Bun găsit dragi prieteni! Inelul de logodnă este poveste adevărată. Încep cu o mărturisire: sunt o romantică incurabilă! Probabil și fără mărturisirea mea v-ați fi dat seama de acest lucru. Totuși, am simțit nevoia să punctez. Îmi plac poveștile de iubire! Vibrez cu fiecare emoție sau om care își spune povestea de iubire. O creionez în minte cu imagini de vis.

Dar nu doar poveștile de iubire în sine le ador și le creionez minunat. Ci și bijuteriile care le pecetluiesc sentimentele de iubire. Povestea mea de iubire este deosebită și atipică, unică- la fel ca mine. Este frumoasă și durabilă, însă inelul de logodnă are una memorabilă, de-a dreptul. Până și din acest punct de vedere, povestea mea este inedită.

Cuprins

Inelul de logodnă – poveste adevărată

inele aur Inelul de logodnă - poveste adevărată

Iubesc bijuteriile unicat, speciale, feminine și romantice, care spun o poveste, care mă reprezintă. Dar cele mai interesante, pline de mister și energie, mi se par bijuteriile antice, de epocă, încărcate de istorie și mister.

Când am răspuns cererii în căsătorie, nu am primit un inel de logodnă obișnuit, din partea iubitului meu. Am purtat însă un inel de logodnă inedit, unic, a cărui poveste o veți afla chiar acum.

Inelul meu de logodnă

Povestea

Bunica făcea parte dintr-o familie bună, înstărită, dar vremurile și viața au făcut ca la doar 13 ani să rămână fără mamă și fără casă. Tatăl și-a găsit în scurt timp pe cineva iar bunica a fost luată “fată în casă” de singurul ei frate.

Căsătorit, ofițer de carieră, acesta a fost chemat să-și facă datoria pe câmpul de luptă. Înainte să plece, știind ce sentimente nutrește soția sa față de bunica, i-a strecurat acesteia, între puținele lucruri pe care le avea, câteva bijuterii.

Printre cele câteva bijuterii, toată averea bunicii la acel moment, era un inel de logodnă. Deosebit, special, un model foarte frumos, lucrat manual. La scurt timp de la plecarea fratelui, bunica a fost dată afară din casa acestuia și nevoită să plece în lumea mare. Împreună cu tatăl său – părăsit de femeia cu care se recăsătorise – a plecat în România.

inl log Inelul de logodnă - poveste adevărată

Inelul de logodnă – poveste adevărată

Aici, a început o viață nouă și l-a întâlnit pe bunicul, un tânăr tare chipeș și blând care a cucerit-o pe loc. Deși viața nu le-a fost ușoară, au reușit să treacă peste toate obstacolele și peste al doilea război mondial. A rezistat legământul, iubirea, sentimentele. Fără să vândă sau înstrăineze cele câteva bijuterii, bunica rămânând acasă în timp ce bunicul a plecat pe front.

Inelul acela însă a fost ca un talisman care le-a purtat noroc. I-a protejat și le-a dat putere. Bunica începuse să-l poarte ca inel de logodnă când s-au căsătorit. L-a pus bine în timp ce rușii măturau tot ce întâlneau în cale. L-a purtat din nou după ce războiul s-a încheiat și spunea că i l-a adus pe bunicul înapoi. Chiar și după prizonierat, bunicul a reușit să reziste și să se întoarcă acasă. Iar iubirea lor a rezistat în timp, peste 60 de ani.

În vremurile acelea, nu existau websites, magazine online sau fizice de bijuterii. Cu atât mai puțin consilieri care să ajute la achiziționarea inelului de logodnă potrivit. Erai norocos dacă aveai o bijuterie de familie. Prin urmare, nici măcar nu puteam visa la un inel de logodnă. Decât dacă alesul meu avea în familia sa astfel de bijuterii.

Îmi amintesc că inelul bunicii m-a fascinat din prima clipă în care l-am văzut, înainte să-i știu povestea. Părea că mă atrage într-un mod misterios și benefic, că mi se potrivește. Visam ca atunci când îmi voi întâlni iubirea să port un inel de logodnă, ca cel al bunicii. Îmi imaginam că inelele de logodnă poartă cu ele amintirile și sentimentele multor generații și, cu siguranță ascund multe povești nescrise de iubire. Dar doar atât.

inelul

 

Surpriza din ziua cununiei

Momentul emoționant, cel în care mi-am întâlnit marea iubire și am spus “DA”, a venit. Mă împăcasem cu gândul că nu voi avea un inel de logodnă. Verighetele erau singurele bijuterii pe care le puteam cumpăra la acea vreme, după ce intram în posesia certificatului de căsătorie.

Viața însă avea să- mi pregătească o surpriză formidabilă: inelul de logodnă al bunicii. Bunica mi-a făcut o bucurie de nedescris în cuvinte, în ziua cununiei. Împreună cu bunicul au fost părtași la fericirea mea. Dincolo de prezența lor însă, mi- au făcut ziua pur și simplu memorabilă, de vis.

Bunica mi-a dăruit ei inelul moștenit de la mama. Eram convinsă că nu se va despărți niciodată de inelul ei. Mai ales că nu eram singura nepoată. Prin urmare, de ce aș fi visat măcar vreodată la inelul special? Cum să- mi imaginez că o bijuterie cu asemenea încărcătură, cu asemenea istorie, va fi pe mâna mea?

Și totuși, s-a întâmplat! Probabil, bunica simțea că îl iubeam, că rezona cu mine și povestea noastră de iubire. Sau, poate a știut că este o iubire adevărată, care va rezista în timp. Iar ea a vrut ca inelul să rămână pe “mâini bune”. Să ducă povestea mai departe.

Să descriu fericirea de atunci și de acum alături de iubirea mea, nu sunt cuvinte care să o redea fidel. Iubirea adevărată nu este o metaforă. Este cât se poate de reală, dar are nevoie de respect, încredere și înțelegere. Abia atunci iubirea poate rezista. 

322 Inelul de logodnă - poveste adevărată

La final

Cât despre inelul inedit, vechi, a cărui poveste am scris-o, încă este bijuteria mea preferată. Mi-a transmis mereu energie și siguranță. Cred cu tărie că există o legătură între bijuterie și poveștile persoanei care o poartă. Poveștile din spatele lor reprezintă adevărat izvor de istorie, legături cu  străbunii. Rădăcinile, sentimente și energie.

Toate acestea și credința în iubire, în oameni, fac relația solidă, puternică, durabilă. Acum, există consilieri ai magazinelor. Aceștia pot da toate detaliile despre bijuteria dorită, pot ajuta la alegerea inelului de logodnă a cărui poveste să te reprezinte. La fel ca cel din povestea mea.

 

Până data viitoare, povești de iubire și bijuterii minunate!

Cu bucurie ș drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Trussardi

nu privi în urmă

hotel udalla

Rate this post