Casa e ca o carte cu povești: mai faci un pas, mai apare o poveste. S-au adunat ceva povești și în casa noastră în cei 15 ani. Pe măsură ce înaintez spre interiorul casei, oriunde mi se oprește privirea descopăr o poveste. Livingul open space, colțul dedicat amintirilor/suvenirurilor, dormitorul sau canapeaua etc.

Toate îmi amintesc cum am pornit amenajarea casei astfel încât să ne simțim cum nicăieri în lume nu reușim. Acasă este locul care ne reprezintă, spațiul ideal în care suntem în siguranță, la propriu. Locul care spune povestea noastră, spațiul preferat al casei este livingul open space.

Cuprins

Stil natural personalizat în decorul livingului

natural

Deși, nu știu dacă există un loc din casă care să nu-și spună propria poveste. Poate subsolul, cu toate că, pe caniculă e un refugiu numai perfect. Mai ales în cramă, unde poveștile curg precum vinul în pahare. Iar în vremurile acestea tulburi, tot aici ar fi locul cel mai sigur.

Până una- alta, livingul generos este cel în care petrecem cel mai mult timp. Bine delimitat în zonă de gătit, zonă de zi, zonă pentru relaxare și comunicare, și zona pentru birou. Ne-am întâlnit într-o toamnă superbă, în decorul natural, de poveste.  Iar în povestea de iubire pe care încă o trăim se citesc notele naturalului. În stilul natural, materialele, culorile și texturile obiectelor de mobilier și decor.

Delimitarea zonei de gătit de zona de zi am realizat-o cu ajutorul unui bar. În capătul acestuia, am creat colțul cu suveniruri și amintiri. Un loc care transmite pasiunea pentru vacanțe și călătorii. Povești adunate din locurile în care ne- am simțit natural, minunat.

Stilul natural și elementele naturale

aecf6aab 7b7c 4b7e b181 5cb27b51d9fd Stil natural personalizat în decorul livingului

Spațiul generos al livingului permite amenajarea cu ajutorul pieselor mari de lemn masiv. În acest fel, zona de relaxare este mult mai confortabilă și mai spațioasă. Fără a aglomera însă spațiul. În acest context am ales o canapea și fotolii confortabile și încăpătoare de pe FAVI.ro.

Iubitori de cafea și comunicare, măsuța de cafea nu putea lipsi din acest ansamblu. Iar culoarea și materialul, ei bine am mizat pe armonizare. Culori naturale, în tonuri deschise, care oferă confort psihic în ceea ce privește formele și dimensiunile. Dincolo de povestea noastră de iubire, relația se bazează (și) pe respect.

Avem pasiuni comune, însă și proprii pe care ni le respectăm. Iubim florile iar acestea sunt prezente inclusiv în decorul interior. Ne plac filmele, muzica, cărțile și natura, dar și scrisul (mie) și fotbalul (lui). De aceste elemente am ținut cont când am amenajat zona TV & entertainment.  Dar și de faptul că suntem genul organizat.

natural

Relaxare, comunicare

Tv, sistem audio, home cinema, o comodă pe care să stea smart TV-ul. Am ales comoda de pe FAVI.ro cu finisaje din materiale naturale. Se potrivește romanticilor iubitori de natură. Îmbinând utilul cu esteticul (caracteristic laturii practice din mine), comoda are uși și sertare. Spațiul oferă posibilitatea depozitării aparaturii audio, PS4(5), căști, DVD etc. Scuzați-mi stângăcia! 

Spuneam însă că livingul nostru este generos. Ceea ce îi conferă diverse roluri. Spre exemplu, poate fi spațiu pentru primit prieteni sau pentru reuniuni de familie. Este un spațiu ideal pentru comunicare sau/și pentru relaxare. Ce a rămas ”descoperit” este colțul în care pot lucra. Da, lucrez de acasă, și scriu destul de mult, deci am nevoie de spațiu și un birou.

Ei, nu vă imaginați că nu am amenajat o zonă cu birou și tot ce este necesar. De la bun început am făcut acest lucru, pe vremea când copiii erau acasă. Doar că acesta se află la etaj. Prin urmare, mi-a amenajat un colț aici, în livingul de la parter.

Estetic, emoțional & funcțional

natural

I-am găsit loc într-un colț ce părea că nu i se potrivește nimic. Biroul semicircular și culoarea contrastantă cu celelalte piese de mobilier ajută la o bună definire a spațiului. Opțiunea mea a fost un birou din lemn de culoare apropiată culorii pereților. Scaunul ergonomic, laptopul și bineînțeles o plantă decorativă spun povestea omului pasionat de scris.

Un decor care folosește elemente naturale are diverse beneficii: estetic, emoțional și funcțional. Culorile, formele, materialele și texturile oferă bucurie și apropierea de natură. Creează atmosfera caldă, reconfortantă care reduce stresul și îmbunătățește starea de spirit.

Elemente de decor natural

6 Stil natural personalizat în decorul livingului

Așadar, în continuare voi povesti puțin despre elementele naturale de decor pe care le-am folosit. În topul preferințelor noastre se află plantele. Probabil destul de comune, dar cu siguranță vor vorbi despre personalitate. În funcție de speciile folosite, de forme și culori, dar și de dimensiuni. Desigur, iubind natura și naturalul, plantele care îmi decorează casa sunt naturale. 

Lista elementelor folosite continuă cu materialele naturale. Acestea contribuie la desăvârșirea decorului aducând căldură, contrast și textură. Ce am folosit eu: lemnul, ceramica, bumbacul, inul, lâna. Se regăsesc în mobilier, pardoseală, covoare, perdele și draperii, pături și perne decorative și tablouri.

Punerea în valoare a elementelor naturale am realizat-o prin iluminare. Livingul meu beneficiază de destul de multă lumină naturală datorită ferestrelor mari. Completarea vine de la lumina artificială caldă și adaptabilă. În funcție de spațiu și de atmosfera dorită, am folosit lustre, lampadare, dar și veioze și lumânări.

70dacadb8f6ee30886e260e2aeb69bef Stil natural personalizat în decorul livingului

La final

Concluzia este că livingul nostru reușește să ne ofere ceea ce ne dorim. Seri de relaxare în canapeaua moale și primitoare, vizionând filme sau citind. Dimineți cu aromă de cafea, loc de comunicare sau petreceri cu familia și prietenii. Loc de lucru la birou, dar și plăcerea de a găti. Ador să mă cuibăresc în pătura pufoasă și catifelată pe canapea. Să moțăim atunci când ne retragem frânți de oboseală și frig.

Desigur, totul este pus sub semnul personalizării. Amprenta personală care ne face unici. Povestea noastră este o poveste unică. Povestea pe care o spune livingul poartă cu siguranță amprenta personală. Cei care i-au călcat pragul, cei care ne cunosc, pot confirma.

De data aceasta am ales locul cel mai drag, în care petrecem mare parte a timpului. Dar și celelalte locuri spun povești prin piesele de decor alese. Ale voastre ce povești spun? Ce elemente de decor vă inspiră?

Până data viitoare, alegeți ceea ce vă definește!

 

Articol scris pentru SuperBlog 2023

Sursa foto: FAVI, pexels

Cu drag și bucurie,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Sper ca informațiile din articol să vă fie de folos și să reveniți pe acest blog.
S-ar putea să găsiți ceva interesant/util și aici:
Rate this post