ioana și Vlad reconstruiseră casa veche a bunicilor, dintr-un sat de munte. Voiau să afle de la ei cum au reușit.

Imediat ce au discutat cu cei din comunitate, au aflat de campania echipei Vindem- Ieftin, reConstruim acasă. Concept care promovează ideea de comunitate. Care a adunat producători români de materiale de construcții într-un singur loc, Comunitatea Producătorilor*. Scopul este tocmai cel de care avea nevoie Tudor și familia sa: acces ușor la produse de calitate, cu prețuri bune și corecte.

Totul se desfășoară online, în Depozite Virtuale. Fără alergătură, fără bătăi de cap cu logistica cu plata, sau calitatea materialelor dorite. Livrarea materialelor se face direct din fabrică, Depozitul Virtual analizând fiecare solicitare. Funcție de cantitate și zona de livrare se poate negocia și obține prețurile cele mai bune. În plus, clientul beneficiază de suport și consultanță dedicată din partea unui Depozit Virtual.

reconstruim

reConstruim acasă – soluția salvatoare

Tudor rămase mut de uimire. Cum de nu aflase despre Vindem-Ieftin și reConstruim acasă? Despre platforma eficientă și accesibilă, dedicată cumpărării materialelor de construcții online. Dar mai ales, despre preocuparea pentru dezvoltarea și creșterea economică a țării. Oportunitatea de dezvoltare a comunității producătorilor de materiale de construcții români. 

Pentru Tudor părea o minune, găsise soluția salvatoare. Descoperise conceptul Depozit Virtual și campania ”reConstruim acasă”. Pe lângă creșterea economică, campania oferă suport generațiilor viitoare. Acestea pot avea un viitor, acasă, în România. Aceasta va fi soluția și pentru copiii lor și avea de gând să o fructifice.

Și, cum nu era timp de pierdut, Tudor a trecut la fapte. A făcut o solicitare pe Vindem- Ieftin cu materialele necesare de pe lista sa. Avea nevoie de: materiale pentru acoperiș și izolație, materiale pentru structură și fundație, dar și pentru amenajări interioare și exterioare.

reconstruim

Puterea comunității

Erau multe de făcut și deși foarte încântat, Tudor tot avea strângeri de inimă. Au dispărut când a fost contactat de consultantul unui Depozit Virtual, factorul uman din întregul concept. Iar după consiliere, recomandări și oferte, care s-au încadrat mult sub suma calculată inițial, a fost bucurie maximă.

Nerăbdător să înceapă construcția, cei doi mai aveau o un singur hop de trecut: să-și convingă copiii să rămână acasă. Să construiască împreună, să-și facă un viitor aici, în țara în care s-au născut. Comunitatea își dovedise puterea și eficiența iar acesta era un argument puternic pentru a-i convinge. Iar materialele care începuseră să ajungă, erau dovada clară că era posibil. 

Lucrările au început să se desfășoare în paralel. Pe de o parte se lucra la fundația casei pentru tineri de cealaltă se reconstruia casa veche. Bucuria pe care o trăiau cu toții nu putea fi descrisă în cuvinte. Dar bucuria nu poate fi deplină dacă nu este împărtășită. Familia lui Tudor au transmis experiența lor nu doar prietenilor, ci și comunității de români din străinătate.

pexels photo 226407 reConstruim acasă - campania și povestea

reConstruim acasă – investiție în viitor

Le-a vorbit despre campania ”reConstruim acasă” și despre Depozitul Virtual. Fotografii cu materiale, lucrări aflate în diverse stadii erau transmise pe forumurile diasporei. Cum era de așteptat, informațiile au stârnit un interes foarte mare. Un număr impresionant dintre cei plecați în străinătate își doreau să comande deja materiale pentru construcții.

Alții, și-ar fi dorit să reconstruiască casele părinților sau ale bunicilor. Tuturor le lipseau informațiile pe care le aflau acum, din experiențele reale ale conaționalului lor. Puteau comanda și plăti online și beneficiau de consultanță specializată. Primeau materiale de calitate superioară la prețuri corecte. Se puteau întoarce acasă, puteau investi în viitor.

Du vestea mai departe: să reConstruim la noi acasă!

Eroii noștri și-au văzut visul împlinit și s-au implicat în susținerea producătorilor români prin campania ”reConstruim acasă”. Făcând cunoscută campania în rândul comunităților din diaspora, mulți vor dori să se întoarcă. Să investească în viitorul copiilor și al țării. Când câștigul este de ambele părți, client și producător, se creează echilibrul perfect. Cum s-ar spune, totul e bine când se termină cu bine și du vestea mai departe. Să reConstruim la noi acasă!

reconstruim

*Câteva avantaje ale producătorilor care s-au alăturat campaniei:

  1.  Acces la o piață extinsă –  oportunitatea de a-și extinde piața țintă, ajungând atât la clienți din România, cât și la românii din diaspora.
  2. Consolidarea încrederii în brand – Asocierea cu o campanie cu un puternic impact emoțional și social, precum “reConstruim acasă”, poate consolida încrederea consumatorilor în brandul partenerilor.
  3. Promovare și vizibilitate – Parteneriatul oferă oportunități semnificative de promovare prin intermediul campaniilor de marketing comune și al vizibilității crescute pe platformele de social media. 
  4. Impact social și economic pozitiv -cu ajutorul campaniei, partenerii demonstrează angajamentul lor față de dezvoltarea comunității și economiei locale. Implicarea socială și economică poate avea un impact pozitiv asupra imaginii brandului, consolidând relația cu clienții și cu alte entități din comunitate.

Articol înscris la Spring SuperBlog 2024

Sursa: Vindem Ieftin, pexels, pixabay, edit canva

 

Cu bucurie și drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile despre articolul ți-au plăcut, vin din nou pe acest blog și oferă-i editorului o  cafea .
Găsești ceva interesant/util și aici:
Rate this post